Nosilec amortizerja

Začel/a firbec, Oktober 08, 2011, 01:15:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

firbec

Sej ns je že nekej za menjavo!

K mojstru v Zaprešič, skupinska menjava in skupinski popust!

Klemz

Tole bi tut jst preventivno menju.
Xantia 1.8 8V \'93 | ZX 1.8 8V \'96 | Subaru Legacy \'92 2.0 16V Turbo AWD | Audi A6 Avant \'96 2.5TDI 10V Quattro

AgitatoR

Mogoče neumno vprašanje.

Vargalant ali kdo drug, ki obnavlja zadeve, nebi mogel tega obnovit ?
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

isarajli

jaz si bom za preventivo ,okoli približno takole nardil okvir, če že potisne ven ,da ne pride do pokrova motorja.dve luknje bom moral zvrtat v avto.http://www.shrani.si/?3N/zo/8trRRNc/neimenovana.png
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

vsx

Preden se lotiš te neumnosti, preveri koliko pri vrtenju volana vse skupaj giba.

LP

pehorunkl

Citat od: vsx;112751Preden se lotiš te neumnosti, preveri koliko pri vrtenju volana vse skupaj giba.

LP

Pravzaprav niti ni neumnost, sem videl že na XMu takšno uspešno dodelavo.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

isarajli

Citat od: vsx;112751Preden se lotiš te neumnosti, preveri koliko pri vrtenju volana vse skupaj giba.

LP

ok, brez komentarja.

isarajli

VSX ; ma, mi ne da mira, tak ,da če bo čas dopuščal bom ta tedn zadevo uredil in te vabim pogledat to NEUMNOST.

vsx

Xantije so pri hiši od 1994. V teh letih nisem nikjer zasledil, da bi pomagal kakšen kos profila preko glave amortizerja, zato pač to smatram za neumnost. Predvidevam pač, da bi že kdo to naredil in prodajal, če bi bilo izvedljivo. V primeru, da bo zadeva delovala, boš deležen opravičila in vsega spoštovanja.
Samo demonstracijo pa boš moral narediti. Videti hočem, da profil res prestreže glavo v katerem koli položaju volana in da ni montiran samo za okras.

LP

superca13

Še ena taka "pogruntavščina".http://www.flickr.com/photos/edmundtarwinski/3069039739/

Po mojem se zaradi 200 eur, kolikor stanejo obnovljene kape pri Saši, ne splača tvegat svojega života in življenj drugih.

LP
S

isarajli

izvedljivo je, ker sem zadevo že videl, vzelo mi bo pa ker nekaj časa. Je pa res ,da zadeva ščiti samo pokrov motorja , druge funkcije pač nima.
danes sem si malo ogledal zadevo, prostora glih ni na pretek, treba si bo vzet čas in voljo, meter, pleh in piganja bo kr precej. Jutr pokličem frenda, ki ima stvar že montirano, če bo slučajno pri volji, da bi na njegovi dol vzela in bi nesu mojstru naj mi naredi indetično.
Javim.

firbec

Citat od: superca13;112826Še ena taka "pogruntavščina".http://www.flickr.com/photos/edmundtarwinski/3069039739/

Po mojem se zaradi 200 eur, kolikor stanejo obnovljene kape pri Saši, ne splača tvegat svojega života in življenj drugih.

LP
S

Mogoče tole varovalo na verigo niti ni tako napačno. Vse skupaj (če se nosilec vtrga) visi na verigah, omogočeno je tudi gibanje nosilca, pogojno seveda tudi vozen avto.

Meni so bolj všeč tele verige kot pa spigan kos pleha.

superca13

Tisti link zgoraj sem prilepil z namenom, da vas odvrnem od teh neumnosti, ne pa da nejdete v tem novo idejo :)
Še enkrat: Obnovljena kapa iz hrvaške, tudi če jo spet utrga, ne leti več skoz havbo.(če verjamemo besedam mojstra).
Na voljo je še 1X cenejša obnovljena kapa iz latvije itd.
Moje skromno mnenje je, da je XM-e (in xantie in druge ) smrtni greh s ketnami in profili skupaj flikat.
Ne razumem sploh, zakaj bi z verigo ali nekimi profili zvezal kapo zaradi preventive, če pride obnovljen komad 100 ojro in bo preventivno 2x preživel avto. A se je kdo vprašal, kaj bodo na tehničnem pregledu rekli, ko bodo to videli? Verjetno bodo najprej v nezavest padli, potem pa vas nagnali.
Večina starih kap je odfrčala na mestu, so pa tudi primeri, ko je spokalo med vožnjo! Seštejte skupaj, kaj se zdaj splača.
LP

isarajli

Citat od: superca13;113023Tisti link zgoraj sem prilepil z namenom, da vas odvrnem od teh neumnosti, ne pa da nejdete v tem novo idejo :)
Še enkrat: Obnovljena kapa iz hrvaške, tudi če jo spet utrga, ne leti več skoz havbo.(če verjamemo besedam mojstra).
Na voljo je še 1X cenejša obnovljena kapa iz latvije itd.
Moje skromno mnenje je, da je XM-e (in xantie in druge ) smrtni greh s ketnami in profili skupaj flikat.
Ne razumem sploh, zakaj bi z verigo ali nekimi profili zvezal kapo zaradi preventive, če pride obnovljen komad 100 ojro in bo preventivno 2x preživel avto. A se je kdo vprašal, kaj bodo na tehničnem pregledu rekli, ko bodo to videli? Verjetno bodo najprej v nezavest padli, potem pa vas nagnali.
Večina starih kap je odfrčala na mestu, so pa tudi primeri, ko je spokalo med vožnjo! Seštejte skupaj, kaj se zdaj splača.
LP

OK, sory sem zaj.....  se strinjam s tabo :Red-Wink:

mirchi

Hm,jaz mam pripravljen nacrt za te varovalke pred samounicenjem. Pa jih bom tudi naredil. Ne za to da bi sparal. Ampak za primer ce res pride do tega,da ga vtrga. Tudi nova lahko crkne,pa naj hrvat trdi laj hoce.  Ne bo pa to nek zmazek. Bo pritrjena na obstojece vijake. Poskusil jo bom naredit s cim manjso tokeranco,da bo pri zacetku posedanja prislo do stika,in bo to opozorilo za takojsnjo menjavo
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!