Pametovanja o vrednosti Citroenov

Začel/a ModelJT, November 03, 2011, 08:15:18 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ModelJT

Premaknjeno iz teme o C5 2,7HDI
[SIGPIC][/SIGPIC]

Airbus C5

Pripomoček za ovrednotenje avta:

http://www.dat.de/fzgwerte/index.php?action=fzgsearch&jsessionid=&lang=d&stamp=1315132120&view=

Kolikor vem, je menjano vetrobransko steklo.
Sicer pa je avto "bomba".
lp

superca13

Yamaha sorry ampak eni ste pa res face: avto stane 22k in si drznete ponujat trgovcu 18,5K?
A ko pridete v Mercator po kruh tudi rečete: dam vam 50 centov za 2 štruci belega, sklenimo nek kompromis sicer grem v Tuš?? Saj se vsi cenkamo samo to kar danes nekateri potencialni kupci počnete pa je ne samo pretiravanje ampak zajebavanje trgovcev.

yamaha20252025

C5
Živjo...

V mnogih letih, sem marsikaj doživel...
Velikokrat pa prav to, da so za četrtino spuščali ceno morebitni kupci...

Ker sem imel vedno specifična vozila, vozila, ki gredo težko v promet, sem v 80% na koncu vedno prodalpod ceno, pa so bila vsa ta vozila 100% v redu, brez ene napake....
Mislim, da tu ne gre za kakšen greh, če lepo prodajalcu ponujam neko vsoto, sploh, če vidim, da se prodaja že precej časa tak avto, mar ne?
Xandrej, tudi sam sem imel že večkrat točno take ponudbe, ki si jih navedel..., ko mi je kupec tako grdo nižal ceno...in verjemi, da sem postal v trenutku jezen in poten.., ja bi ga tudi jaz najraje na gobec... A kot sem že omenil, se mi je prevečkrat zgodilo, da sem s svojo ceno previsoko letal... Pravzaprav cena ni bila previsoka, kupcev ni bilo primernih in to je vedno narekovalo drastično nižanje cene...

Lp, Tomaž
_
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

garac

Avto je vreden toliko, kot je kupec pripravljen odšteti zanj. Nič ti ne pomaga, če je vreden recimo 30 jurčkov, če ni junaka, ki bi ga kupil. Pa tudi to pravijo, da je prvi kupec najboljši (no ja v to ne verjamem)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

superca13

Citat od: garac;113885Avto je vreden toliko, kot je kupec pripravljen odšteti zanj. Nič ti ne pomaga, če je vreden recimo 30 jurčkov, če ni junaka, ki bi ga kupil. Pa tudi to pravijo, da je prvi kupec najboljši (no ja v to ne verjamem)

Se pravi, če sem pripravljen za ta C5 odštet 5 jurčkov, potem je dejansko vreden 5 jurčkov? :)
Po mojem lahko hitro zadeva teče tudi obratno, da ni junaka, ki bi ti bil pripravljen prodat avto za tak denar ;)
Po mojih izkušnjah lahko že jutri prileti nekdo, ki bo brez cenkanja odpeljal ta avto.
Tako da...prvi kupac, drugi kupec...ni pravila, kdo je pravi.

garac

superca13, točno tako, če ni nihče pripravljen odštet več je pač samo toliko vreden, ali pa če ga še par let gledaš na dvorišču, da bo potem cena realna :)
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dvorjan

No, lepo da je prodan, ponudba je bila vec kot korektna. Za ta denar C4 Picassoje prodajao z malo boljso opremo ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

No, no no, dvorjan, zdaj ga pa že kakaš, a je bil kak artikel v igri? Citroen sport?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dvorjan

@garac: Ah, kolikor poznam Stajerce, je bil vec kot en artikel v igri, ampak do mene ne bo nic prislo.

Sem bil pa vceraj pri Merlaku in smo malo analizirali prodajne cene novih vozil. Ko je kaksna huda akcija, so prodajalci dobesedno revcki, saj avte skoraj delijo kupcem. =)

superca13

Citat od: Xandrej;113907Avto prodan! Ne mni. Mislim, da avtorju teme!:BigThumbs:

No fino :):BigThumbs:

deuche

Citat od: dvorjan;113917Ko je kaksna huda akcija, so prodajalci dobesedno revcki, saj avte skoraj delijo kupcem. =)

To prodajaj stari mami. Koliko je avto dajansko vreden bi se dalo izračunat. Pa, če prišteješ še amortizacijo fabrike z vsem kar je notri in razvoj, če lahko temu rečeš tako, glede na to da se vlačijo isti avti po 15+ let z malo facelifta, motorji pa še dlje, bi rekel, da kupci avte kar jebeno drago plačujejo. Èe imajo dilerji malo od tega pa naj se grejo živilsko prodajno verigo. Samo tam ne bo post sale zaslužka, ki je pri pametnem dilerju večji od same prodaje avta.

Flukturr

Citat od: dvorjan;113917Sem bil pa vceraj pri Merlaku in smo malo analizirali prodajne cene novih vozil. Ko je kaksna huda akcija, so prodajalci dobesedno revcki, saj avte skoraj delijo kupcem. =)

Ne vem če so glih revčki. Saj ne prodajajo v izgubo, pomojem so osnovne cene ful navite.

Jaz sem šel mojega gledat sredi julija, pa so rekli da je prodan, ker se je za avto v zadnjem tednu 'kao' zanimalo kar nekaj kupcev. Rečem ženi, majko božjo, še sreča da je prodan, ker bi ga takoj kupil, pa bi spet prišparani cekini šli za vražji pleh ;).

Pa pridem čez 10 dni iz morja, pa izvem da je še vedno v salonu (!?). Niso prodali... Potem sem tudi jaz mencal, pa mencal, predvsem zaradi tega, ker je bil v dodatni akciji zato, ker ga že 2 meseca prej ni bilo možno nikakor prodat...

Potem pa je prišel 28. avgust in ukinitev ene akcije (ki bi morala trajati do konca avgusta!), septembrska je bila pa tako slabša, da če bi vzel na lizing s 1500€ popusta, bi še vedno suma sumarum plačal 500€ več kot prek
avgustovske. Potem pa sem bil stisnjen in sem takoj plačal predračun, po še stari akciji.

Vse skupaj od kar sem ga prvič videl pa kupil je trajalo 1,5 meseca. Zdaj sem pa u nulo zadovoljen.

Tak da včasih imaš srečo če čakaš, ampak slej ko prej se sreča odpelje...

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

dvorjan

@deutche: Govoril sem o cenah vozil v akcijah, redne cene so posteno navite. Se ti zdi normalno, da avtohisa na novem C3 z bogato opremo zasluzi 200€, ali pri 25k vrednem C5 325€?! In take akcije imajo 3x ali 4x letno. Pac da se pocistijo zaloge ... Saj za kupca je to fino, za prodajalca malo manj. Je pa res, da ce je spreten, bo s prodajo dodatne opreme in servisom precej vec zasluzil ...

Xandrej

Pri Xsari picaso ko je bila že zunaj je avtohiša zaslužila čistega 50€ sem videl na lastne oči. Èe je to za vas zaslušek sem jaz picikl. Na enih se več zasluži na drugih nič na drugih več na še enih pa greš vzgubo.... Tak pač je. je pa dolga pot od tovarne do distributerja pa dalje do avtohiše pa da končnega kupca. Živi se od serisa kolko se živi pa ja so zalužki so mali trg je velik konkurenc huda... kaj češ...