BX - nakup / prodaja

Začel/a michoBX, April 11, 2007, 09:26:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Hydraulic

Pogled na Cx-a,ko je prišel izza ovinka z zNašilnim diesel hrumenjem je pa moral zaledeneti kri v ?ilah kakšnemu lastniku fi?ka, ki je prišel naproti. Velikost in masa sta spo?tljivi pa ?e s takim agregatom... God have mercy :)
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

Citroenovc

Jeste - 120KM TurboD2 je bil res nekaj časa lastnik rekorda po hitrosti ... pa tudi 95KM TD in 75KM D so orali ledine na področju dizlov v osebnih avtomobilih ...

Skratka - mislim da si je CX velik del slave neuničljive križarke prigaral z dizli ...
OK

LP
Primož

garac

citroenovc, zdaj sem se spomnil, da imam en članek o razvoju dizlov. (moč, hitrost in zavorna pot) Nekajkrat je omenjen citroen. Cx mislim, da ni vmes, je pa omenjen DS, kot prvi evropski avto z hidravličnimi kolutnimi zavorami in PSA, kot prvi, ki je uvedel fap filter.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Hydraulic

Kaj bi jest mel Cx-a..........:AngelPray:
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

Hydraulic

michoBX

Citat od: Hydraulic;11073Pa Bx-a tud ja :emot145:

Ja kj je zdj, si našel kj pametnega, si šel kj gledat?
Hja, dougcajt mi je ja...

Hydraulic

Ja ubistvo med tednom ne morm it kr mam rehabilitacijo čez dan. Vikend bo pa druga pesem. Tist ?rn me mika. kakšno opremo so pa Gtji mel?

michoBX

Tukj je verjetno mi?jena notranjost - sedeži so podobni kot pri tzdju, pa menda boljša izolacija vrat, pa centralno zaklepanje, elektri?ni pomik ?ip, voznikovo vzratno ogledalo el. nastavljivo, spojler(?ank)... Nevem a sem ?e kaj pozabil...
Meni je oni tzd turbo mikaven - zelo temno rdeča barva - stre?no okno, lakirani odbijači... Lep je, kako je pa notr ohranjen, bo pa treba le pogledat jit. Za motor toliko km nebi smelo bit problem, ?e je bil redno vzdrževan...

Hydraulic

ja jst jo bom za vikend pujsnil pogledat do njega. Se razgledal po dolgem in počez in nato poročal. ?E ga morda nebom vzel bo vrjetn zanimiva informacija za  forumovce...

Citroenovc

GTi - recimo zelo podobna oprema je tudi TZ od vključno '91 dalje:
- debelej?i tepihi, temeljitej?a izolacija, neprimerno boljši materiali notranjosti kot pri TG oz R opremi; sedeži s stranskim oprijemom; elektri?ni paket; servo volan (OK, tega predelani TGE nima); ipd ...

skratka - Leonov BX je bil dobra demonstracija, koliko doprinese k ti?ji vožnji debelej?a izolacija in boljši materiali v notranjosti ....

GTi so pa vsi po spisku noter ?rni ... meni osebno jako kul ...
OK

LP
Primož

michoBX

Citat od: Citroenovc;11561GTi - recimo zelo podobna oprema je tudi TZ od vključno '91 dalje:
- debelej?i tepihi, temeljitej?a izolacija, neprimerno boljši materiali notranjosti kot pri TG oz R opremi; sedeži s stranskim oprijemom; elektri?ni paket; servo volan (OK, tega predelani TGE nima); ipd ...

Moj TGE pa ma Servo volan - so bile razne ugodnosti pri zadnjih serijah('93 letnik).

Citroenovc

OK, TGE ima dopla?ilni servo, ni pa imel serijsko serva (vsaj na Našem trgu ne) ... nekaj drugega je serija TGEjev letnik 93-94, ko so prišli na trg kot poslednji BX (tudi mi smo '94 kupili enega takega) ... ti so imeli serijsko servo volan, desno ogledalo, obratomer, črno armaturko, re?etke za klimo v maski, ipd ...

Moj komentar se je predvsem nanažal na konkretni Leonov avto, ki ima večino GTi opreme - nima pa npr serva, ABS in pa seveda, GTi motorja ...
OK

LP
Primož

garac

Leon je premontiral notrnjost, komplet je prenesel z 16 gti. Tako, da je znotraj, kot je ?e citroenovc rekel identičen tz modelom
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

visar

Na kratko:

- v odličnem stanju
- redno vzdrževan
- od znanega lastnika
- s kompletom zimskih in letnih gum
- s klimo
- 16TZS

U?itek je voziti pravega CITROENA
______/\\______
______/\\______

gigo

?estitam. Pa kako sliko bi bilo lepo videt. Kako to da te je BX prevzel?
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens