C4 GP 1.6 e-HDI 110 BMP6 robotiziran menjalnik

Začel/a Bošti14, September 19, 2011, 08:38:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Bošti14

Nagibam s k nakupu zgoraj omenjenega avta, pa me zanima kako se ta avto obnaša predusem menjalnik ali je dober oziroma kakšne so njegove slabosti. Kakor sem dosedaj bral nekateri pravijo da nekaj cuka pri prestavljanju v začetnih prestavah.

dvorjan

Pojdi na testno voznjo, prav veliko uporabnikov te kombinacije nima doma ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Bošti14

Saj bi šel pa povsod pravijo, da se jim ga ne splača imet kot testnega! Lohka se zapeljem samo malo po dvorišču!

mitja12345

Testiraj predno kupiš. Jaz sem ga imel, pa ga nebi več!

Bošti14

mitja12345

to ne, ampak ta menjalnik prestavla tako kot bi sam. Gas spusti, da prestavi in da gas nazaj...cuka...ni taako kot avtomatic, da samo držiš in še veš ne kdaj menja prestave. Sam, če bi se še enkrat odločal bi 100% vzel ročno 6 prestav.
LP

DONSIDI

Jst ga mam ene tri mesce pa lahko rečem da sem kr zadovoljen.Kar se cukanja tiče se to men ne dogaja,prestavljanja pa se morš navadit.
Sem zelo zadovoljen z celotnim avtom.

Bošti14

Hvala za sveže informacije, ker me še vedno mika saj za ugodno ceno dobiš veliko avta!

LP

tilen2009

Kar se tiče cukanja pri tej kombinaciji je pri meni takole:
cukanja ni, se pa ob prestavljanju iz prve v drugo, iz druge v tretjo in iz tretje v četrto (najbolj pri teh prestavljanjih) čuti kako avto sam odvzame gas, "ga zabije". To pa pod pogojem, da stopalko za gas držiš na mestu ali pa gas med samim prestavljanjem dodaš. Funkcionira tako, kot da bi ti prestavljal sam pri ročnem menjalniku, tudi občutek je tak.
Jst sem se navadil, da, ko menjalnik menja prestavo navzgor, čisto rahlo odvzamem gas in ga potem dodam. Takrat je prehod med prestavami dost lepši in bolj gladek. Iz četrte v peto prestavo tega skoraj ne občutim, iz pete v šesto pa sploh ne, menja popolnoma gladko. Enak postopek je če prestavljam sam s tipkami.
Je pa drgač avto zame fenomenalen, motor dovolj odziven, konjev ne pogrešam, pa sem prej vozil 140 konjsko alfo, kasneje pa 120 konjsko kromo. Prostora dovolj, mi ga pri treh otrokih in psu na momente sicer zmanjka, ampak gre.
Èe bi bil bliže Celju, pa bi se lahko brez problema zmenla za testno vožnjo.

Skratka jst sem zadovoljen. :emot68:

wragec

Tako kot je napisal tilen2009 je glede prestavljanja. Jaz sicer vozim C4 GP 2,0 robotizirani menjalnik 2 meseca, do sedaj naredil 5000 km, z avtom sem zelo zadovoljen. Moraš pa se malo navadit in ko ga pogruntaš kdaj menja potem cukanja skoraj da ni.

mitja12345

Tudi prijatelj je imel GP z robotom---njemu je prestavljal v nulo, meni je pa vedno še cuknil...mogoče z več kilometri se bi menjalnik utekel...ampak žal, avto sem vrnil in vzel Berlinga.

Bošti14

Hvala za te informacije, sem se pa dones še enkrat oglasu v salonu in ga bodo imeli tudi testnega, tako da ga bom šel probat.

LP

:BigThumbs:

dk58

Sam ga imam od aprila 2011, C4GP Exclusive 1.6 e-HDI . Naredil skoraj 11000 km in sem izredno zadovoljen. Avto me ni razocaral niti v enem segmentu. Sem pa dobro vedel kaj hocem in kaj kupujem. Vseeno pa ti svetujem, da ga probas in vidis ali ti to odgovarja ali ne. Meni zelo, so pa ljudje, ki jim ta tip avtomatike ne odgovarja. Sam sem imel kar nekaj avtomatikov in ta varianta se mi zdi vec kot dobra. Je pa treba vedeti, da so to avtomatiko zelo popravili v primerjavi z starejsimi modeli.:BigThumbs:

dk58

Pa en lep vikend.

skokd

Imam C4GP 1.6 HDI Exclusive letnik november 2007 uvožen iz Francije od februarja letos in sem z njim izredno zadovoljen, glede menjalnika pa ga pustim da dela svoje delo in če nimaš težke noge se prestavljanje sploh ne občuti.