C6 problem z avtomatskim menjalnikom

Začel/a tomo1980, September 04, 2011, 08:10:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tomo1980

Pozdravljeni,

pred časom sem kupil citroen c6. Gre za C6 2,7 dizel. Sprva je bilo vse ok, tudi pri testnih vožnjah nismo ugotovili napak. Šele po nakupu se je izkazalo, da ima avto očitno problem z avtomatskim menjalnikom.

Problem se pojavi pri daljših vožnjah in sicer ko je hladen in recimo prvih 30 minut vse deluje normalno, ko se avto segreje (nekje po 30 minutoh vožnje) pa začne menjalnik menjavati počasi in sicer pri menjavanju iz ene v drugo brzino (gor ali dol) pride do 2 do 3 sekundnih zamikov, v vmesnem času pa ni v brzini oziroma kot da bi držal sklopko do konca. Tudi če ustavim in dam v vzvratno potrebuje nekje 3 sekunde in še tedaj močno "rukne".

Prosim za kakšna nasvete, morda tudi podobne izkušnje. Kateri servis priporočate (v slo ali v avstriji).

Hvala in lep pozdrav, Tomo

ModelJT

Pozdravljen!

Dober servis na tvojem koncu je Avto City.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Po moje je tukaj kaj softwerskega... kolko pa ima stvar prevoženih?

dvorjan

Pelji v Avstrijo, pri nas take kombinacije na servisu itak se niso videli. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Veloce

Kateri tip menjalnika je?

Na BMW forumu imaš enega stručkota za avtomatske menjalnike - VWDRIVER.

Tu imaš link do teme. Piši mu ZS.

http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=80490&highlight=vwdriver
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

tomo1980

Zvone2

Hmm, se bojim, da imaš AISIN-ov 6 stopenjski avtomatski menjanik in da so se ventili menjalnika obrabili. Nov blok ventilov stane cca 1300€. Bojda paše tudi od Peugeota, ki stane cca 500€ :emot124:.

zxar II

Aisin, najverjetneje TF80-sc. Koliko km in kateri letnik?
A ko je vroč se zatika v vseh prehodih iz prestav podobno, ali je opaziti kakšne razlike, še posebej me zanima če izstopa prehod 2-3 in obratno.

tomo1980

Pozdravljeni, najprej hvala za odgovore, vsi so mi prišli prav. Sedaj vsaj približno vem kje sem in da ne bo poceni ;(

Avto je letnik 2006 in ima približno 130.000 km. Med vsemi prestavami je enako "sranje", obrati gor, v brzini ni in ko ga prestavi v brzino zelo "cukne".

Sem se odločil, da grem v Avstrijo na servis. Dogovorjeni smo za torek in kolikor smo se lahko po telefonu sporazumeli so nakazali, da je najverjetneje problem softwear in nujno potrebna menjava olja.
Karkoli že bo, upam da ne bo predrago.
Javim, ko bomo vedeli in ko bo urejeno.

Lep pozdrav, Tomo

DejanO

Na Tonyja Jerovška se obrni, on servisira cca. 10 slovenskih C6 (polovico vseh) od tega dve Prleški. Na naši eni je rešil podoben problem, kot ga navajaš, cena je bila cca 1.300-1.500 eur, neka hidravlika na menjalniku.
Od takrat je vse OK, avto je imel tudi med 130.000-140.000 km.

Jutri je ta pri Toniju na rednem servisu in menjavi zav. ploščic.

lp
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

zxar II

@ tomo: ni nujno da ne bo poceni, glede na opisano je povsem možno, da bo problem odpravilo že kalibriranje regulacije tlaka, nov SW ni nujen. Menjava olja je vsekakor dobrodošla, ni pa pogojena s kalibracijo. Vsekakor je pa najprej nujna kontrola nivoja.
Pri tem menjalniku se naenkrat spusti kvečjemu tretjino olja, tako da če želiš da bo kaj koristi, naj ga menjavajo toliko časa, dokler ne bo rdeč (vsaj 2 menjavi). 3309 spet ni tako hudičevo drag kot recimo zadnja olja za ZF 6,7,8 stopenjske.

Drug scenarij pa je zataknjen (ali od mehanske obrabe ali bolj verjetno zaradi umazanije v olju) eden od ventilov za reg. tlaka.

Srečno in poročaj o rezultatih!

grega1982

hmmmm  veliko    sreče  in čim manj   €   je pa res da voziš  spaceshutle
:AngelPray::AngelPray:vožnja c5 vozila , zabava je fina

tomo1980

Avto dobil nazaj. Bil v Avstriji na servisu. Zmaga.

Na računu piše da so zamenjali "hidraulische einheit" in olje so menjali. Bilo je nekaj čez 1300 €. Denar je bil pozabljen že, ko sem se peljal domov. Avto ekstremno mehko menjava (že prej sem imel avtomatike), res sem zadovoljen z avtom.

Hvala vsem za nasvete. Sedaj se grem spet vozit. V naslednjih dneh bom vse podrobno opisal.

Lep pozdrav, Tomo

andraž

Xandrej

Ja saj pa ima C6 ki je nova stala 60 000 jurjev... To je isto kot pri xm-u... Vse drago ko svinja... Pa še hec je ker je menjalnik japonski in ga imajo vsi japonski avto not pa psa pa še kdo... pa kateri c6 je tvoj? V MB sta 2 črna, rdeč pa zlat...?