C6 problem z avtomatskim menjalnikom

Začel/a tomo1980, September 04, 2011, 08:10:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Kaj ufff....ABS/ESP modul za C2 je nekaj čez 1200€...proti C2 sploh ni drago.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Zvone2

Super, da si rešil.
Malo sem brskal po netu in ugotavljam, da dela Citroen napako, ko med redne servise ne uvršča tudi menjave olja v avtomatskih menjalnikih. Še posebej velja za AISIN-ove 6 stopenjske. Enake težave okoli 100.000 - 150.000 km reportirajo tudi "srečni" lastniki Fordov v ZDA. Le ti bojda zaradi tega FORD celo tožijo.

Svetujem ti, sedaj ko imaš nov blok ventilov, da na vsake 3 leta oz 30.000 km menjaš še olje v menjalniku v kolikor nameravaš z avtom narediti še kaj več kot 100.000 km.

Lepo se vozi.

zxar II

@tomo: To govorim jaz že dolgo, ugotavljam pa, da ljudje veliko raje slišijo tisto o lifetime fluidih. Očitno so to dojeli tudi proizvajalci...

Xandrej

Ja nihče pa ti tega na uradnem ne naredi oz. nebom spet prvi ki se bojo učili na mojem avtu madona... je že kdo to delal? Govorim za te AISIN menjalnik C5, C6?

firbec

Eno laično vprašanje:

Kaj pa ta famozni blok ventilov dela oz. kako je to sestavljeno?
Ker za 1300 se mogoče kdo loti to poravti, če se da seveda.

Xandrej

Ajde majstri kdo bi menjal olje v menjalniku na nših strojih? Mislim, da nebi bil edini ki bi to naredil....

Xandrej

Vsi pametni da bi pa to kdo naredil pa nikjer nobenega!

zlikovski

No kaj sem govoril pred časom o lifetime oljih!? :D
No ja če bi jaz imel tak avto, bi menjaval normalno olje v menjalniku kot pri vsakem klasičnem šalthejblu.

Zadeva pri teh avtomatskih pa je tudi v tem, ker imajo tudi zelo majhne kanale, po katerih gre pod pritiskom olje, z leti olje postane vemo kakšno, pa svinjarija, pa tudi bi naj imel vsak avtomatski menjalnik filter olja,..... in se to lepo zapaca in potem so problemi, no ja če menjavamo se to tudi dogaja, ampak imaš manj možnosti glede tega.

Xandrej

Evo spet brca mimo. Pri teh menjalnikih moraš menjalnik narazen razšraufat če hočeš sito menjat. opilki se menda na magnet ujamejo. Rabiš pa računalnik če hočeš olje menjat v tem menjalniku pa ni tolko simpl očitno ker nihče nobenega ne pozna pa nihče to ne zna oni na servisu pa samo o ni treba menjat trobijo...

Kateri servis ti je to delal v grazu? Bom gor rufnil pa da vidim kaj pravijo gor me prav zanima.

zlikovski

Xandrej jaz sem to nasplošno napisal za avtomatske menjalnike, kak pa je z temi novimi pa res nevem. sem pa šraufo že pred leti so še bili tolarji enega mercedeza, serije se več nespomnim vem še tolko da je bil res mrlina, oprema oh in sploh, še pas ti je avtomatsko pripeljal do ramen,.... po spominu V12 5.0 mašina, menjalnik pa je takrat stal semizdi da 1.5 miljona tolarjev. In vzrok okvare je bil baje tudi neredno menjavanje olja in so fasali neki ventiljčki ali nekaj takega.

superca13

Dvorezni meč: uradno ni potrebna menajva olja, neuradno pa vsi trobijo,  da je nujna. Menjava pa je vse prej kot enostavna in ni ravno poceni. Èe bi jaz imel avtomat in če bi imel v planu še avto en čas imet, bi ga dal zamenjat. Na servis, mogoče celo v Usterajh, če pri nas ne bi našel kaj pametnega. Si klical gor, kaj so rekli?

LP
S

LuCit

na velsatisu sem ga sam menjal in nisem rabil računalnika. če bi hotel bi ga peljal na servis na kalibracijo vendar se mi ni zdelo potrebno. So pa problemi praktično izginili z menjavo olja. Pa tudi menjava sama ni težka: spustiš olje ven, novega not, ponoviš in to je to. Menjalnik pa je Aisin Warner. So pa lifetime take buče. Meni so na renoju rekli da menjava ni potrebna, ko sem pa malo brskal za kateri menjalnik gre sem pa našel navodilo od samega proizvajalca da se prva menjava dela na 80kkm in vsaka naslednja na 60kkm.

tct

Vsi ki imate dostop do citroen kataloga, imate tudi tehniko izvedbe v drugi alineji, kjer razlaga postopek menjave za vsak tip menjalnika posebej. Vem, da je potrebna dvojna količina olja, ker izrivaš staro olje z novim in ga v popolnosti ne moreš zamenjati. Je pa potreben tester, ker so vse navedbe pri določenih stopinjah olja v menjalniku. Opis naprimer od Renaulta, menjalnik Aisin najdete v prilogi.

deuche

Citat od: zlikovski;110908Xandrej jaz sem to nasplošno napisal za avtomatske menjalnike, kak pa je z temi novimi pa res nevem. sem pa šraufo že pred leti so še bili tolarji enega mercedeza, serije se več nespomnim vem še tolko da je bil res mrlina, oprema oh in sploh, še pas ti je avtomatsko pripeljal do ramen,.... po spominu V12 5.0 mašina, menjalnik pa je takrat stal semizdi da 1.5 miljona tolarjev. In vzrok okvare je bil baje tudi neredno menjavanje olja in so fasali neki ventiljčki ali nekaj takega.

Samo tisti je imel na campani in pretvorniku čep in se je dalo olje res menjat kot je treba.

@xandrej, kaj pomeni menjalnik narazen razšraufat? Včasih je bilo to snet spodaj pokrovček s par vijaki, kaj so ga sedaj na sredo menjalnika postavili?

Xandrej

To jaz govorim le kaj slišim. Z martinom (čudovit XM 3.0 AUT) tudi pravi, da lahko na XM-u menjaš sito samo če menjalnik razstaviš! Moram ga pa vprašat če ima CX (sut) sito za zamenjat ali je ista finta...

Drugi teden pokličemo v Avstrijo pa bomo dali iz prve roke INFO...