DS5 - Testi, članki, zapisi

Začel/a Gox, November 17, 2011, 11:38:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lamy

[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Test DS5 hybrid4 airdream Sport Chic ... (Panoramauto, maj 2012)

Cena: 43.850€ ...

Pravijo da je armaturka ekstravagantna, vendar ne praktična. Manjkajo predali ... edini predali so nad voznikovo glavo( majhni), v sredinskem tunelu in na vratih ...

*meni se je zdelo, da ima dovolj predalov ... saj avto ni shramba da rabimo vsega in svašta zraven vozit :) Predal pod naslonom roke je kar velik in globok.

Glede glavne komande navigacije, pravijo da je počasna, poleg tega pa ne najdemo stikal za okna v prvem šusu ...

Konzola na strehi zgleda kot da je iz aeronautike, mogoče s preveč gumbi blizu retrovizorja.

Ni jim všeč >>> robotiziran menjalnik na 6 prestav z možnostjo obvolanskega pretikanja. Grajajo počasnost menjalnika, tak avto naj bi si zaslužil kaj boljšega.

Sedeže pohvalijo, tudi masažo .. zadaj se da sedet tud v treh, če niso preširoki.

Štarti na semforjih so tihi, dovolj je pritisk na gas in se odpelje ... šele pri odločnejšem pritisku na gas se vklopi še dizel motor ... oziroma tudi prej, če so baterije trenutno prazne.

Vzmetenje je dokaj trdo, k temu pripomorejo še nizke gume na velikih platiščih.

Za parkiranje pomaga kamera in senzorji ... vendar je kljub temu nepregledno parkiranje. Pa odbijači so izpostavljenim praskam pri manevriranju. (premalo zaščiteni)

Pohvalijo zelo tiho kabino, pri 130km/h so izmerili le 68 dB hrupa. Motor se sliši samo ob najmočnejšem pospeševanju ... nižjemu hrupu pripomore tudi dober cx, pravijo da je ta 0,29.

Glede porabe govorijo o 15-16 km z litrom. Največji učinek hibrida je seveda v mestni vožnji, kjer se pogosto vklaplja elektromotor.

Garancija avta je 2 leti, medtem ko za hibridni del zagotavljajo 5 let in neomejene kilometre.

Prtljažnik hibrida ima volumen 468/1288L. Zaradi elektro motorja spodaj je višji za 15cm. Nakladalni rob pa ostaja visok, na 76cm od tal.

Glede varnosti pa same pohvale.

Konča ocena:

mesto > 16/25
izven mesta > 17/25
avtocesta > 21/25
notranjost > 19/25
cena in stroški > 18/25
varnost > 19/25

Skupaj 110/150

Gox

Kratek test DS5 (Mehanik in voznik, april 2012)

Gox

DS5 -ka v Avtofokusu, maj 2012 :take_picture:

gule

Sem prebral in izpade, da je DS5 en povprečen avto...lenoba...:breaking_pc:

garac

@gule, prej bi rekel podpovprečen, neudoben in predrag, če prebereš ta test
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

Jaz sem imel za en vikend DS5 2.0 HDI, ampak z rocnim menjalnikom, ki po moje naredi avto bistveno bolj ziv. Glomaznosti se privadis, udobje je glede na 18-colske valjarje se presenetljivo, poraba in zmogljivosti agregata pa upostevaje tezo in obliko zelo dobre. Zavore brez pripomb. Celo nad lego na cesti se ni za pritozevati. Futuristicna notranjost bo enim vsec, drugim nikakor. Sam sem nekje vmes. Nisem ne droban, ne mocan, a se mi zdita armaturna plosca in sredinska konzola kar prevec glomazni, dobis tak utesnejen obcutek. Tudi mene je zmotilo odklepanje prtljaznika zgolj s kljucem, mogoce se scasoma navadis, kdo bi vedel.

Vozniki drugih, predvsem cenejsih Citroenovih vozil radi potarnajo nad ceno, pa pravzaprav ne vem cemu. Tako nalispan in opremljen avto pac stane med 35 in 40 jurji po ceniku, ampak pri nemski konkurenci pa vsaj 50% vec. In ko potem vracunas se Citroenove prej ali slej radodarne popuste je se ugodnejsi. Tako da moje misljenje je - kdor ima denar zanj in mu je vsec, bo tezko dobil vec avtomobila kjerkoli drugje.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

ModelJT

Citat od: dvorjan;138054Tudi mene je zmotilo odklepanje prtljaznika zgolj s kljucem, mogoce se scasoma navadis, kdo bi vedel.

In ko potem vracunas se Citroenove prej ali slej radodarne popuste je se ugodnejsi.

Dvorjan baje je nad tablico gumb za odpret zadnja vrata, čeprav ga sam nisem našel.

Pa popustov ni pri seriji DS, vsaj ne takšnih kot pri C, lahko pa izbereš 5 opcij po tvoji želji in jih dobiš gratis.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

@ModelJT: Ja, uradno jih kao ni, ampak samo poglej, po koliko se tile razstavni DS5 prodajajo. Prej ali slej bo enako kot s C modeli. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

DS5 (Mehanik in voznik, oktober 2012)

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]