Vse po malem...

Začel/a dendiz, Junij 24, 2011, 11:00:56 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dendiz

Pozdravljeni,
ravnokar sem nabavil xantio 2.0, letnik 93. To je moja prva xantia(sicer imam v lasti še ax-a) zato me zanima tako na splošno....kje nabavljate dele, olje...da je čim ceneje...kar se dela tiče, rad naredim sam-hobi :Red-Wink:

vem  da moram v štartu naredit glavni servis in pa dolit olje za hidravliko(kje to kupujejte?)

In seveda, na kaj naj bi bil še pozoren pri temu avtu...če ima kakšne napake meni še neznane...

Hvala za nasvete in Lp

garac

vidim, da si iz litije, najbolje bi bilo, da se spackolinom zmeniš, za kakšen pregled, da ti svetuje, kaj bi bilo nujnega za porihtat, potem pa lahko tudi sam urejaš, pa tudi kak rabljen nadomestni del bo najbrž imel na zalogi
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sop

Zdravo, cestitam za nakup in srecno voznjo.

dele in olje sem kupoval pri *net in nekaj tudi prek spleta (*erku*es), LHM olje za hidravliko pa kar na pooblascenem (ostale trgovine niso najbolje zalozene s tem).
ce bos dal napolnit kugle je najbolje da ti tisti ki ti to dela nalije svoje olje ali pa celo zamenja, je ceneje ker ga ima v vecjih kolicinah, pa naj ti se LHM rezervoar + filter scisti sploh ce ze dolgo ni blo to spucano in ne poznas prejsnjega lastnika. to se ti splaca ker ni velik strosek, pri voznji pa se pozna na udobju.

vse kaj sem jaz v 7 letih menjaval na letniku 93 (1.8i motor) je bila kugla, koncnik, sklopka, pokrovcek za raztezno posodo, izpuh, mikrojermen, sprednje ploscice, rele ventilatorja, krtacke ventilatorja kabine, gume. uglavnem zlo kvaliteten avto za tak denar, razen ce nisi naletel na kako mino. samo sproti ga vzdrzuj.

za tvoj motor ne poznam ce so kake hibe, jaz s svojim nisem imel problemov.

dendiz

No saj zaenkrat ni nekih vidnih problemov, končnik je za zamenjat, pa jermen bom menjal ker nevem kdaj je bil.... olje filtri... klima dela.... za avto dal 200€ :AngelPray:
aja, a to je hidravlika ok, ko se peljem sicer avto malo plava, ko ga ugasnem in pustim čez noč se sploh ne spusti dol do konca...niti po 2-h dneh ne sedi čist

sem pa zelo navdušen nad udobjem, vožnjo... itak je avto za ženo in sinčka....jaz se kuham u ax-u :emot104:

sop

seveda plava, saj si na udobnem hidropnevmatskem zmetenju in kmalu ti to plavnje zleze pod kozo. za vsak slucaj pa preglej amortizerje ce ne plavas prevec. potemtakem so kugle "zgleda" ok nafilane. ko zabremzas mora avto pocepnit in ne pokleknit tako kot je to pri avtih na fedre. glede na to da se ti ne spusti do dna - antisink je prisel menda sele 97 leta (naj me kdo popravi ce kvasim naumnosti): lahko je kriv kateri izmed regulatorjev visine - probaj rocno dviganje in spuscanje z rocico v kabini ce gre sprednji in zadnji konec avta do konca gor in dol. zato sem svetoval tudi sprotno (no saj to ni tak pogosto) menjavo LHM olja in ciscenje LHM sistema. tudi avtomatsko dvigovanje lahko sprobas tako da se usedes zadaj v prtljaznik oz. pritisnes spredaj na havbo in se mora cez par sekund avto dvignit na isto visino kot se je prej usedel pod tvojo tezo. a dviguje se normalno? se crpalka za LHM vklaplja na 40 - 50 sek? ce ti ABS se vedno dela imas itak sreco. veliko uporabnega bos nasel na forumu.
kolk km pa imas prevozenih? mislim, ce se ti splaca delat veliki servis ali ga bos kar zvozil do konca....

dendiz

ne plava preveč-rahlo, in počepne ja ko zabremzam, tud vsedli smo se v prtljažnik, se potem lepo dvigne nazaj v delovno višino....ABS sm pozabu-ne dela :Hammer3:
servis bi delal ker nikjer ni nobenih listkov o servisih..avto je bil baje na zapuščinski obravnavi, več ne vem...kao jih ima 125k prevoženih, ali je res nevem...po notranji ohranjenosti je teoretično možno...zunaj je par prask in malo zbledela barva na strehi...
če bo z mašino vse ok, potem imam namen avto obdržat...če ne bojo finance kaj bluzile vmes :emot55:
čisto tako po pravici, kupil sem jo ker je prevagala klima(delujoča) za ta denar... saj ne da mi avto ni všeč...samo nisem ga še navajen ker je prvi hidravličar v mojem voznem parku... saj pravim...vožnja je res udobna.. bomo vidli kaj bo z porabo.. :BigThumbs:

dexterboy

@dendiz, čestitke ob nakupu blondinke, naj ti še dolgo služi. To, pa da jo uporabljata tvoja najdražja in naraščaj; ja, pa kupi sebi še eno.
Malo se hecam...
Res je, za začetek malo preglej forum, potlej pa napiši koliko je km-jev, lahko daš kakšno slikco, za tisto pa le upoštevaj nasvet @garaca.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

dendiz

Mi lahko kdo pove razliko med 1.8 in 2.0? kolk delov gre skupaj od motorja in podvozja? Namen imam kupit še eno xantijo za dele pa se nobena 2.0 ne prodaja.

gregor

Od podvozja verjetno bolj ali manj vse-pri hidravliki je razlika če je ena hydractive, druga pa ne.

Èe pa rabiš kaj od motorja, pa povej, imam motor 2.0 od XMa, kateremu je povilo ventile.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

dendiz

Motorček prostega teka rabim. Ventilator hladilnika pa verjetno ne paše.

dendiz

A mi lahko prosim kdo pove, kje hudiča je senzor zunanje temperature?? Razdrl sem oba špegla in niti sledu o senzorju :emot118: razen če ga je kdo zamenjal z navadnim  el. špeglom :argue1:

vsx

Kateri ?
Prikaz ali za klimo ?

LP

ModelJT

Èe misliš, za prikazovanje zunanje temperature, potem je v desnem ogledalu. Èe pogledaš od spodaj ena taka mala bunkica ven gleda.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dendiz

zgleda, da je glih ta bunkica odlomljena ker mi manjka del špegla na spodnji strani-na desni strani avta :argue1: samo kje je potem kabel, ki naj bi povezoval senzor z el. napeljavo avta-ni nč frej konektorja tam :funny34d:
Ok, no sej klima dela sam me pa moti ker nonstop vtripa tisto v števcu za prikaz temperature:Hammer3:

ModelJT

Saj ni nobenega konektorja v ogledalu, ampak je v desnih vratih pod oblogo. Drugače pe ven štrli bunkica, ko pa odpreš (maš en tak mini pokrovček odspodaj) je pa še mal plastike ven greta pa dve žici. Lahko je pa kdo prej ven dajal, pa ni nazaj notri dal.
[SIGPIC][/SIGPIC]