Most

Začel/a blah, Julij 07, 2011, 09:50:43 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

frodo1

Citat od: StEiN;154382Zdravo, da izkoristim staro temo..
" meril sem tudi višino danes in je 139,5 cm od tal do vrha strehe + ugotovil sem da tisto "rajsanje" povzroča disk oz. ploščice.. je možno, da bi menjali oz. obnovili premo pred mojim nakupom ?

Lp, Alex.

Višina ki jo omenjaš naj bi bila takšna merjena pri sprednjih kolesih, na zadnji strani  pa nekaj višja ccca 142 cm; od zg. roba gume do koloteka cca 5-6 cm. Po slikah se ne vidi najbolje ker imaš čudno dimenzijo gum(?). Èe imaš za vse ostalo račune, bi verjetno imel tudi tega, tako da.......
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

StEiN

saj premer gum ni nič večjo kot orginal 195/55/15 tu je samo večje platišče pa nižja guma.. edino širina gum je malo večja.. od roba gume do koloteka.. torej do vrha koloteka, ki se skriva v blatniku nad gumo ? al tega ki je v stiku z zaobljenim delom blatnika ?

Romzi

Stein pa ne skrbi preveč: prema ne sede skupaj kar čez noč. Vseeno to traja en malček časa in boš "sproti" opazil da nekaj ne štima. Tudi glede na širino gum bi že drajsalo po koloteku če bi bila zjahana.

garac

stein, teh forumskih strokovnjakov ne jemlji preveč resno
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

StEiN

Citat od: ModelJT;154383Iz tehle slik se bolj težko kaj vidi. Glede na to da imaš 17 col gor
višina izgleda ok, od zadaj pa tudi stoji tako kot mora. Kje je bil pa avto servisiran (samo tako za info)?

aja.. pardon pozabil sem ti prej pripisat.. Avto Švarc Ptuj.. vse je blo tam so vsi računi.. zaj pri 200k ko pa sem jaz delal veliki servis pa je tu privat en s.p. zrihtal, ker je blo enih 300 € ceneje :D

StEiN

O Hvala Garac in Romzi :) zaj sem že boljše volje.. sem šel še enkrat slikat zaj se lepše vidi koliko je prostora..  malo je blatno vse skupaj al ok :)

Čojko

V glavnem s temi premami totalno pretiravate in zbijate cene odličnim starim Xsaram ki so že takrat imela ni da ni. Naša 1.6 Plasir, letnik 2000, ki ima preko 200.000 km, z vso možno opremo, kjer vse brezhibno deluje, negaražirana, vendar redno vzdrževana (sem tretji lastnik) nima nič mosta uničenega. Tista pa, ki ga ima je imela predvsem slabega in nevestnega lastnika.
Od takih avtov pa itak proč ne glede na model ali znamko.

StEiN

Saj ne rečem moja ima tudi vso opremo za tisti čas pač.. dela vse.. ni blo stroškov nobenih.. samo z tem sem se prestrašil zaj :) drugače maš pa prav.. mogoče drži vse zato, ker je bila od samega začetka dobro negovana in redno servisirana.. sicer pa.. pri starih avtih itak mora bit nekaj narobe.. nič ni večno :)

antasi

Citat od: Èojko;154395V glavnem s temi premami totalno pretiravate in zbijate cene odličnim starim Xsaram ki so že takrat imela ni da ni. Naša 1.6 Plasir, letnik 2000, ki ima preko 200.000 km, z vso možno opremo, kjer vse brezhibno deluje, negaražirana, vendar redno vzdrževana (sem tretji lastnik) nima nič mosta uničenega. Tista pa, ki ga ima je imela predvsem slabega in nevestnega lastnika.
Od takih avtov pa itak proč ne glede na model ali znamko.

lepo napisano,
bajdevej-čojko si gledal modrga gsa za 700e
ali je prišlo kaj vmes in ne kupuješ več gsa?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

frodo1

Citat od: StEiN;154388saj premer gum ni nič večjo kot orginal 195/55/15 tu je samo večje platišče pa nižja guma.. edino širina gum je malo večja.. od roba gume do koloteka.. torej do vrha koloteka, ki se skriva v blatniku nad gumo ? al tega ki je v stiku z zaobljenim delom blatnika ?

Nisem imel v mislih da bi bilo z dimenzijami gum kaj narobe, hotel sem povedat da je guma zelo nizka in avto s tem bolj trd, tako da čutiš vse jame-grbine, pač veliko tresljajev,...

STS

Po slikah sodeč zgleda OK. Pri moji se je guma nad feltno že skoraj skrila v blatnik, pri polnem prtljažniku pa je gma drsala v kolotek.

bingo

Katera mast bi bila pa najbolj primerna (cena/kvaliteta), da jo stisnem čez nipelj v most ?
...predvidevam, da kakšna litijeva-za ležaje? morda grafitna??? Meni so noter stisnili nekakšno rdečkasto obarvano....

Kakor sem razbral iz teme, je zelo pomembno, da bi jo stisnil not čim več...pa bi še malo dodal ob menjavi gum.

LP

frodo1

Sama kvaliteta masti ni pomembna, važno je da je zapolnjen prostor, da ne more voda noter.

bingo

frodo1: Koliko masti pa je treba vmes stisnit..recimo na pol leta??
2x stisnit mazalko??
za 1 žlico?
za 1 škatlico cigaret?
za 1dcl?

bingo

sem kupil litijevo mast v kartuši za 4€ (za isti denar imajo tudi grafitno, pa se mi zdi litijeva boljša) in sem jo na vsaki strani 10 krat not napumpal...upam da bo dovolj za čez poletje :)