C4 GP 1.6 e-HDI 110 BMP6 robotiziran menjalnik

Začel/a Bošti14, September 19, 2011, 08:38:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

inštruktor

Citat od: Bošti14;110049Nagibam s k nakupu zgoraj omenjenega avta, pa me zanima kako se ta avto obnaša predusem menjalnik ali je dober oziroma kakšne so njegove slabosti. Kakor sem dosedaj bral nekateri pravijo da nekaj cuka pri prestavljanju v začetnih prestavah.

Živjo! Tudi sam imam tak menjalnik prav tako moj prijatelj in oba sva zelo zadovoljna! Ko se enkrat navadiš na razkošje ,ko avto sam prestavlja je odličen občutek. Nekateri imajo raje prestave ampak meni je to bolj všeč. Lahko se posodobi software pa lepše prestavlja. Z veseljem te malo naokoli zapeljem če te zanima. Lp Boštjan

Bošti14

Zdravo!

Dones sva ga šla probat z ženo in se nama zdi odličen za vožnjo tako če prestavlja sam kot če ga sam prestavljam. Pelje se odlično in če nisi res pozoren se prestavljanja skoraj ne čuti. Z ženo sva skoraj 100% da ga bova vzela. Vsem se zahvaljujem za podane informacije!

Lep pozdrav!

:emot112:

dk58

:BigThumbs:

Bošti14

Avto sem kupil in z njim naredi že kar nekaj kilometrov. Z njim sva zelo zadovoljna in sploh ne čutiva menjavanja prestav, če posebej nisi pozoren. Res avto ni namenjen dirkanju, je pa zelo prijeten za družinska potovanja. Tudi nad močjo sem pozitivno presenečen saj vleče tudi v klanec brez problema.

LP

Gox

tilen2009

Citat od: Gox;111231Èestitke pa srečno vožnjo :BigThumbs:

From me toooo!!!

klavdijo

Tudi sam sem lasnik 1.6 hdi robotiziran menjalnik, in če povem po resnici ga verjetno več nebi kupil če bi kupoval avto zdaj ko že vem kaj pomeni robotiziran menjalnik, saj je fajn da ti ni treba prestavljat. Ampak ko se sedeš direk iz svojega Pablota v prijatlovega Audija full avtomatika, potem vidiš kako velika je razlika  med menjalnikoma! Seveda da je oni enkrat dražji, avto mislim, ampak mi je pa moj Pablo bolj všeč, razen menjalnika seveda!

altair123

Bodo nekoč tudi pri citroenu pogruntali robotiziran menjalnik s dvojno sklopko, po vzoru DSG, takrat pa bo razlika med klasičnim avtomatikom in robotiziranim še manjša...
Do takrat smo pa zadovoljni da sploh kdo menja prestave namesto nas.

Veliko varnih km tudi iz moje strani.

Bošti14

Že kar pridno nabiramo kilometre in sem res zadovoljen z njim.

Hvala za želje!

LP, Boštjan

Bošti14

Imam še eno vprašanje, tisti, ki vozite avto s sistemom za nadzor tlaka v pnevmatikah ali imate zimske gume na istih platiščih ali imate jeklena. Na servisu so mi rekli, če imam druga platišča moram pridet do njih da mi izključijo ta nadzor, kar pomeni, da moram opravit menjavo pri njih in ne pri katerm koli vulkanizerju!

Hvala za odgovor!

mitja12345

lahko narediš menjavo kjerkoli, sam tja pejd, da ti sklopi na računalniku - 2 min dela.

Crazylemon

Zdravo!
Tudi sam imam enak avto že dober mesec. Navajanje na vožnjo je bilo tako uspešno, da se mi je že zgodilo da sem drugi avto (za v službo) prižigal brez pohojene sklopke :D

Imam pa vprašanje glede bi-xenona. Kljub preverjanju na uradnem servisu, se ne morem znebiti občutka, da mi leva luč sveti previsoko, ali pa vsaj višje kot desna. Logično bi bilo, da sveti desna višje - osvetljevanje peščev, kolesarjev, bankine, ... na desnem robu. Èe pokleknem pred vozilom, mi leva prej zablešči kot desna.

Ali ima kdo podobne domneve - morda potrjene?

Hvala za odgovore, lp!

MSrougeZX

Svetit mora isto...mogoče pa žarnica ni na svojem mestu....
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Bošti14

Glede luči sem bil tudi jaz sedaj malo pozoren, vendar nisem opazil da bi mi svetila višje. Ob vklopu se samodejno nastavi in je vedno v isti višini. Merilo je sosedova ograja!

Lp

Crazylemon