C6 problem z avtomatskim menjalnikom

Začel/a tomo1980, September 04, 2011, 08:10:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zxar II

Nisem bral foruma nekaj časa... Èe ti ni NM predaleč se za menjavo seveda lahko pri meni oglasiš.
Olje imam, lexio tudi, postopek ni baubau, edino ohladit se mora na 60, računaj kaki 2 uri vse skupaj.

Imaš TF80-SC, olje je drugo kot za 55-50sn, ki je v tct-jevem (in mojem) espasu in je 5 stopenjski.

O katerem CXu govoriš?
Od klasične avtomatike so bili not 3 in 4 stopenjski.
ZF 4HP18 ima zunanji filter.

XM ima 4HP20, tam tudi interno sranje.

Xandrej

zxar II

150-200, odvisno od barve in vonja obstoječega olja.

Xandrej

Ok zmenjeno. Daj mi na zasebno prosim telefonsko da se slišimo. Najraje bi tak, da bi oba pripeljali. Mojega pa C6 od fotra ko ga bo dobil... Kdaj raje zdaj ali spomladi kaj praviš?

zxar II

Xandrej

OK

Evo prvi ki je rekel to pa se tak pa tak naredi in se mora naret... to je to...

Veloce

Olja v menjalniku se nikoli ne menja v celoti. Vedno se ga menja pol, čez par tisoč km pa še enkrat pol. Vem, da se sliši čudno, ampak zadeva je taka.

Ker se lamele obrabljajo, se vmes s starim oljem neberejo določene smeti - ne opilki, ki olje zgostijo in dejansko zapolnijo prostor med obrabljenimi lamelami. Èe pa se olje naenkrat zamenja, pride vmes sept redko olje in lahko pride tudi do uničenja lamel in posledično dragega servisa menjalnika.

Zato se olje vedno menja v dveh fazah. To velja za starejša vozila oz vozila z veliko km in menjavo pri recimo 200.000km.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

zxar II

Citat od: Veloce;111710Olja v menjalniku se nikoli ne menja v celoti. Vedno se ga menja pol, čez par tisoč km pa še enkrat pol. Vem, da se sliši čudno, ampak zadeva je taka.

Ker se lamele obrabljajo, se vmes s starim oljem neberejo določene smeti - ne opilki, ki olje zgostijo in dejansko zapolnijo prostor med obrabljenimi lamelami. Èe pa se olje naenkrat zamenja, pride vmes sept redko olje in lahko pride tudi do uničenja lamel in posledično dragega servisa menjalnika.

Zato se olje vedno menja v dveh fazah. To velja za starejša vozila oz vozila z veliko km in menjavo pri recimo 200.000km.

Kdo ti je pa ta mamboðambo prodal?
Res je edino, da je treba vedno uporabit olje menjalniku primerno, za starejše je bistveno gostejše kot za nove.

Vem za nekaj primerov, ko je menjalnik konstrukcije začetka 90ih, sicer zrel za remont, še za silo funkcioniral na goščo (ne olje), pa so ga zamenjali z vodico in je prišlo po menjavi do zaustavitve. Ampak problem je v zračnosti batov in črpalke, ne lamel.

Veloce

To mi je povedal moj mehanik za BMW in mu zaupam.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Flukturr

Citat od: Xandrej;111491Ok zmenjeno. Daj mi na zasebno prosim telefonsko da se slišimo. Najraje bi tak, da bi oba pripeljali. Mojega pa C6 od fotra ko ga bo dobil... Kdaj raje zdaj ali spomladi kaj praviš?

Boš prosim sporočil rezultat, imam avt. in me zanima kako in kaj.
Tudi sam ne verjamem te 'lifetime' zgodbice.

A kdo ve kateri menjalnik imajo sveži C5 (letnik 2011) oz. kje se to pogleda?

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

Xandrej

Nisem še šel dol. Èakam na c6 da pridemo z obema dol... Bolj nujno bo na C6 ko na C5 ima trenutno 70 000 kilometrov.... Naprimer oni C6 ko smo ga imeli je imel 200 000 pa je menjal ko po maslu pa nikoli niso nič delali... Sevda ga bomo menjali....

xsarar

Da se malo urinem.

Ko prebiram debato o avtomatskih menjalnikih, sem dobil občutek, da čim dlje stran od njih. Toliko enih stvari, ki grejo lahko narobe, na vsakem koraku kar dežujejo € iz denarnice (drago olje, draga menjava, vzdrževanje...). Skratka, ste me kar prepričali, da je še vedno bolje ostati na ročnem menjalniku, pa mal kvačkati med vožnjo s "šaltheblom".
Prav nič z veseljem ne bi dal tistih 1300€, da bi se lahko potem iz Avstrije domov peljal. Mnogo preveč.  
Resda sem sam velik navdušenec nad C6, vendar se sprašujem, ali je rentabilen nakup to.

LP
Moj prvi je bil AX.

Xandrej

prijatelj tako kot avtomatski kot ročni menjalnik lahko crkne. Dokler ne voziš avtomatika resda ti to nič ne pomeni in na to ne daš nič. ampak enkrat avtomatik vedno avtomatik... Vrjemi pa naj stane kolko hoče!

xsarar

No, sem vozil oz. imel v lasti nekaj let avto z avtomatskim menjalnikom in resda ni bilo nič narobe (hvala bogu). Pa še vedno mi je všeč, da ne bo pomote. Vendar roko na srce, avtomatski je bolj komplicirano sestavljen od ročnega in dražji za vzdrževanje.  Edino kar me moti pri ročnem (govorim za citroene) je to, da hudiči francoski ne znajo narediti ročni menjalnik s sinhron rikvercem, kot imajo to nekateri drugi. Tudi imel tak menjalnik in vem kako je to fina zadeva.
Drugače pa, res imam rad avto, ki je udoben, ki ima veliko "bonbončkov" ampak, da pa naj "stane kolikor hoče", to pa ne. Za vsako ceno pa zopet ne. Nekoč sem res jaz delal za avto, vendar sedaj je obratno. Èe pa avto noče delati, pa nasvidenje iz mojega voznega parka (pa četudi najljubša znamka).

LP
Moj prvi je bil AX.

yamaha20252025

Pred cca 15, 20 leti nazaj, me nihče ne bi prepričal, da bi vozil ali imel avtomatika, ni šans...

Danes me pa zanima izključno avtomatik, mi je to bolj pomembno, kot znamka vozila...
Včasih smo tudi stekla "vintali" na roke, bi jih kdo še danes želel? Pa tudi klime nismo imeli..bi bili danes brez?

Meni je dvakrat "crknil" ročni menjalnik. Enkrat je v garanciji šel ležaj, so ga morali zamenjati (renault), drugič pa Opel Corsa, se je enostavno menjalnik sesul, pa je bilo takrat veliko denarja za popravilo. je pa tega že 20 let.

Danes je pri nas že kar nekaj ljudi, ki uspešno popravljajo avtomatske menjalnike, tako, da to ni več tak problem.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.