Pametovanja o vrednosti Citroenov

Začel/a ModelJT, November 03, 2011, 08:15:18 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Flukturr

Citat od: deuche;114121Očitno si kak segret špricer preveč spil pa ne zastopiš. Kasko tudi pri 10let starem avtu plačaš na ceno novega po ceniku. In če je po ceniku 30k, s popustom pa ga kupiš za 20k, si zavarovanje plačal še vedno na 30k (glej kaj se buni garač) in če imaš to srečo, ko je omenil flukturr ti tudi izplačajo za novega 30k. Razlika pa v žep.

Samo če to res funkcionira, potem ne vem zakaj jaz hodim v službo? Kupiš pet avtov v akciji jih prodaš kot ukradene in ti nekaj kapne, potem pa še zavarovalnica za vsakega 7k viška plune pa je to vsaj 50k v žep. Kdaj je naslednja Citro akcija???

Tako je.

Dobil nisem (na srečo?) nič ker nisem rabil.
Avto je pri zavarovalnici zavarovan na vrednost cca 31.000€ če se mu kaj zgodi, zanj sem plačal 24.000€, po uradnem ceniku (na katerega se računa vrednost premije!) pa je vreden še celo več z vso opremo.

Sem pa že tudi jaz pomislil da bi bil to potencialno kar zaslužek ;)

LPF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

Xandrej

Ja samo ko se pol res kaj zgodi še vedno vrjemite, da zavarovalnica pride s kako posrano ponudbo in je človek presrečen če sploh kaj dobi... Sploh pa pri 5 let starem avtu kasko zavaroavat je meni bedarija... v 5 letih sem itak že 5000 noter vrgel samo za kasko, potem pa itak tudi če srno zgaziš je avto totalka... Rec. C5 spredaj s xenonom je v trenutku totalka saj samo sprednji žarometi pridejo preko 3000€ recimo...

MSrougeZX

Jaz se šlepam brez kaskoja že 13let...to pomeni da sem privarčeval za en nov C3...recimo.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

harvey

Vsak zase ve kakšno tveganje je pripravljen sprejeti in temu tudi primerno odšteti za zavarovalnino. Si pa verjetno potem očitaš, da nisi imel to in to zavaraovano, vse prevečkrat videno.

Zavarovalnice zelo hitro izračunajo svoje tveganje in temu primeren minus tudi hitro prenesejo v korekcijo cen, tako npr. je parking paket za LJ dražji kot npr. za Celje, ker je posledično v Lj več škodnih dogodkov. Ne pa misliti, da bo kdo zelo pretental zavarovalnico... ker ona ima vedno prav.
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

Flukturr

Citat od: harvey;114146Vsak zase ve kakšno tveganje je pripravljen sprejeti in temu tudi primerno odšteti za zavarovalnino. Si pa verjetno potem očitaš, da nisi imel to in to zavaraovano, vse prevečkrat videno.

Zavarovalnice zelo hitro izračunajo svoje tveganje in temu primeren minus tudi hitro prenesejo v korekcijo cen, tako npr. je parking paket za LJ dražji kot npr. za Celje, ker je posledično v Lj več škodnih dogodkov. Ne pa misliti, da bo kdo zelo pretental zavarovalnico... ker ona ima vedno prav.

Točno ;)

Ti naši izračuni so samo za tolažbo ;)

Realnost je pa pri vsakem primeru drugačna. Èeprav dokler je avto star 1-2 leti je tista vrednost na katero je zavarovan kar realna pri izplačilu totalke. S starostjo pa drastično pada če nimaš zavarovanja na novo vrednost vozila. Pa še tisto kdo ve kako na koncu obrnejo...

LF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

TeMpL

Berlingo dober nakup? To sem mislil tudi sam...., dokler ga nisem imel :/

mitja12345

Citat od: TeMpL;126459Berlingo dober nakup? Do sem mislil tudi sam...., dokler ga nisem imel :/

:BigThumbs:

funfek

Po moje je Berlingo vsekakor dober nakup. Maja bo dve leti odkar ga vozim, 55.000 km, 110 Hdi. Nekaj lastnikov poznam in noben nima večjih težav, kot tudi stotine zadovoljnih lastnikov v Sloveniji ne. Manjše so rešili v garanciji (zlizana notranja kljuka, prevleka volana). Absolutno priporočam.

Lp

AndryAndro

Citat od: TeMpL;126459Berlingo dober nakup? To sem mislil tudi sam...., dokler ga nisem imel :/

A ga še imaš?
&REJ

antasi

dej nehi provocirat
pa začni hvalit nemške cene:argue1:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

AndryAndro

Citat od: antasi;126975dej nehi provocirat
pa začni hvalit nemške cene:argue1:

Spljoh ne provociram! Ti skeniram račun mojega nakupa??
Nemške cene ne hvalim, je pa za 3000€ razlike v ceni več kot očitno - po kvaliteti mislim :BigThumbs:
&REJ

antasi

ja pol pa nevem kaj delaš tukaj
za tebe je wv forum tam špukajo čez vse kar ni nemško
tukaj smo pa sami norci ki sebe mučimo z zanič avti pol jih pa še hvalimo
pa špukamo čez nemce..

slepec

Citat od: antasi;127199ja pol pa nevem kaj delaš tukaj
za tebe je wv forum tam špukajo čez vse kar ni nemško
tukaj smo pa sami norci ki sebe mučimo z zanič avti pol jih pa še hvalimo
pa špukamo čez nemce..

x1:emot112:

AndryAndro

Citat od: antasi;127199ja pol pa nevem kaj delaš tukaj

Prodajam še tisto, kar je ostalo od Berlinga :)

Sedežne prevleke, gumi tepihe, strešne prečke

Pri toliko prodanih avtih, pa nič zanimanja
&REJ

antasi

zdaj glede novega berlinga
izgleda da res se niso potrudili da bi kaj spremenili
tak da pomoje se isto splača star model kupit sploh če je cena ugodna

ponavadi imajo fabrke tako politiko da konja ko zmaguje se ne menjavlje:emot112:

je pa res kar pravi andy da bi se lahk mal bolj potrudli
kaj češ pač niso nemci, so feancozi:argue1:

sicer to skompenzirajo s ceno ampak včasih ni blo tako,
danes se pa vse gleda čez denar

zato je najbolj varno kupit wv ko približno veš kaj dobiš
s tem pa nisem rekel da je to najbolj ugoden sploh pa ni racionalen nakup:funny34d: