Vse po malem...

Začel/a dendiz, Junij 24, 2011, 11:00:56 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dendiz

pri meni je frej konektor v levih vrati, na špeglih ni nobenih bunkic :Hammer3: očitno se je nekdo igral z elektriko, ker kode mi ni treba vtipkat pred užigom, centralno dela(zaklene v drugem poizkusu vedno) in ko ga odklenem žmikavci žmrkajo...alarm ne dela... če se pa komu valja kje kakšna slika kako naj bi to delovanje merjenje zunanje temperature delovalo oz. izgledalo se pa priporočam.... očitno bo v števcu žmrkalo še naprej..:argue1:

alesz

Ali si za vsak slučaj pogledal tudi šoferska vrata.......................

dendiz

Zanima me zakaj je razlika v "lajtungi"?

1. slika: moj avto, 2. slika: avto za dele

In pa zanima me kaj je to na 3. sliki, ker jaz tega nimam na avtu? Iz tega gre "lajtunga" na sprednje amortizerje.

gregor

Aha, takrat pri tebi nisem bil pozoren, torej ti imaš navadno hidravliko, nimaš hydractive. Donator je pa hydractive.
Tista dodatna bunka spredaj in zadaj je pa hydractive bunka, "pod" njo pa elektromagnetni ventil.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

dendiz

A tako... potem si je pa nekdo vgradil stikalo, da je imel "filing" športne vožnje... hahaha

A je možno, da je nekdo šel predelovat spredaj? Ker se mi zdi, da je vseeno razlika, manj plava avto zadaj, če vklopiš... ali je to samo občutek.

Koliko je to dela da bi prenesel na svojega?

Pyr0Beast

Èe je zadeva izklopljena, avto plava, če je vklopljena je avto normalno plavajoč.

Tisti ventili samo regulirajo pretok, če so odprti, se lahko avto gunca, če pa zmanjka elektrike ali je okvara in se ne odprejo pa deluje v varnejšem, sicer tršem načinu
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

ModelJT

Ja, če imaš Hydractive potem imaš tudi ta gumb. Ko ga pritisneš se vzmetenje malo bolj otrdi in avto se ne nagiba toliko čez ovinke, še vedno pa malo plava.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dendiz

To mi je jasno... ampak jaz gumb imam, vendar po "lajtungi" spredaj (zadaj še nisem gledal) in ostalim sodeč nimam hydractive.

ModelJT

A ko ga pa pritisneš se kaj zgodi ali ne?
[SIGPIC][/SIGPIC]

dendiz

ModelJT

Ja potem ga imaš pa res sam za okras.
[SIGPIC][/SIGPIC]

ModelJT

Citat od: Pyr0Beast;111600Èe je zadeva izklopljena, avto plava, če je vklopljena je avto normalno plavajoč.

To pa še nism slišal. A to dela pri teh V4 motorjih? hehe
[SIGPIC][/SIGPIC]

pehorunkl

Citat od: Pyr0Beast;111600Èe je zadeva izklopljena, avto plava, če je vklopljena je avto normalno plavajoč.

Tisti ventili samo regulirajo pretok, če so odprti, se lahko avto gunca, če pa zmanjka elektrike ali je okvara in se ne odprejo pa deluje v varnejšem, sicer tršem načinu

Elektromagnetni ventil je eden. Èe ni pod napetostjo in ne deluje (športni način) zapira povezavo med obema HA kroglama in amortizerjema spredaj posebej in zadaj posebej. Ko je aktiviran, lahko LHM prehaja med vsemi amortizerji in obema hydractivnima kroglama.
Zanimivo je tudi to, da se zadnje zavore napajajo tudi iz zadnjih amortizerjev, zato se zadek ob močnem zaviranju posede in ne dvigne, kar je precej bolj varno od konvencionalnega zavornega sistema.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

gregor

Kako eden? Kar sem do sedaj videl hydractiv, imajo spredaj en in zadaj en ventil.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

pehorunkl

Citat od: gregor;111666Kako eden? Kar sem do sedaj videl hydractiv, imajo spredaj en in zadaj en ventil.

UPS. Maš prav, na eni shemi, ki sem jo gledal je bilo poenostavljeno in me je zavedlo.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys