C25

Začel/a Gox, Maj 06, 2007, 08:09:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gregor

Sinhron ima nalogo, da uskladi obrate zobnika in vklopne puše še preden puša pride do zobnika, zato da ne rožlja med šaltanjem.
Težko si predstavljam, da je sinhron kriv za metanje iz prestave. Prej bi rekel, da kakšen ležaj.
Nisem pa c25 menjalnika nikoli videl niti od zunaj, tako da se morda tudi motim.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

zlikovski

@ Gregor, sem skoraj prepričani da sinhron, če bi bil ležaj, bi ga prej slišo,... ali pa bi se kaj drugega zgodilo, naprimer zaribal.

dvorjan

Ozr. povedano drugace - pri kolegu skrta, ko da v 2. brzino, ne mece pa iz brzine, sem prehitro prebral ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

mirchi

Za skrtanje je skruv sinhron,da pa mece iz prestave je pa napaka na vilicah,ali kaj podobnega,mogoce samo izrabljenost vzvodovja...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

zlikovski

Nevem če kaj vpliva vzvodovje na to da meče ven, ko je enkrat v prestavi.
Pri vzvodovju je edino to ko je že razmajano da se težko prestavlja.

žabec

Èe meče ven, ko je enkrat že v prestavi, potem sta skoraj gotovo zobnika prestave. Pri meni je to bilo v peti prestavi, tako, da sem zobnika zamenjal brez demontaže menjalnika.
Samo ena boginja je prava !

dvorjan

Vceraj sem s C25D prevozil 270 km "gorskohitrostnih etap". Druge prestave razen v hudih klancih nisem pogresal, itak sem menjal iz 1. v 3. - po ravnem brez tezav, za klancine pa je pomagalo malo zaleta. Ta stari dizel je res lokomotiva ... No, pa kratek menjalnik tudi pomaga.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

stara slika, nov avto v blizini nasega Branka Bramarja
Društvo je leta 1992 nabavilo nov kombi znamke CITROEN C25/D s prikolico, za katero je takrat odštelo 4.500.000 SIT.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

isarajli

Kupim menjalnik za tovornega c-25 d, letnik je 93. Ta meče iz rikverca...
ali pa prodam kamion v takšnem stanju.Registriran na novo, motor ok.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

isarajli

še na odpadih se nič več ne najde za njega... Tovorni so sploh bli bolj redki, a zanimivo ,da tud busov ni več

isarajli

še vedno kupujem menjalnik, če je kje kak poznavalec, ki bi zadevo popravil, me naj kontaktira

simon 84

V italiji je na odpadu fiat ducato,je še kompleten,videl sem ga prejšnji teden ko sem vzel dele za mojga c35.Lahko se vpraša odpad je v udinah

gasper6

prodam ti kompleten c 25 vozen primiren za dele cena 300 eur

isarajli

Citat od: gasper6;203614prodam ti kompleten c 25 vozen primiren za dele cena 300 eur

Imaš zs. Pridem...

Od fiata pa ne paše...

antasi

Slučajno sem se spomnil na tele
http://poceni-avtodeli.si/kdo_smo/
klikni c25 in imajo sliko motorja z menjalnikom,
mogoče kaj pomaga
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB