Nosilec amortizerja

Začel/a firbec, Oktober 08, 2011, 01:15:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vsx

Kako pa bi določil toleranco ?
In kako bi zaznaval raztezanje (ne, tukaj ni posedanja) ?
Ali pa si mislil, da bi ti lučka posvetila, ti bi ustavil in odprl havbo ter počakal, da glavo odtrga, ali kako ?

Še enkrat : glava med obračanjem volana in vožnjo giba.

Zato pa je vpeta elastično.

LP

mirchi

Drzi. In toleranca med glavo in varovalom mora to dopuscat. Ne sme pa dopustiti prevelikega posedanja. in ce je posedanje preveliko pride do drgnjenja. Drgnjenje je motec zvok,ki opozori,da je nekaj narobe. In ce je nekaj narobe gres gledat. In ker mas varovalo ti ne bo nabilo haube v buco. Tak tezko razumet?
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

vsx

Tudi prav.

Ko bo primerek na razpolago za predstavitev bom z zanimanjem spremljal debato.

LP

firbec

Deževen dan, pol ure "matranja" inventorja in je nastalo tole (glej priponke):

Osnovna ideja varavala :Hammer3:, pritrdiš na obstoječe vijake.
Premikanje kompletne glave ni upoštevano!!!

@superca13: ne se preveč za glavo držat, tole je res samo varovalo, pred zvito haubo in ne potuha,
sedaj sem pa varen. Se absolutno strinjam s teboj, če je nosilec dotrajan, ga je treba zamenjat!

Tukaj je še en video, koliko se giblje cel nosilec:
http://www.youtube.com/watch?v=YWa6tqN3aKI&feature=related

isarajli

:emot112:
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

superca13

Citat od: firbec;113103Deževen dan, pol ure "matranja" inventorja in je nastalo tole (glej priponke):

Osnovna ideja varavala :Hammer3:, pritrdiš na obstoječe vijake.
Premikanje kompletne glave ni upoštevano!!!

@superca13: ne se preveč za glavo držat, tole je res samo varovalo, pred zvito haubo in ne potuha,
sedaj sem pa varen. Se absolutno strinjam s teboj, če je nosilec dotrajan, ga je treba zamenjat!

Tukaj je še en video, koliko se giblje cel nosilec:
http://www.youtube.com/watch?v=YWa6tqN3aKI&feature=related

Saj se ne držim za glavo :)
Samo mnenja izmenjujemo ;)

LP
S

vsx

@firbec
Tole je spet neumnost.

Morda bi delovalo pri statični glavi, če sploh ...
Sam si linkal gibanje glave. Pa si si to tudi ogledal ?
Narisal si cca 5mm distance pri luknji za zgornjo matico, na linku pa imaš gibanje matice za 30mm.

Pa tudi - posnetek je narejen na Xantiji z navadno hidravliko, Pri HA je manj prostora zaradi debelejše cevi. Kako pa bi spravil vse skupaj mimo rezervoarja ? Zaradi gibanja glave bi namreč moral biti nosilec precej širši.

Na forumu je precej brihtnih teoretikov.
Fantje, orodje kupit, pa izdelat.

Pa bo hitro več stvari bolj jasnih in manj nebuloz napisanih.

LP

isarajli

Na forumu je precej brihtnih teoretikov, ki bi tudi po fizičnem dokazu iskali mehke hruške...

garac

sarajli, naredi že, pa, da vidimo, ker nima smisla, da se prerekate in drug drugemu nekaj dokazujete, prepričujete...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

isarajli

sem hotel danes, pa sem včeraj prodal avto. popoldan grem gledat eno novejšo, potem se pa lotim dela.

tct

Ta preventivni zaščitni nosilec sem že videl in jih je na nemških forumih kar nekaj. To je absolutno nujno za model avta, ki že 10 let ni v izdelavi. Avto drži relativno nizko ceno, se pa v primeru prebijanja haube zvrne na nulo in totalko, pa čeprav je potrebno letno vlaganje v višini, ki presega vrednost avta in dejansko dobro služi.

Tiki

No fantje kaj bomo skupinsko menjavali te smotane kape, ali bomo doma švasali nosilce?
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

firbec

Citat od: Tiki;113694No fantje kaj bomo skupinsko menjavali te smotane kape, ali bomo doma švasali nosilce?

Težku je rečt:)

Sam bom za začetek naredil zaščito (ko bo malo več časa). Zaščita bo spigana iz 3mm ločevine, nič varjenja.
Osnovnaj ideja je že objavljena, edino še obračanje amortizerja je treba rešit.

vsx

@Tiki
Kolebam pri odločitvi.
Avtu sicer nič ne manjka, samo pa se mi zdi 200€ veliko, glede na to da je avto 13 let star ima 300000km+ in da je pač odslužen. Sicer ne vidim, v kakšnem stanju so kape, vem pa, da se vozim z rizikom. Verjetno bo šel v prodajo z obstoječimi, če bo prodajo dočakal ...
Èe bi šlo s kaj popusta na količino (kje se nas bi dovolj našlo, ne vem), bi verjetno bil zraven.
Mogoče bi bilo dobro kontaktirati tega na Hrvaško pa probat kaj popusta nažicat. Za npr. 10 kpl bi lahko dal kaj popusta.  No, govorim o popustih ranga 30%+.

LP

Tiki

No saj to sem imel v mislih da se nas nekaj nabere pa kontaktiramo tega mojstra, pa bi se mogoče res dalo zmeniti za kak popust... Jaz jih bom 100% menjal ker res nebi videl da mi kje pomožnosti pri 100+ km/h dvigne haubo...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005