Saxo SX 1.1i by ax_rider

Začel/a ax_rider, Oktober 27, 2011, 06:12:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ax_rider

Citat od: saxo2001;123802Kako si se lotu čiščenja pod pokrovom motorja?

Nič posebnega, saj je bil motorni prostor v bistvu samo prašen.
Ročna šprica (voda+šampon), krpica, goba, za maščobo sem uporabil en razmaščevalec-sprej.

Potem sem od daleč malo spral z visokotlačnim čistilcem z minimalno močjo (predhodno se s PVC vrečko zaščiti elektronske dele).

Na koncu sem s kompresorjem vse lepo spihal in posušil ter namazal plastične dele s premazom za plastiko.

lp

ax_rider

Tudi Saxoja je doletelo prvo letošnje čiščenje  :take_picture:

ax_rider

Priprave na letno obutev :take_picture:

Postopek:
-platišča sem opral
-zbrusil sem dol rjo (kolikor se je pač dalo)
-na enem platišču sem malo popravil zvit rob
-komplet sem jih premazal s Ferosanom in pustil, da se posušijo
-razmastil sem jih z Brake cleanerjem in nato še z nitrotom
-sledilo je barvanje s sprejem (črn lak do 600 stopinj) tako z zunanje kot tudi z notranje strani

Mislim, da je kar dobro izpadla zadeva :)
V petek pa pridejo še nove letne gume.

lp

ModelJT

Lepo si jih polepšal. To si s sprejem pošprical ali s pištolo?
[SIGPIC][/SIGPIC]

ax_rider

Citat od: ModelJT;126956Lepo si jih polepšal.

Hvala :BigThumbs:

CitatTo si s sprejem pošprical ali s pištolo?

Kar s sprejem.

ax_rider

No pa so namontirane letne gume.
Tudi tu nismo nič eksperimentirali. Glede na dobre izkušnje na AX-u so gor prišle Fulda Ecocontrol 155/70/13''.

Strošek:
-4 nove gume
-montaža, centiranje, ventilčki
Skupaj: 167€

p.s: šele ob barvanju platišč sem ugotovil, da sta 2 platišči za 1/2" širši kot drugi dve. Se pravi dve sta od Saxoja, ožji dve pa od AX-a. :argue1:

aleskp

zelo lepo si naredu platišča :)

Dragan3

zlo lepo naredu. sm tele gume mi niso ušeč, jst sm jih meu lansko sezono gor..... niti po suhem niti po mokrem ne drzijo, pretrde so usaj za moj stil voznje.....

ax_rider

Hvala obema :BigThumbs:

Glede gum. Zanimivo, jaz imam na AX-u precej drugačne izkušnje.
Vozim precej agresivno, tako, da se mi dopadejo trše gume. Z lego sem pa nadpovprečno zadovoljen, tako na suhem, kakor tudi na mokrem. Nič ne drsijo in so zelo predvidljive. Tudi zaviranje na mokrem ni vprašljivo. S kompletom pa sem do sedaj na naredil nekaj več kot 35.000km in je profila še ca. 3-4mm (zamenjal sem jih spredaj/zadaj) in mislim, da bodo komot zdržale še to sezono.

Kakšne imate pa izkušnje še drugimi modeli gum v tej dimenziji?
Jaz sem takrat izbiral med Fulda Ecocontrol in Continental Ecocontact, ki naj bi bili zelo podobni po lastnostih. Pa tudi cena je ista.

lp

Gox

Kar sem imel gum na AX-u bi jih tako postavil v vrstni red od najboljše k slabši :)

Letne> Bridgestone B330evo, Continental conti+nekaj, Michelin MXT*, Sava Exact

*ko sem začel vozit AX-a je imel že 6let, pa originalne michelinke gor

Zimske> Goodyear UG7, Bridgestone Blizzak, Fulda Kristal montero

Dragan3

drugac za informacijo... za hitro agresivno voznjo so bolše mehkejše gume res da se hitr znucajo se pa velik bolš drzijo ceste... pol mašš še usmerjene gume... itd itd....  jst sm meu 15ke na xsari  eagle F1    195/50/15   res da so zdrzale eno sezono pa pov se pravi pr men  30 000km    amortizerje je pa skup stiskal. tršo gumo maš pa res dlje se majn znuca...... sm oprijema ni tapravga ....

ax_rider

Citat od: Dragan3;132193drugac za informacijo... za hitro agresivno voznjo so bolše mehkejše gume res da se hitr znucajo se pa velik bolš drzijo ceste... pol mašš še usmerjene gume... itd itd....  jst sm meu 15ke na xsari  eagle F1    195/50/15   res da so zdrzale eno sezono pa pov se pravi pr men  30 000km    amortizerje je pa skup stiskal. tršo gumo maš pa res dlje se majn znuca...... sm oprijema ni tapravga ....

Aja, pozabil sem še dodati. Tele Fulde so mi odlične v dimenziji 155/70/13'' in za to težo in moč avta.
Seveda imam (sem imel) na drugih (močnejših in težjih) avtih z večjimi kolesi boljše zadeve, kot so Bridgestone Potenza (Re050A, S001), Goodyear Assymetric (2), Continental SportContact, Yokohama C-drive...

Nenazadnje se tudi enak model gume v različnih dimenzijah lahko razlikuje v lastnostih.

Usmerjene oz. gume s simetričnim profilom ne bi kupil nikoli več. Sicer so super v dežju, vendar so preglasne, sploh ko so že enkrat obnucane. Bobnijo, kot da so vsi ležaji na avti zanič.

Glede trdote gum in oprijema. V teoriji res drži, da mehkejše gume (npr. kake Michelinke) bolj primejo, vendar je spet odvisno od gume. Npr. Bridgestone Potenza S001 ( in prej RE050A) je zelo trda guma, vendar pa kljub temu ostaja ena mojih top gum. RE050A pa je bila edina guma, katera je enako držala od začetka pa vse tja do zakonsko minimalnega profila, tudi v dežju (1500kg avto) :BigThumbs:

Dragan3

tole za usmerjene maš pa prau bobnijo u sto hudičov :S smm oprijem pa majo po suhem in po mokrem :D    nwm drgac ko sm delu pr vulkanizerju.... 90% folka ne gleda na lastnosti gum ampak sm na ceno torej da pride cim cenej skoz... pol maš tu še 5% folka ko mu ni zav dat velik za gume pa ne vejo ka so gor dal... zadnjih 5% so pa taki ko vejo ka hočjo.

dvorjan

Jaz tudi mislim, da cez Bridgestone Potenzo RE050A jo ni, nova S001 je ze malce slabsa, ampak traja dlje. Sicer pa se dobra guma mora obrabljati, to tudi pomeni da drzi. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Dragan3

sjjj veš kk pravjo redirka ko dobr redira jo hitr zmanka ;) trda pa sam maže ;)  potenza nwm..je super guma ni da ni .... smm jst se vedno prisegam na eagla F1...