Nemogoče je mogoče

Začel/a bojch88, Julij 10, 2011, 10:31:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

drmare

Sem si kar sposodil to temo, da ne odpiram nove!

Pri mojem C4 HDI  120TKM se je že dvakrat zgodilo, da se ventilator hladilnika pri ugasnjenem motorju ne ugasne, ko se temperatura vode zniža pod točko vklopa ventilatorja!  V prvo mi je skoraj spraznil akumulator! Ali je kriv termostat ali je lahko kaj drugega!
Zanima me, če je imel kdo že podobno napako!

LP Mare

alesz

Računalnik ti obdrži vklopljen ventilator še 5-6 minut po zaustavitvi vozila v primeru, če je zaznana napaka glede hlajenja.....

xpuser

Citat od: alesz;141696Računalnik ti obdrži vklopljen ventilator še 5-6 minut po zaustavitvi vozila v primeru, če je zaznana napaka glede hlajenja.....

Sam ni to malo huda da sprazni aku v tem času.

garac

@xpuser, kolikor razumem je laufal dlje od predvidenih 5-6 minut
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Milan48

Noben pooblaščen servis ni toliko pameten in nima takega znanja in pripomočkov, da bi ugotovil realne kilometre. Še manj nepooblaščen. Dobri elektroničarji so daleč pred njimi z znanjem spreminjanja kilometrov. To si vsekakor zapomnite. Vem iz prve roke, iz druge roke, iz lastnih izkušenj, iz videnega pri spreminjanju kilometrov in iz videnega kaj znajo na servisih. Pa da ne boste avtov vozili na AMZS na pregled pred nakupom, tam imajo še manj pojma. Škoda tistih €. Kot je nekdo napisal, če ni verodostojnih dokumentov, poznavanja lastnika, poznavalske ocenitve zunanjih znakov obrabe in/ ali pregleda elektronskih komponent s testerjem in mikroskopom (sledovi lotanja instrumentov na čipe pri spreminjanju km, ...) ni za dati roke v ogenj za km tega avta.
Pika.:bombs:
[SIGPIC][/SIGPIC]
Nulla tenaci invia est via!

garac

milan, dr mare je prvi lastnik
[SIGPIC][/SIGPIC]  

alesz

Citat(sledovi lotanja instrumentov na čipe pri spreminjanju km, ...) ni za dati roke v ogenj za km tega avta.
......smo leta 2012,tisto se je pa delalo v prejšnjem tisočletju......

drmare

Citat od: drmare;141695Sem si kar sposodil to temo, da ne odpiram nove!

Pri mojem C4 HDI  120TKM se je že dvakrat zgodilo, da se ventilator hladilnika pri ugasnjenem motorju ne ugasne, ko se temperatura vode zniža pod točko vklopa ventilatorja!  V prvo mi je skoraj spraznil akumulator! Ali je kriv termostat ali je lahko kaj drugega!
Zanima me, če je imel kdo že podobno napako!

LP Mare

Mojega pacienta sem ozdravil - v lastni režiji! V kolikor se bo še komu zgodilo, da mu bo ventilator med vožnjo in po zaustavitvi motorja stalno delal, potem mora menjati sledeče:

1. NAJBOLJ VERJETNA OKVARA - 13 08 CL (40,50€ - upor, rele na hladilniku spredaj levo) Ta zadeva skrbi za vklop ventilatorja - pri pregretju vode v hladilnem sistemu, vklaplja ga tudi, kadar se plin od klime pregreje.... skratka malo bolj kompleksna zadeva!

ali

2. TERMO STIKALO - 1338 F8 (24€)

Številki predstavljata tovarniško kodo rezervnega dela - 13 08 CL se dobi samo original.... priklop na računalnik ne pomaga - ne zazna napake!

PS: pohvalil bi pa mehanika na Laborah (ne vem, kako je fantu ime), čeprav ta AH mima ravno pozitivnega renomeja!

Veselo v jesen s popravljenimi jetri od Citroena  :BigThumbs:, no še vse diske menjat, hladilno....mogoče se najde še kaj (potrošni materiali imajo pač omejen rok trajanja)!

