Saxo SX 1.1i by ax_rider

Začel/a ax_rider, Oktober 27, 2011, 06:12:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ax_rider

Citat od: DeYaN;116211havala za pomoč potem je pa žarnica šla ker ko sem avto dobil že ni svetlo pa nisem vedel

lp

Mora bit osvetljeno ja. Tudi na našem Saxoju bo treba nekaj žarnic zamenjat. Na števcu so crknile enake kot pri AX-u. Le tista pri 130kmh dela, tako da je treba pač ponoči vozit bolj hitro, da vidiš koliko greš :P

DeYaN

mene zanima kakšno porabo goriva imate pri saxo-ju
ter motor in gorivo

lp.  

moj saxo dela ko urca pred kratkim veliki servis ter menjana dihdunga na glavi menjani končniki in amultizeri ter na sveže narejena optika

ax_rider

Citat od: DeYaN;116447mene zanima kakšno porabo goriva imate pri saxo-ju
ter motor in gorivo

Po pravici povedano nimam pojma, ker ga ne vozim jaz in tudi ne spremljam porabo. Je pa vožen na istih relacijah kot moj AX (ikonca od porabe je v podpisu), za razliko od tega, da je AX vožen bolj kot ne vedno na polno :funny34d:

Z malo bolj umirjeno vožnjo se ga da voziti s 5.5l:BigThumbs:

EDIT: aja, toči se pa 95-oktanca na OMV-ju.

DeYaN

omv ma tak najbolšo govivo ker ko tankam na petrolu naredim kakih 50 km manj

ax_rider

Citat od: DeYaN;116534omv ma tak najbolšo govivo ker ko tankam na petrolu naredim kakih 50 km manj

Jaz naredim enako kilometrine, ne glede na to ali tankam na OMV-ju, Petrolu ali pa v tujini.

Na OMV-ju tankam, ker mi je najbližje :)

DeYaN

oprostite da vas tolko gnjavim samo me zanima pri saxo-ju letnik 2001 motor 1.1 se mi zdi ful čudno da se mi ventilator na kilerju prižge ful pozno. zanima me na koliko se mora ventilator normalno prižgat ali ima ta ventilator 2 stopnji saj se mi komaj prvič prižge ko je temperatura nad 3/4 (stopinj ne piše zgleda pa tako v polkrog da še grafično malo prikažem začetek I    polovicaI      / Irceči rob postrani črta je kazalec ) da vam objasnim ventilator se prižge za 2 maxsimalno 3 kazalce pod rdečim robom kjer je točka da zakuha zanima me če ve kdo kaj bi blo narobe oziroma storiti da bi delalo kot je treba ker mislim da se mi je na začetku vedno prižgal ventilator ko je bil malo nad polovico

lp. in hvala za odgovor

DeYaN

tako zgleda ko se ventilator vklopi

andraž

Prižigat ti mora, kot si napisal, ko je malo nad polovico-tam nekje okoli 95C. Verjetno ti temperaturno stikalo, ki vključi ventilator ne dela kot bi moralo. Èimprej pojdi na sevis, ker je menjava stikala nikakršen strošek ob tem kar se ti lahko zgodi, če avto zakuha...

Mike666

Ma to si sam zamenjaš. Kaj boš to na servis hodo.

DeYaN

kaj pa ventilator ma eno ali 2 stopnji ker čene bi lahko prva sopnja crknala?

Mike666

ax_rider

Zaradi malo bolj zimskih razmer se je danes končno na Saxoja namontiralo platišča z gumami Bridgestone Blizzak LM-20, ki sem jih kupil od @Gox-a.
Do sedaj so bile gor 4 leta stare Sava eskimo S3, ki so bile gor ob nakupu avta.

Nove gume bi šle gor že prej, a kot sem že nekaj časa nazaj napisal so bile težave, ker vijaki niso bili pravi.
Po tistem sem z enega odpada naročil 12 kratkih vijakov s podložko.

Tako, da zdaj zadeva štima.

Sem na hitro stestiral gume in so odlične. Imam pa tudi na drugem avtu zdaj že drugi komplet teh zimskih Bridgestonk (prej LM22, zdaj LM25) in sem zelo zadovoljen z njimi. :BigThumbs:

V kratkem pa čaka Saxoja še nekaj mehanskih popravil. Trenutno ima že slabih 84.000km :)

lp

ax_rider

Update:

stanje kilometrov: 85.100km

Citat od: ax_rider;117885V kratkem pa čaka Saxoja še nekaj mehanskih popravil.

Saxoja je mehanik pregledal in rekel, da na podvozju vse štima (končniki, roke), tako da ni bilo treba nič menjat. :)
Fotr je danes zamenjal še svečke. Stare pa mislim, da celo niso bile taprave notri :argue1:

Strošek:
4 svečke 24€

lp

ax_rider

Mi je brat poslal eno slikco. Temu se reče spying on wife :emot86::emot77:

saxo2001

Kako si se lotu čiščenja pod pokrovom motorja?