Pnevmatsko vzmetenje pušča

Začel/a RoKsOn, November 04, 2011, 01:26:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

Takole je videti na prvi sliki zadnja leva vreča......na drugi tlačni priključek.....na tretji, obijevo orodje za puljenje žebljev,če povečaš režo na 4 mm je super za sprostitev varovalke tlačne cevi.....puščanje........zadnja preperela vreča ki je sicer zdržala-preživela levo za en teden...

alesz

alesz

Prva slika....računalnik je za šoferskim sedežem.......druga.....kompresor je pod zadnjim delom vozila namesto rezervnega kolesa,tega so pomoje temeljito opraliz "štrajfixom"..tretja...razstavljen kompresor,neverjetna podobnost s kakim univerzalnim kompresorjem iz obija za polnjenje gum.. zadnji dve...poškodbe,ležaji pašejo od rolerjev.

alesz

Kar tako malo....1,5 dcl vode je bilo v njem,kompresorju mislim...........Da še nekatere razveselim.....seveda iz uvoza je avto   :take_picture:

mirchi

Jezus pa to je res narejeno kot nek hobi program. Ni cudno,da crkne.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

se-ma

Nerad pametujem, vendar, da človeka ki sprašuje o spuščanju zraka iz pnevmatskega sistema, avtomatsko pošljete na menjavo blazin, nisem prepričan da je to dobro. Meni C4 picasso tudi po menjavi obeh vreč ( stošek 165€ vreče + delo ) po nekaj urah sede dol, večkrat smo že pregledali ves sistem, pa ne najdemo napake oziroma luknjice. Naslednja poteza bo razdiranje in ureditev kompresorja, ker domnevam da spušča eden od nepovratnih ventilov ki so v kompresorju. Hvala za slike alesz si bom z njimi lahko veliko pomagal! :emot112: RoKsOn preden se kar vržeš v stroške, čeprav niso ne vem kako visoki, zapelji avto na servis da pregledajo sistem in postavijo diagnozo. Da ne boš menjal dobrih blazin kot sem jih jaz.

dvorjan

No, lepo, vec glav ima vec izkusenj in vec ve.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

RoKsOn

@se-ma,

hvala za tvoj nasvet.
Se bom zapeljal na servis, da pregledajo kaj bi lahko bilo narobe.

LP

wragec

Tudi na mojem c4 gp 2008 se če avto stoji cel dan vklaplja kompresor za pnematsko vzmetenje, tako da bom tudi jaz moral pregledat kaj bi bilo.

deuche

Citat od: alesz;114060Da še nekatere razveselim.....seveda iz uvoza je avto   :take_picture:

Ja, ker tisti, ki se prodajajo v sloveniji so čisto drugačni in imajo sistem iz tovornjakov prilagojen dimenzijam osebnega avta namesto teh obi varijant.

tomazpog

hmm, tudi sam sem menjal blazine pred cca pol leta... Pa se mi zdaj avtek "posede" za kak cm čez noč.. To slišiš zjutraj v garaži, ko ga začne filat, vendar se filanje po nekaj sekundah neha, avto se pa dvigne za kak cm

uri2001

danes sem bi na kavi in sem po pol ure videl, da je avto čisto na tleh, ampak se je tudi nafilal. včasih se mi je pa tudi napisalo economi mode, je možno da se kr naprej spušče pa fila? Zanima me tudi v skrajnem primeru da bi bilo kej narobe, je možno zamenjat zračne blazine za armotizerje(fedre) ? Hvala Lp

tomazpog

Zamenjaj zračne blazine zadaj. Meni se je avto ravno tako posedel, nafilalo jih je še par dni, potem pa samo še: SSSSSSŠŠŠŠŠŠŠŠ  .......

uri2001

Citat od: se-ma;114217Nerad pametujem, vendar, da človeka ki sprašuje o spuščanju zraka iz pnevmatskega sistema, avtomatsko pošljete na menjavo blazin, nisem prepričan da je to dobro. Meni C4 picasso tudi po menjavi obeh vreč ( stošek 165€ vreče + delo ) po nekaj urah sede dol, večkrat smo že pregledali ves sistem, pa ne najdemo napake oziroma luknjice. Naslednja poteza bo razdiranje in ureditev kompresorja, ker domnevam da spušča eden od nepovratnih ventilov ki so v kompresorju. Hvala za slike alesz si bom z njimi lahko veliko pomagal! :emot112: RoKsOn preden se kar vržeš v stroške, čeprav niso ne vem kako visoki, zapelji avto na servis da pregledajo sistem in postavijo diagnozo. Da ne boš menjal dobrih blazin kot sem jih jaz.

meni so rekli da je vreča 175€ kom + delo, če pa maš kako bolj ugodno varjanto bi te pa prosil če mi poveš kje, z veseljem bi jih kupil ceneje ko bo treba menjat :) :BigThumbs:

se-ma

Meni so vreče menjali v Ljubljani na Citroen servisu na ulici Jožeta Jame ta servis se je sedaj preselil nekam drugam kot so me obveščali po pošti, če se ne motim so sedaj tukaj - http://saloni.citroen.si/avtotehna-vis/ . Debata o teh vrečah je že kar dolga, malo se pobrskaj po forumu, nekdo je pred kake pol leta napisal kakšna je razlika med vrečami, mislim da samo v oznakah.