Pnevmatsko vzmetenje pušča

Začel/a RoKsOn, November 04, 2011, 01:26:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

RoKsOn

Zdravo.

slaba dva meseca sem lastnik C4 Picasso 1.6 HDI, letnik 2008.

Zanima me ali je normalno, da zadnje vzmetenje pušča, ko avto stoji nekaj časa.
Namreč vsako jutro ko se vsedem v avto slišim delovanje kompresorja in polnjenje blazin. To se dogaja ko je avto parkiran več kot 4 ure. Sem že nekaj bral na forumu o težavah katere so imeli lastniki C4 Grand Picasso ampak pri njih se je vedno pojavilo sporočilo o napaki na displaju meni pa ni še nikdar nič napisalo.

Sicer me ne moti zvok, ko se blazina polni ampak ne vem ali je to dobro za akumulator, kompresor,...

LP

garac

ne, najbrž so blazine porozne, ali prebite, niso drage, menjava priporočljiva, saj menda lahko pride do odpovedi kompresorja, ker neprestano fila, oz okvare računalnika
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

deuche

Citat od: garac;113923ne, najbrž so blazine porozne, ali prebite, niso drage, menjava priporočljiva, saj menda lahko pride do odpovedi kompresorja, ker neprestano fila, oz okvare računalnika

Res da nisem niti vedel, da "naši" premorejo ta luftfederung niti ne poznam kako je izveden, samo mi pa tvoja povezava puščanja in pa okvare računalnika nikakor ne gre skupaj. Ali mi lahko prosim to obrazložiš?

dvorjan

Mislim, da je garaceva razlaga povsem natancna. Zamenjaj blazini dokler je se cas, pokrpati jih itak ne mores ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Pa pol ko se kao nafila potem kompresor neha filat, ja bile so težave s temi superduper nemškim izumom zračne blazine ki jih menjujejo po tekočem traku pri superduper avtih baje S klasah Q7 itd itd... Nevem zakaj niso dali zadaj eno električno hidravlično pumpo pa 2 kugli pa bi to delalo... Èe nevem boljši občutek pa bi imeli... Sicer pa bi itak spet gor pisalo BOSCH pa bi bilo isto sranje...

deuche

Citat od: dvorjan;113929Mislim, da je garaceva razlaga povsem natancna. Zamenjaj blazini dokler je se cas, pokrpati jih itak ne mores ...

Ne pravim, da ni, samo rad bi slišal povezavo med puščanjem in okvaro računalnika????

deuche

Citat od: Xandrej;113930ja bile so težave s temi superduper nemškim izumom zračne blazine

Mimo grede, FRANCOSKIM izumom, starejšim od citroenove "hidravlike". Mi pa ni jasno kako, da to ne naredijo, da špila, če se pa že toliko let na zraku furajo avtobusi, tovornjaki in tudi vlaki?

alesz

Kompresor se pri tem sistemu zelo redko vključuje.ob puščanju pa se pogosto,oziroma v nekih primerih stalno. Za  vklop ne koristi klasičnih relejev,ampak sta elektronska releja integrirana v sam računalnik,pa jih "odkuri".Imam nekje tudi slike kompresorja v kosih,bom poiskal čez vikend.............

RoKsOn

Sem klical Jerovška v Grosuplje in mi je rekel, da je cena za eno blazino 65€.
Pri Žgajnerju v Rogaški pa mi niso znali povedati točne cene. Rekli so, da so že enkrat menjali in, da "mislijo", da je cena za eno 120€. Mi je pa malo čudno, da bi bila taka razlika.

Bom čimprej šel to zamenjati, preden se pojavi še kakšna okvara, ki bi bila posledica tega.

alesz

Dobavljive so po različnih kodah....................

deuche

Citat od: alesz;113935Kompresor se pri tem sistemu zelo redko vključuje.ob puščanju pa se pogosto,oziroma v nekih primerih stalno. Za  vklop ne koristi klasičnih relejev,ampak sta elektronska releja integrirana v sam računalnik,pa jih "odkuri".Imam nekje tudi slike kompresorja v kosih,bom poiskal čez vikend.............

No, to pa je odgovor. Vse jasno. Hvala.

alesz

V nobenem primeru ne gre enačiti pneumatskega in hidrauličnega sistema.Pri pneumatskem se s tlakom nastavlja višina s tem ,da ti računalnik le to obdrži na eneki višini ob različnih obremenitvah zadka,pa samo to..........................

ModelJT

Citat od: deuche;113934Mimo grede, FRANCOSKIM izumom, starejšim od citroenove "hidravlike". Mi pa ni jasno kako, da to ne naredijo, da špila, če se pa že toliko let na zraku furajo avtobusi, tovornjaki in tudi vlaki?

A niso bili prvi Američani? Sem nekje bral o teh avtomobilskih izumih in je pisalo, da je prvo zračno blazino za v avtomobil izumil Američan leta 1957, na keterm avtu je pa to bilo pa se ne spomnim.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

The air spring was originally used in the automotive field in the '30s. Some of the first cars to use an experimental air ride suspension were Buicks and Plymouths. Most of the other major manufacturers followed shortly thereafter. The companies quickly found that air springs weren't cost-effective and were dropped for the cheaper coil-wound spring that we're all accustom to. General Motors and Firestone joined forces in the mid-'40s and started using air springs on buses. They worked great and are still being used today.

Read more: http://www.rodandcustommagazine.com/howto/4923/index.html#ixzz1ckLpMC8p

deuche

Kolikor je meni znano je bilo to na avtih, ki jih v tridesetih niso več delali. Žal ne najdem na netu nič pa ne bom trobil dalje dokler ne preverim.