Mi bo letos uspelo?

Začel/a janez, Julij 15, 2011, 07:21:42 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Zeko124

Citat od: janez;105706Nekdo bi mi moral pritisnt tipko ERASE v mojih možganih pa da vseh 21 let pozabim v trenutku in grem na pot v prepričanju da mam najbolšga Amija in da je vse OK...

No, moj foter je itak mnenja da so kvari odvisni od srece. Ko si mlad se pa itak ne sekiras prevec.

Srecno pot v Francijo :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Ko ima vrag mlade ...

Danes skoraj sestavil motor pa evo vraga... Obračam tak vztrajnik pa na enem mestu naredi "klak" ... koji ti je k***... Probam še enkrat... isto. Ajoj... pa je šou cajt pa delo v nič. Kakorkoli sem prej prazno mašino obračal je delovala OK. Zdaj , ko je obremenjena z novimi obročki in dol zaprta pa... zgleda ko da glavna gred ropoče. Pa nič. Vse skupaj sem postavil v kot, vzel ključe od AMija in se odpeljal ... Malo sem ga steral po cestah okoli mesta , po hribih in se odločil po prihodu domov ,da ne bom nič spreminjal. Naj bo tak kak je, če je do sedaj deloval. Menjal sem olje v motorju, spucal svečke, zatesnil en spoj lonca, naštelal ventile, menjal olje v menjalniku... Jutri še ročno zavoro nastavim in namažem podvozje. Pol se ga pa ne dotaknem več.

Pojstla, prtljaga pa gasa...

Citroenovc

Srečno pot Keža. In uživajte v FR!
OK

LP
Primož

amipick

Tako greš vsaj z preizkušenim motorjem na pot.Novega boš pa lepo doma počasi udelal.
Dont worry,be happy.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

janez

No tole je bilo včeraj... Kar se tiče servisa sem končal. Ročna nastavljena in vse ostalo kak je je. Sledilo je "udobje"...

Postelja in ostalo. Nič kompliciranja. Par škatelj s pokrovom za prtljago. Prednje bodo služile za naslon postelje, zadaj pa postelja visi na starih varnostnih pasovih os IMV Austina... Lahko se višina štela , nič ni prevrtano ,dodelano... samo privijačeni v original pozicije zadaj. Prednji desni sedež se obrne , plošča se postavi in je na desni prostora 190 cm na levi malo več kot 160 cm. Danes še zavese okol in okol ter vtičnico za hladilnik zmontiram.

janez

Zadaj sem iskoristil nosilce od police in vstavil eno prečko, ki jo lahko premikam. Ko rabim lažji dostop do prtljage , vzdignem posteljo in jo zahaklam...

Prednje škatlje samo obrnem pokonci in je postelja zložena, sedeži na mestu...

... pa še ,da nama ne bo tolk vroče v noge sem speljal zračenje skozi ventilator na noge, ker ne prenesema ,da nama piha direkt v glavo.

Zdaj zložim not rezervne dele, orodje in ostala prtljaga.

dvorjan

Super zgleda. A sotora pa ne maras?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

janez

Šotor bo zraven... med potjo bova spala v avtu, v Salbrisu pa šotor postavimo. Ja pa nisem najbolj navdušen nad šotori... Nazadnje sva ga postavila na nizozemskem pa še to ker smo bili trije v Spačku. Potem pa je bil furgon, pa dijana... Za Amija sem dolgo cincal kak naredit prostor za spanje ,ker je kar se tega tiče manj udoben - manj prostora. Predvsem je problem v notranji višini in Ami nima zadaj poglobljenega prtljažnika. Tole se mi zdi ,da je zdaj optimalno. Zadaj hladilnik pa ostalo za kuharijo, cote v škatljah, vmes še nekaj potrebščin , na strehi pa na prtljažniku stvari, ki jih ne rabiš vsak dan... miza, stoli, šotor, pragovi za dijano,... Vglavnem nekak sem razporedil, med potjo pa bova še dodelala, kaj stran zabrisala, kaj dodala...

garac

a v tistih dveh kantah bo voda, ali kaj z okusom?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Tist je za vodo - 20 l ... da je pri roki za kuharijo. Z okusom pa gre liter viskija z mano, če pridem gor ... odprem pa da me raja pr mir pusti.

Nisem hotel pretirano Amija spreminjat oziroma nekaj pretirano zapravljat za dodelavo. Pa je zdaj tak, inprovizirano pa z materijalom, ki se mi valja po garaži .

Itak ko pridem nazaj gre DAK v dodelavo, kasneje pa da dokončam Hymerja in čao... "Ima da putujem velikim kolima"...

dexterboy

Banda, fsem skupaj želim varno in srečno pot, gašiju pa še nadaljujoče počitnice.

Bon Voyage!
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

janez

Hvala...

Dan 03 do odhoda...

Evo pa se fcalo... Jest se pa sekiram, da mi bo vroče... No, danes je ami znotraj detaljno očiščen (ja pa ja de...) , namontirana je vtičnica za hladilnik, zadaj v prtljažniku. Sem omenil, da nimam sedežev? No ja, imam, sam iz one "mahngrin dijane" sem jih ven vzel, ker sva originalne dala tapetniku na novo uštimat. Sej ni bilo mišljeno ,da bojo fertik. Enkrat avgusta... No zdaj so tisti stari sedeži od dijane not ... sicer "dezinficiranoočiščenoposesanoskerharjemoprani" .Èist OK bojo pa še ene tiste lesene prevleke - kuglice sem nafehtal po znižano - sponzorski ceni v lokalni avtotrgovini.

Zdaj je pa dež pa se mi nič ne da...

janez

Ami skoraj zložen, zavese se šivajo..., orodjein deli so not... Mater je mal placa v Amiju...

janez

Jutri je dan D

Vse je pripravljeno, Ami je naložen, fujtra je za dva mesca, deli so za prodat al pa za ponucat...

Zjutraj ob 7. uri štartamo.

ps... si bote mal oddahnili za dva tedna... heheh