LP

garac

A zdaj si menjal oboje?
zakaj pa bi menjal diske? Saj nimaš veliko km
[SIGPIC][/SIGPIC]  

alesz

Citat13 08 CL se dobi samo original.... priklop na računalnik ne pomaga - ne zazna napake
verjetno je prišlo do mehanskega blokiranja "zapikanja" kontaktov releja v tem modulu.....kontakti se ponavadi ob raznih vibracijah sprostijo,ker druge znanosti tam notri ni,zadevo krmili motorni računalnik....

drmare

Citat od: garac;142167A zdaj si menjal oboje?
zakaj pa bi menjal diske? Saj nimaš veliko km

123 tkm, spredaj že lep čas rahlo tresejo, zadnji so pa do petine zavorne površine zarjaveti..... Planiram menjavo diskov, ko bom menjal platišča (zimske gume)

Danes sem dobil neke kupone za popust od Citroena....bom preveril pri trgovcih, kakšne so cene!

Oba sem menjal, ker ne veš kateri je fuč......najprej cenejšega.....potem pa dražjega! - strošek pod črto 64€! Pa še nekaj novega sem se naučil - če delajo mehaniki si pa povsem neveden in lahko nategljiv....... avto pa zopet dela, kot se šika!

Mehaniki pa imajo uro 36€ + tester 35€ + deli je pa 100+!

Na Laborah majo  na kanalu enega C4 z zaribano mašino - ista, ko moja....tako, da ta drobiž nima veze!

bojch88

Èe bi mi kdo lahko svetoval ali mi vsaj osvetlil pot, da vem v kateri smeri naj razmišljam. Problem je na Renault Clio, 1.5 dCi. Ko hočem vžgati, samo vergla in šele v tretjo vžge. Med vožnjo pa se v primeru prehitrega dodajanja plina ugasne, obrati samo padejo in avto obstane. Vmes se pa prižgejo lučke za STOP, tuljava in pa še ena, za motor pomoje, nevem kaj pomeni točno. To se mi med vožnjo redno dogaja, če dodam preveč plina naenkrat, ko spustim stopalko ali pa samo dam v nižjo prestavo se čez nekaj sekund lučke ugasnejo. Pred mesecem sem dal sčistiti celoten rezervoar, šobe (predrago se mi je zdelo da bi jih obnovil, kaj šele nove kupil) ker je bilo v rezervoarju polno neke umazanije in tekočine, ki ni spadala v rezervoar (nekdo mi je na parkirišču vdrl v rezervoar in noter nekaj zlil). Vem sicer, da ta forum ni namenjen reševanju problemov te znamke vozila, vendar je to avto v lasti moje mame, pa če bi mi lahko kdo pomagal? Moja C4 seveda dela brezhibno :)

superca13

Citat od: bojch88;144697Èe bi mi kdo lahko svetoval ali mi vsaj osvetlil pot, da vem v kateri smeri naj razmišljam. Problem je na Renault Clio, 1.5 dCi. Ko hočem vžgati, samo vergla in šele v tretjo vžge. Med vožnjo pa se v primeru prehitrega dodajanja plina ugasne, obrati samo padejo in avto obstane. Vmes se pa prižgejo lučke za STOP, tuljava in pa še ena, za motor pomoje, nevem kaj pomeni točno. To se mi med vožnjo redno dogaja, če dodam preveč plina naenkrat, ko spustim stopalko ali pa samo dam v nižjo prestavo se čez nekaj sekund lučke ugasnejo. Pred mesecem sem dal sčistiti celoten rezervoar, šobe (predrago se mi je zdelo da bi jih obnovil, kaj šele nove kupil) ker je bilo v rezervoarju polno neke umazanije in tekočine, ki ni spadala v rezervoar (nekdo mi je na parkirišču vdrl v rezervoar in noter nekaj zlil). Vem sicer, da ta forum ni namenjen reševanju problemov te znamke vozila, vendar je to avto v lasti moje mame, pa če bi mi lahko kdo pomagal? Moja C4 seveda dela brezhibno :)

Senzor vrtljajev motorja (na vztrajniku). Znan problem Cliotov.

žabec

Problem je enak kot pri bencinskih Cliotih, konektor na senzorju vrtljajev oziroma ničelne točke, nahaja se na desni strani pod cevmi, ki gredo na hladilnik, vsaj pri bencinarjih. Pri našem smo konektor kar odčipnili in žičke direktno prilotali na senzor. Po šestih letih še vedno deluje.
Samo ena boginja je prava !

bojch88

Problem je rešen, težava je bila na bosch pumpi, sem sicer predvideval, vendar nisem upal tega na glas povedati, ker je cena za to srhljiva glede na vrednost avtomobila, vendar sem se vseeno odločil zamenjati, je škoda avteka, dizel z malo kilometri, se ga splača imet še vsaj 5 let :)