Mi bo letos uspelo?

Začel/a janez, Julij 15, 2011, 07:21:42 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Ja , dobro vprašanje... Mi bo uspelo ali ne štartat na svetovca letos v Francijo ? Spet lahko rečem, da mi je časa zmanjkalo za svoj avto.  Danes je petek in naslednji petek bi se naj pojavil pri kolegu v Trebnjem na "štartu"... Ponoči je bilo deževno in  ohladilo se je ... pasja vročina in šraufanje raznih volanov in "masnoče" na spačkih mi je pobiralo voljo . No včeraj sem se lotil še enega charlestona in danes še dokončam. Potem pa domač AMI...

janez

Motor je dober ... za kratke relacije - gre not drug motor, ki pa ga moram še sestavit
Menjalnik tuli - gre not drug za katerega pa še ne vem v kakšnem stanju je...

Èe ne bo dober gre ven pa drug not... Èasovno misija nemogoče. To ni spaček , je ami in je zelo neroden za šraufarijo.

... pa še zavore poštimat in na koncu uredit notranjost za potovanje...

Rezervni motor je na mizi že kar nekaj mesecev pa nisem imel časa se ga lotit. Nabavil sem obročke in tesnila pa čakal... Tale ima sicer zgodovino. Je motor , ki je bil v moji zeleni Dijani takrat ko sem jo pripeljal domov. Dober , močen,... od Amija letnik 1974. Nekaj let nazaj , ko smo se peljali na srečanje na Kras je na relaciji od Cola proti Ajdovščini spustil dušo... zadimu je ... so šli obročki. Takrat sem ga menjal z drugim in tega pospravil v omaro. Včeraj sem ga odprl... gred dobra, cilindri brez roba... uporabno. Danes bo padlo čiščenje, glave, ventili, ...

Zaenkrat sem še optimist...

dexterboy

@janez, želim, da ti letos uspe fse narediti do svetovca.
Sej za domača opravila bo že najdražja poskrbela :)
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

bizi

Janez a Danilota si sestavu?

janez

Ja tak je plan...

Danilotu sem po nekaj mukah sestavil avto. V nedeljo se je vse skup ustavilo in sem naslednja dva dni doma sestavljal Gogotovga spačka pa iz štirih mojih prem eno sestavu ter jo v sredo spet nazaj nesu v Trebnje. Sva sestavila, poservisirala in namazala spačka pa kaj bo bo. Volan dela, ostalo pa letom primerno.

janez

07 dan je končan...mi je menjalnik dal kri pit... da mu je*em mater ... Celi dan dela zato da mi na koncu dela ...

klak...klak...klak...

Nekdo bi mi moral pritisnt tipko ERASE v mojih možganih pa da vseh 21 let pozabim v trenutku in grem na pot v prepričanju da mam najbolšga Amija in da je vse OK...

Pa če pomislim s kakimi jajcami se bo raja zvozla tja pa nazaj bi mi mralo bit vseeno pa sam študirat tedn dni kak pojstlo obtrnt v avtu pa kam prtljago nametat... pa kam muziko naštimat...

Dons sn pregoru, jutr je nov dan...

dani77si

konc šraufarije ne bo..svojga boš pošraufal, med potjo pa še ostale..za ðabe seveda..

harvey

CitatPa če pomislim s kakimi jajcami se bo raja zvozla tja pa nazaj bi mi mralo bit vseeno pa sam študirat tedn dni kak pojstlo obtrnt v avtu pa kam prtljago nametat... pa kam muziko naštimat...

Očitno bo res nekaj na tem vicu/dovtipu, da imajo samo mehaniki največje težave z avtomobili....Zgleda, da preveč razmišljajo kaj vse ne štima, običajni ljudje pač ne razmišljajo in se predvsem vozijo.

Sicer pa bon voyage...
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Ja, če ne veš ne boli...

Evo par včerajšnih slik... spucat pa narazen, ležaj fuč, drugi ležaj, gotovo ... klak - klak ... pa spet narazen pa iskat kje pa kaj ropoče... še drugi menjalnik narazen...

Bolj ko sem iskal bolj je bilo vse OK, sam tist bedast zvok.

Varijanta B ... tist levi menjalnik bom verjetno menjal olje in postavil nanj pokrov od amija. Tadesn menjalnik bom pa ležaje ven pobral in ko bom iz Amija demontiral menjalnik menjal ležaje in pol se bom odločil kater gre not...

dvorjan

Ej, Janez, ves kaj je zate 6 dni? To lahko novega spacka ali diano napravis do takrat. =)

Pa saj je mogoce, da menjalnik cisto v redu dela in bo tudi zdrzal dolgo pot, ceprav je malo glasnejsi.

Sicer pa "keep on the good work".
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

janez

Medem... sem se odločil za drug menjalnik. Menjal olje, menjal pokrov (od amija), menjalnik je od DAKa ... vse OK... dokler nisem "bacio oko" na vilice sklopke...

Ajoj, vijak odlomljen in štift delno potisnjen ven iz položja. OK, povrtal, nov vijak pa še eno matico za povrhu da drži. Sam...

...kaj če pa zlomi štift, zdaj ko je že načet... Pa sem spet na začetku.

janez

OK, 06 dan je pr koncu... Vilice bom menjal jutri, sem našel štift pa ostalo v kložuni .Ziher je ziher...

Mašina - cilindri so pohonani, bati spucani, obročki menjani in sestavljeno. Pa v kot porinjeno. Ena glava je očiščena, ventili pošlajfani... jutri sestavit pa drugo še "ponovi radnju".  Vsa periferija je očiščena in pripravljena da se sestavi . Edin pajka, alternator in vplinjač bom prestavil iz obstoječe Amijeve mašine. Pa če bo vse posreči v ponedeljek zalaufa. Problem je nastal z ventilom - šnoflekom - nalivkom za olje... Sem zadnjič s te mašine zmontiral na enega spačka , da sem se ga rešu. Zdaj ga pa jaz nimam. Jeba...

janez

OK, ena glava je sestavljena, nič ne spušča...druga razstavljena.  Zdaj grem pa na kosilo, ima mat rojstn dan. Zvečer pa navali narod na drugo glavo pa če bo vse posreči gre gor na mašino in zanjo periferija.

2sv

saj ti bo ratalo ni dvoma  da nebi šel v francijo

amipick

Janez,se vidimo v franciji!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak