Nemogoče je mogoče

Začel/a bojch88, Julij 10, 2011, 10:31:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bojch88

Danes sem se vračal z dopusta in ravno, ko sem vozil mimo Zagreba sem začutil nek pok v mašini med vožnjo. Takoj za tem pa je lepo pihljanje klime zamenjalo pusto pihanje ventilatorja, klima ni delovala več. Približno 10km za tem pa je potovalni računalnik začel javljati še napako ABSa in Airbagov. Kaj se je zgodilo? Počil je jermen in za sabo potegnil vse ostalo. Kako je možno da avtomobilu pri 76k prevoženih kilometrih poči jermen? Je res taka slaba kvaliteta ali pa je kaj drugega lahko vzrok za to? Sicer sem avto pustil pred Citroenovim servisom v Kranju, ker druge opcije enostavno nisem imel. Kakšna pametna misel? :)

Dr. MadMan

Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

dexterboy

Si lastnik že od vsega začetka? So dosedanji kilometri nabrani v mestu semafor do semafor ali pa na relacijah?
Drugače pa, itak, da je lahka slaba kvaliteta. Sej kaj pa je danes sploh še kwaliteto narejeno...
Upam, da ga imaš še v garanciji...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

garac

je bil problem v jermenici? Se zna zgoditi, da zaradi lufta špona jermen na stran in ta potem pade dol in naredi *izdarijo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

bojch88

Evo, C4 že doma. Nisem prvi lastnik, 2. lastnik sem, kupil sem ga 4 mesece nazaj, opravil redni letni servis, mehanik me je sicer opozoril da je jermen slab, vendar da naj bi do velikega servisa še zdržal... Toliko o tem. Razmišljam da bi ga peljal na Citroenov servis da preverijo realnost kilometrov. Zamenjal mi je jermen altenatorja, napenjalnik je bil še ok. Drugače pa kilometri so nabrani različno, odkar ga vozim, sem bil zelo priden pri nabiranju kilometrov, 8000 v manj kot 4-ih mesecih, saj v tem je poanta dizla? Da se voziš :) Tako v mestu kot na dolge relacije. Avto pa na žalost ni več v garanciji, 2005 letnik je, drugače bi uveljavil še kakšno stvar za popravit, kot npr. občasno odpiranje prtljažnih vrat ob odklepanju avtomobila. izguba stika pri dvigu in spustu šoferjevega in sovoznikovega stekla.... Malenkosti sicer, vendar znajo včasih biti moteče.

deuche

Citat od: bojch88;105376Drugače pa kilometri so nabrani različno, odkar ga vozim, sem bil zelo priden pri nabiranju kilometrov, 8000 v manj kot 4-ih mesecih, saj v tem je poanta dizla? Da se voziš :)

Bojč, pri nabiranju kilometrov nisi priden temveč čisto povprečen. 25k na leto nisi še niti prilezel do praga, kjer je nabava dizla finančno upravičena.

ervo66

ja moji starši so kupli leta 1990 novega AX RD1.4(disel) in pri 70.000km
tud se utrgal glavni jermen za srečo pri zagonu tako da je zvilo sam 2 ventila :)
Moj C4 pa že od nekje 65.000km poje ležaj od vodne črpalke sam zdej ma 94.000km in bo moral
še tulit :D

bojch88

Citat od: deuche;105396Bojč, pri nabiranju kilometrov nisi priden temveč čisto povprečen. 25k na leto nisi še niti prilezel do praga, kjer je nabava dizla finančno upravičena.

Pred tem sem 4 leta vozil bencinarja, porabil vsaj 2x več in se vozil manj kot se sedaj, tako da se mi je avtomatsko splačal nakup dizlarja :) Sedaj pa je samo še vprašanje vzdrževanja. Pozna kdo kakšnega dobrega mehanika za primerno ceno na gorenjskem, mogoče nekje okoli Kranja ali Škofje Loke? Ker so mi ure dela v Citroenovem servisu predrage,sam jermen, ki so ga zamenjali ni drag, okoli 30€, njihovo delo pa 130...

tomaz555

130 evrov za pol ure ali 7 ur dela ?

bojch88

3 in pol, vendar dvomim da je bilo tudi toliko, bolj mislim, da je čas izračunan po normativu. Citroenov uradni servis pač :) Kakšna priporočila za kakšnega mehanika? V naprej hvala :)

alesz

Citatbolj mislim, da je čas izračunan po normativu.
če bi vsaj malo poznal citroenove normative potem tega nebi napisal,če delaš po normativih ti ne ostane za burek...........normativ za zamenjavo mikro jermena je od 0,50 do 0,80 ure,je pa to suprr norma če pomisliš da je  demontaža armaturne plošče z zamenjavo peči z uparilcem ocenjena na 3,40 ure (z praznjenjem in ponjenjem klime in prezračevanjem hladilne).....vem da tole ni v kontekstu samo vedno se ob takalih temah spomnim koliko peči sem na šterki zamenjal po normativu.....................................

bojch88

Citroenove normative ne poznam v podrobnosti, na splošno hočem povedati da so uradni servisi predragi za moj žep in bi bil vesel priporočila za kakšnega mehanika z zmerno ceno in temu primerno kvaliteto dela :)

borut1974

Ha, ha, ha ... 76.000 km v šestih letih? Na dizlu? Natega!!! vsi so obrnjeni nazaj za 100 jurjev najmanj, razen če je avto od soseda in ga poznam, v tem primeru še verjamem.

bojch88

Naslednjič, ko bom na servisu bom dal preveriti kilometre, vam bom sporočil kako se bo izšlo, ker tudi meni se zdi prelepo da bi bilo res :) Ampak, važno da je dizel ja :)

bojch88

Sem dal preveriti kilometre na uradnem servisu -  so realni.