BX - nakup / prodaja

Začel/a michoBX, April 11, 2007, 09:26:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

visar

To je po 16 letih ?e drugi BX, .... kaj ?e? lepi spomini.
Pa ta je bil tako lep in poceni da sem ga moral vzeti.
______/\\______
______/\\______

saxovts

lepo  čimveč varnih kilometrov ti šelim

Citroenovc

No superca.

U?ivaj v biksanju po cestah :-)

Pa kako fotko prilimaj.

mimopotoka: kaj klima mu dela normalno?
OK

LP
Primož

Lovro

Sem imel čast voziti tega BX-a. Se zelo lepo pelje, hidravlika dela kot nova - za luknje na cesti sploh ne ve?, da obstajajo.
Je moja xantia bolj trda, zlasti na zadnji premi, kjer se kar lepo čuti zlasti tiste kratke neravnine. Pa so bile vse kugle menjane le kake pol leta nazaj. Baje pa so C5 ?e tr?i.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

visar

slika pride...

klima dela... do poletja moram zamenjati ?e filter na klimi.

LP
______/\\______
______/\\______

parovelb

?au!
Prodajata se 2 BX-a 1.6TRS na obali. Izolan Mitja (id=1719768) in Kopr?an Vito (id=1742152). Oglasa sta na avto.net. Pozna kdo čigava sta in kako se je delalo z njimaš
vedno piha kontra.....

garac

A C5 ni ve? v planu ali kako? mogoče bi blo najbolje zate nekaj med C5 in BX, torej Xantia.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

parovelb

Ma sej iščem pa ni nič pametnega. Tudi ne da se mi ve? vsak vikend ?raufat in čakat kdaj bo kej sfalilo.

Seveda je C5 v planu, enega imam ogledanega v MB.

Ko pridejo ?oldi pa C8...
vedno piha kontra.....

gregor

Kaj tale vito misli, da prodaja golfa II dizel, da se bomo tepli in jutri zjutraj v vrsti stali za nakup avta? Tiste "skoraj nove michelinke" meni na sliki delujejo kot ene napol znucane nalite. Ra?un za gorivo si pa tud lahk nekam vtakne, a prodaja avto, al bencin?

Prej?nji teden je bila ena lepa zelena X2 1.9td od 1. lastnika na avtonetu. Ampak ne dolgo. Matej, čakamo slike. :)
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

parovelb

Sem ?e zmenjen za ogled izolana.

čeprav med BX in C5...... hmm...... Vsaki? ko zamenjam avto je doma ka?in. "Spet eno staro kanto!!!" Po moje bo spet ka?in ;-)
vedno piha kontra.....

Gox

@Parovel

Kako je bilo kaj z ogledom?

Si ogledal? mogoče ?e kupil?

LP
Goran

parovelb

Sem šel pogledat BX od Mitje. Brez rje zgoraj in spodaj, nikjer potol?en. Notranjost je dobra, nikjer ni videt da bi puščala voda ali kaj drugega, nikjer madežev, vse suho, kljub temu da je na odprtem. Tesnila okrog vrat in oken so dobra. Res dobro ohranjen. Km so realni. Motor je malo masten, verjetno bo kakšno tesnilo za menjat ali pa samo kaj bolj za?raufat. Streha je zbledela, lisata drugače pa zdrava. Ima pa 2 bolezni: teleskopi in avtomatski ?ok.

Sem zmenjen ?e za pregledat BX od Gorazda (GO). Bolani naj bi bili teleskopi. Motor pa menda var?nej?i. Bomo vidli...

Finale je vsekakor napet. Medtem pa čakam na C5....
vedno piha kontra.....

Citroenovc

Citat od: parovelb;25017Sem šel pogledat BX od Mitje. Brez rje zgoraj in spodaj, nikjer potol?en. Notranjost je dobra, nikjer ni videt da bi puščala voda ali kaj drugega, nikjer madežev, vse suho, kljub temu da je na odprtem. Tesnila okrog vrat in oken so dobra. Res dobro ohranjen. Km so realni. Motor je malo masten, verjetno bo kakšno tesnilo za menjat ali pa samo kaj bolj za?raufat. Streha je zbledela, lisata drugače pa zdrava. Ima pa 2 bolezni: teleskopi in avtomatski ?ok.

Sem zmenjen ?e za pregledat BX od Gorazda (GO). Bolani naj bi bili teleskopi. Motor pa menda var?nej?i. Bomo vidli...

Finale je vsekakor napet. Medtem pa čakam na C5....

OK, da preletim tvoja opa?anja.

Kar se rje tiče - si zares dobro preveril predvsem prednja koloteka (pod rezervoarjema s tekočino za šipe ter ob vpetju amortizerjev) in zadnje vogale/robove ter dno prtljažnika - tam za?ne najprvo rjavet BX.

Masten motor - ?e je masten ob pokrovu ventilov - potem je to dokaj stadnard - pušča tesnilo pokrova ventilov in/ali semering na strani razdelilne kape. Rado pušča olje tudi pri bencinski pumpi.

Teleskopi? V kakem smislu - ?e je to "pokanje" in "zatikanje" pri dvigovanju v MAX - se ne sekiraj.
Avtomatski ?ok? Zakaj tak bavbav - skrivnost je v elementu waxstat (?e je motor b2c) oz bimetalu (?e je starejši) - ki se ga pa? zamenja. Pred leti je to ko?talo ranga 3-4kSIT. Ko je ta element nov - se avtomatski zaug Naštela u nulo lepo!!
OK

LP
Primož

parovelb

Rjo sem preverjal tako kot sem pa? lahko na travnatem dvorišču ob 4h popoldan. ?e bi res hotel videt vse, bi moral na dvigalo in vzet luč.

Spredaj se dviga po korakih, kot bi šel po stopnicah. Verjetno bi bilo za dofilat hidravliko, ker je baje enkrat spuščala. Mojstri pravijo da bi lahko bili teleskopi.

?e koga zanima naj gre na ogled. ?koda je da zgnije.
vedno piha kontra.....

saxovts

ali kdo ve za  kašnega bx-a mk1?