Mi bo letos uspelo?

Začel/a janez, Julij 15, 2011, 07:21:42 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jagoda

Dober je za kogar je ...

janez

krtija

Srečno pot, se vidimo gor...

janez

Srečno tud tebi in ostalim... se vidmo pa kakšno rečemo v živo. Zdaj pa grem... Adijo.

Lenko

dyfan

Lep pozdrav!

2sv

srečno pot in veliko užitkov na potovanju

Lovro

Vahvahvahvah vrr...tt, vahvahvahvah vrr, vrrrrrr, vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....pa gasa proti Franciji. Srečno pot.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

zlikovski

janez

Danes zjutraj krenil iz Francije in zdajle prispel... 200 na uro užival in nič šraufal... dolil pol litra olja in eno žarnico zbrcal da je svetila...

lp Keža in ekipa.

gule

Eeeee vidi tko nam je to došao?  Kako je bilo, slike, reportaže, potopisi, govori !  Kako misliš danes zjutraj, mogoče včeraj?

pubi2cv

Glej, glej, očitno je svetovca konec..hehe. Lepo, da je bilo vse OK.

Kak je kaj blo...?

dexterboy

Svetovca konec?
Sliike, video filme, povvvejjj kako je bilo?

Zdejle najbolje, da pripravite veeeelik šotor pa filmsko platno, pa kokice pa pivo pa cocacolo pa predavanje :-)))
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Lovro

Dobrodošli vsi nazaj! Se priporočamo za slike.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Citat od: gule;106676Eeeee vidi tko nam je to došao?  Kako je bilo, slike, reportaže, potopisi, govori !  Kako misliš danes zjutraj, mogoče včeraj?

Sorry... Mislil sem, zjutraj ob 7 in 30 minut smo krenili iz enega Kampa v Franciji kakšnih 150 km od francosko -nemške meje v smeri Bodenskega jezera , Minhna, Salzburga, preko Šladminga, Graca ... in prišli v Maribor točno ob polnoči. Naju pa je še čakala ena ura vožnje do Konjic. Ni šlo hitreje, na poti od Maribora do doma sem se izognil...

- eni srni
- enemu ježu
- enemu konjičanu
- eni mački
- eni žabi

... in prispel srečno na domače dvorišče.

Ravnokar sem pregledal slike na digitalcu pa kaj prida ni... so bolj za domačo uporabo, za spomin na enkratno pot. Imam pa še tri poslikane klasične filme , ki pa jih moram še razvit.

Na pot smo odšli v Petek preko Italije proti Sestrierju . En dan smo v Italiji izgubili definitivno zaradi Garmina in naše počasne vožnje. V ekipi je bil naš Ami do fula naložen (ob odhodu sem že doma nasedu s šasijo na tlakovce...heheh) in en spaček Cimos s tamalim vplinjačem. Povprečje je menda bilo enih 50 - 60 na uro do Salbrisa. Nič hudega, lepo počasi pa uživat. Na sami poti do srečanja smo redno spali ob cesti v avtih. Kar nam ni predstavljalo težav, veselje zjutraj je bilo toliko večje, ko smo lahko rekli ... evo pa smo prišparali minimalno 25 eur na avto .

Naju z Danilom je sicer skrbel vspon na Col de Sestriere in potem še na Col de kaj vem kaj ... na Francoski meji ter sam spust v dolino. Gor v tretji - drugi ... dol v tretji - drugi pa spet... brez problemov. Motorji so držali olje, menjalnik je sicer men tulu v tretji pa zdržal, zavore se niso pregrevale... Neverjetno. Potem pa Francija in cik-cak do Salbrisa kamor smo prispeli 26. ob šestih popoldan. Se ustavili v centru in spili dva kafeja v lokalnem bifeju. Tam so nas sicer pričakali grozni podatki kako so ljudje čakali po 5 - 6 - 7 ur za vstop in totalni kaos . Vendar, očitno smo imeli srečo. Malo dalje smo padli v kolono, ki so jo preusmerjali na vhod v kamp. Francozi kot Francozi... živčni in nihče ni znal besedice Angleško. Pred vhodom ena zaripla francozinja ko kuhan rak... išče zapesnice, išče nalepke ... nas postavi za rob. Pa še ostalih 30... pol je pa čist znorela. Jaz sem v tem trenutku šel do enga francoza ki je nekaj mahal s karto kempa in ta mi je na moje veselje enostavno rekel ... FREE ! FREEE ! ENTERRRR !
In smo se odpeljali v kemp... Našli smo super plac v tistem trenutku, se razpakirali, postavili šotorje in dol padli. Ampak, keč je bil v tem, da so že čez dve uri začeli nabijat štance v bližnjem prireditvenem odru, malo kasenje pa še v onem drugem...

Tisto prvo noč nisem nič spal, ker ne prenesem sodobnega hrupa , ki mu pravijo muzika al kak že... ma, ko da bi v kovačiji v Unioru hotu zaspat. Zjutraj sem bil z živci že totalno na psu pa na srečo prinese mimo znanca, ki mi je povedal ,kje je parkiran in naj pridem tja. Seveda pa je nastal problem... Francozi so se počasi začeli skup pobirat po kaosu in zapirat prehode... Ker smo prejšni dan prišli Free not , zdaj ven nisem mogel... No pa smo šli v vrsto, po desetih minutah plačali 50 eur na štantu, dobili zapestnice in nalepke... s popustom .

Danilo je ostal na placu, jaz pa sem spakiral Amija in šel ven skozi mesto pa okoli na drug prostor... Senca, goša, mir in uživanje. Edino malo daleč je bilo za peš hodit... kakšne pol ure peš do prireditvenega prostora , oziroma uro hoje po vročini, ko sem tovoril razno nakupljeno robo z bolšjaka (ki je bil blazno dobro založen ).

En dan sem se postavil s svojimi stvarmi tam in kar nekaj prodal. Tako, da sem naslednje dni samo še prečesaval in kupoval predvsem stvari za našega Amija...

- čist nova fabrška zadnja hauba za breaka 30 eur
- čist nov zapakiran pokrov za bencin s ključi i pripadajočo opremo v original škatlji za Amija 6 eur
- dve knjige iz 68 leta za AMI 6 in 2CV ... za popravilo 10 eur
- plafonjera nova zapakirana 2 eur
...

Samih večernih žurov in rajanja se pa nisem udeleževal, tako ,da nič ne vem kaj se je dogajalo okol fešt, predstavitev, tekmovanj, kje bo kaj in kdaj... Smo sedeli vsak večer pri avtih in v dobri družbi dveh mariborčanov in dveh Nemcev ... ja no, uživali. Jedli, pili in se smejali do pozno v noč.