C4 GP 1.6 e-HDI 110 BMP6 robotiziran menjalnik

Začel/a Bošti14, September 19, 2011, 08:38:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

klavdijo

Citat od: mitja12345;110083to ne, ampak ta menjalnik prestavla tako kot bi sam. Gas spusti, da prestavi in da gas nazaj...cuka...ni taako kot avtomatic, da samo držiš in še veš ne kdaj menja prestave. Sam, če bi se še enkrat odločal bi 100% vzel ročno 6 prestav.
LP

Ja saj zato pa je robotiziran, avtomatik je pa druga stvar!!

Crazylemon

Citat od: garac;127099poraba je pa kej takale: http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=8065

daleč od tega!!!

namreč meni kaže na BCju po 1000km 5,0 :BigThumbs: če pa sam preračunam pa 5,6.

zato pa sprašujem, če je možna taka razlika?!

garac

zakaj pa ne? Pač nekateri vozijo bolj varčno, kot drugi, tretji se hvalijo z "dinamično" vožnjo...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Crazylemon

Citat od: garac;127235zakaj pa ne? Pač nekateri vozijo bolj varčno, kot drugi, tretji se hvalijo z "dinamično" vožnjo...

ne gre se za nerazumevanje povprečne porabe. vem, da nisem (več) schumacher, te časi so mimo, zato verjamem da lahko tudi tak avto doseže majhno porabo.
gre se za razliko, ki jo prikazuje BoardComputer (BC) in tisto ki jo izračunam sam:
cca 52L / 925km / 100 = x L/100km

BC = 5,0 L/100km
lasten izračun = 5,6 L/100km

TA RAZLIKA MENE ÈUDI!!

PS: poraba je narejena na 1/3 mestne vožnje:take_picture:

Gox

Pri mojem BC imam tudi nekaj razlike ... vedno je dejanska poraba nekoliko višja od tiste po računalniku.

Še vedno mislim, da se ta razlika nabere med čakanjem na semaforjih in počasni vožnji po parkiriščkih, ko BC ne beleži porabe. (BC je ne beleži, mi pa gorivo vseeno trošimo) Ko sem v Nemčiji natankal in spraznil skoraj cel rezervar po AC, mogoče z enim postankom, je BC kazal enako porabo kot izračunana.

dvorjan

Pri mojem 1.6 THP je razlike med racunalnikom in dejansko prakticno 0,9 do 1,0 litra. Ima pa kar veliko mestih vozenj.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Crazylemon

Citat od: Gox;127272Pri mojem BC imam tudi nekaj razlike ... vedno je dejanska poraba nekoliko višja od tiste po računalniku.

Še vedno mislim, da se ta razlika nabere med čakanjem na semaforjih in počasni vožnji po parkiriščkih, ko BC ne beleži porabe. (BC je ne beleži, mi pa gorivo vseeno trošimo) Ko sem v Nemčiji natankal in spraznil skoraj cel rezervar po AC, mogoče z enim postankom, je BC kazal enako porabo kot izračunana.

e-HDi je start/stop sistem, tko da na semaforjih ni porabe.

zanimivo, da so takšne razlike. iz prejšnjih avtov pač tega nisem vajen. drgač pa 5,6 za tako kravo je to skor nula ;)

Gox

Aha, sem spregledal da je e-Hdi.

Kaj pa ko voziš po parkingu, počasi ... kaj ti kaže BC? Porabo v L/h ali kaže - - - ?

Crazylemon

Ja vidiš, pa sva našla razlog za razliko. Poraba je prikazana --,- L/100km ko speljujem, praktično tudi preko hitrosti 30km/h, t.j. v območju ko motor največ "pije". Tako da je realnih 5,6L/100km, kar je še vedno solidno.

Predvidevam, da je razlog za tako banalnost predvsem marketinške narave, ker merilne naprave so danes tako dovršene, da omogočajo relativno točnost tudi pri nizkih spremembah (pa naj merijo karkoli).
Samo mi ne gre v račun, kako lahko nategujejo nekoga, ki kupi avto za 5let in več, bi razumel, da je to primer pri testnih vozilih.

Lp

jumper1

Poglej pri VW tam se lahko pelješ 150 pa ko daš nogo dol z gasa je poraba 0 tak da tam ti pa potem po bc kaže še dosti manj povprečne porabe in se potem vsi z golfi in passati hvalijo da jim pije 4 ali pa največ 5 l to je bedarija nihče pa ne izračuna koliko je dejanska poraba verjetno kak 1 do 1,5 l več kot pa na bc

corleone

Pozdravljeni,
Dolgoletni citroenarji, menjamo te dni naš C5 Tourer za večjega C4 GP. Razlog: prihod novega dr.člana.
Ogledal sem si par avtomobilov, let. 2011, vsi iz uvoza, vsi med 110-140.000 km, z 150 KM. Testiral sem enega z 6st. ročnim menjalnikom pa se mi je zdel menj. precej "površen" (podoben staremu Berlingotu)
Zato sva si ogledala enega ki ima "avtomatski" Menjalnik BMP6. Vožnja je bila v "nenapadalnem" stilu po lokalnih cestah obema všeč. Ob normalni vožnji me stil prestavljanja (z rahlim zamikom ni motil - nikdar prej nisem imel avtomatika).
Prebral sem tudi precej tujih forumov in vaših mnenj izpred let, a me vseeno še zanima:

1. Kakšne so vaše izkušnje zdaj po nekaj letih vožnje - za tiste ki ga še imate ??
2.Èe je kdo imel težave, s čim, stroški,...?

Vsem hvala.

altair123

Ne morem verjet, da je C4GP večji od C5.
Sicer pa mam 5 let takega, sicer en razred močnejši motor, pa se vozi še vedno kot nov.
Kar se vzdrževanja tiče, sem imel samo redne servise, izredna je bila samo menjava motorčka odklepanja voznikovih vrat (120€).

MSrougeZX

Kar verjemi da je bolj prostoren, C5 je utesnjen v kabini,tudi prtljažnik je pri GP-ju večji...tri otroške sedeže ne spraviš v C5. Je pa C5 bolj fino dodelan znotraj in se je lepše z njim vozit...smo imeli oba doma, tako da so to moja lastna opažanja. Tudi vožnja na AC je v C5 tišja in bolj mirna.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

sušo

Nimam pripomb po dveh letih.
Moraš si dopovedat, da ni avtomatik in da ni ročni menjalnik - temveč nekaj vmes (od tu pojemek med prestavljanjem)
Za družisko vožnjo idealen. Èe hočeš se it dirke maš še vedno opcijo M(anual) in obvolanska stikala, čeprav robot razmišlja/sodeluje tudi v tem načinu...  

Našemu so menjali - dva meseca po nakupu - vse ležaje v menjalniku, ker se en izmed njih samodistruktivno razstavil pred iztekom roka.
Toni je uredil še pred "velikim pokom" tako da ni bilo posledic v bljižnji in dalnji okolici.
Sicer vzdrževanje redno ob servisnih intervalih.