Saxo SX 1.1i by ax_rider

Začel/a ax_rider, Oktober 27, 2011, 06:12:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ax_rider

Odpiram temo o še enem malem Citroenu. Avto sicer ni moj, je pa družinski.

Nekaj osnovnih podatkov:
Citroen Saxo 1.1i 44kW/60KM
letnik 1997
oprema SX (1x airbag, kovinska barva, centralno zaklepanje, deljiva zadnja klop, obratomer)

Kupljen od 1. lastnika (še original prodajno pogodbo sem našel v avtu :D ), ob nakupu v začetku septembra pa je imel prevoženih točno 79.767km. Za ta leta je zelo dobro ohranjen.
Spredaj je bil nekaj let nazaj udarjen (ne dosti, pleh ni bil zvit), je pa dobra stvar tega, da ima zato nove parabole, smernike ter masko nad odbijačem.

Toliko na kratko. Še nekaj slik.

lp

ModelJT

Lep, še lepši je pa ker je moder. Naj vam dobro služi!
[SIGPIC][/SIGPIC]

MSrougeZX

Zanimivo da je SX in nima elekt.pomika stekel.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Tiki

Eno vprašanje: Volan se že kaj guli? Kolega ima ZXa ki ima na števcu cca. 115k km, Pa ima volan totalno oguljen.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Gox

Lep Saxo, pa še tako malo kilometrov ima :BigThumbs:

ax_rider

Citat od: ModelJT;113175Lep, še lepši je pa ker je moder. Naj vam dobro služi!

Hvala. Barva je res TOP. :BigThumbs:

Citat od: MSrougeZX;113176Zanimivo da je SX in nima elekt.pomika stekel.

Bile so 3 verzije SX opreme. Verjetno je od letnika odvisno. Na prodajni pogodbi iz leta 1997 piše, da je SX.

Se pa da te opreme najlažje preveriti preko konfiguratorja pri zavarovalnici (konkretno v mojem primeru Triglav):
https://www4.zav-triglav.si/i-sklepanjeAvto/korak1_avto.action?sklepanjeUid=e083df59-6767-4cb2-8eed-ee821864aa3b

Upam, da dela link.

Citat od: Tiki;113182Eno vprašanje: Volan se že kaj guli? Kolega ima ZXa ki ima na števcu cca. 115k km, Pa ima volan totalno oguljen.

Res je. Volan je kar konkretno oguljen. Na dotik je čisto drugačen material kot pri AX-u in tudi bolj občutljiv na obrabo. Èe bo kriza, se ga bo mogoče preobleklo v usnje.

Citat od: Gox;113183Lep Saxo, pa še tako malo kilometrov ima :BigThumbs:

Hvala. :BigThumbs:

ax_rider

Takoj po nakupu se je kupilo še nove gumijaste predpražnike (se jih vidi na sliki v prvem postu). Prav tako se je naredil majhen servis, ker je avto nekaj časa stal. Se pravi motorno olje+filter ter zračni filter. Zaradi dobrih izkušenj na AX-u je šlo notri olje Valvoline Durablend 10-40.

Zatem se je še opral motorni prostor. Zaradi pomanjkanja časa pa se še nisem spravil na ostale stvari (plastelinjenje in zaščita laka s sealantom). Spomladi pa verjento pride še poliranje, čeprav je lak nadpovprečno v dobrem stanju. Udrtin in prask je minimalno.

Pojavila se je samo ena težava. Od @gox-a sem kupil zimske gume s platišči. Izkazalo pa se je, da jeklena platišča na Saxoju niso enaka kot na AX-u in posledično tudi vijaki ne pašejo. Zato se priporočam, če ima kdo viška krajše vijake "s podložko", ki so označeni na sliki.

Stroški:
-olje Valvoline 10-40 5L 29€
-oljni filter 4.70€
-bakrena podložka 0,30€
-zračni filter 6,13€

lp

Mike666

Bom danes popoldan pogledo če so. Sem pospravljal  pa upam da nisem bek zmeto.

ax_rider

Citat od: Mike666;113204Bom danes popoldan pogledo če so. Sem pospravljal  pa upam da nisem bek zmeto.

Bi bil hvaležen, če pogledaš :BigThumbs:

Dodatne slike:
-motorni prostor
-nabavil se je enak radio, kot ga imam v AX-u :emot68:
-pa še današnje stanje kilometrov

lp

DeYaN

zanima me če je pokrov motorja in prag pri zadnji koli kaj napikan od kamenja?? ker sam vozim saxoja sicer letnik 2001 pa je avto ZAKON

Lp. DeYaN

ax_rider

Citat od: DeYaN;113300zanima me če je pokrov motorja in prag pri zadnji koli kaj napikan od kamenja?? ker sam vozim saxoja sicer letnik 2001 pa je avto ZAKON

Lp. DeYaN

Pokrov motorja je popikan tako kot pri večini avtov, pragova sta tudi malo, predvsem zadaj. Spredaj so zavesice pa je pikic veliko manj.

Ferd

madonca, sam sem imel točno takšnega (letnik, motor, oprema), le da je bil turkizno zelene barve. Še kar se mi toži za njim. :(

DeYaN

imam saxo-ja 2001letnik zanima me če je tu na armaturni plošči ko nastavljaš gretje osvetljeno ali ne?
če se nisem prav izrazil je slika da se vidi kaj mislim

lep pozdrav in hvala

Mike666

Sveti samo tista modra in rdeča ter tisti "ljudje" Oni ko pa ma regulacijo ventilatorja pa ne.

DeYaN

havala za pomoč potem je pa žarnica šla ker ko sem avto dobil že ni svetlo pa nisem vedel

lp