Moj beli V6

Začel/a superca13, Junij 10, 2011, 08:16:45 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Kot želeno, na kratko predstavljam moj beli V6 :)
XM berline, Ambiance oprema, letnik 1990, 3.0i V6.
Kupljen lani, ogromno truda vložil v njega,  da je končno v takem stanju kot se načeloma spodobi.
Par "mini detajlov" je še za uredit, k sreči nič več dramatičnega :)
Trudim se, da avto ostaja bolj ali manj originalen.
Nekej slikic (včeraj zvečer je vscalo in sem moral pobegnit v garažo, zato nekoliko slabše slike).

LP
Superca13

superca13

Citroenovc

Osebno bi si omislil samo še čisto ta prvi tip litih platišč (ko si bile hommage SMu) in čista zmaga.

Lep.
OK

LP
Primož

superca13

Jih imam na lagerju ampak te so bile gor, so precej lažje za pucat, manj oksidirajo oz so manj občutljive. So pa tudi te original od serije 1.

dvorjan

Lep je lep. Vazno da je tehnicno bp.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dexterboy

@superca13; kapo dol. Ampak res. Glede na motor, ki zdrži še in še in še (OK, traja veliko dljeeee kot Duracel baterije, he he), in možnost, da ga imaš kje dati pod streho in ga ujčkati... to je to. Èista zmaga.

:emot112:
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

superca13

Hvala :)
Na podlagi tega, da sem že skoraj celega prešraufal lahko še dodam, da načeloma ni neki baubau za šraufat, je pa res vedno ogromno dela, česarkoli se lotiš.. Da snameš eno stvar, moraš prej 5 drugih snet, vmes še kaj zjebeš, ali pa je že zjebano, najdeš kako šušmarijo od prej, placa za manevriranje skoraj ni nikjer...
Diravi, elektronika, hydractiva...ko enkrat naštudiraš je tehnika simpl ko pasulj. Na žalost ne reagira več na novodobne lexie, proxiye whatever, zato sem moral sam naštudirat in izdelat napravo za branje in brisanje napak v vseh računalnikih, kar seveda ogromno pomaga.
Drugače pa super avto, izvrstno zamišljen, nekatere komponente pa so že nove za en drek, zato se tudi rad pokvari ali pa samo malo zajebava voznika ;) Pač, ni avto za preveč občutljive ;)

zlikovski

Veloce

Z eno besedo, perfekten!:BigThumbs:
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Citroenovc

Vem, da so originalna platišča. Ampak meni na tip 1 najlepše pašejo pač one druge. Se pa strinjam, da so za vzdrževanje bolj zahtevne. Kakorkoli že - avto je videti super.

Sam si naredil "diagnostiko" za brisanje napak? Zanimiv projekt.
OK

LP
Primož

gigo

Lepo porihtan xm. Kako boš pa saniral tiste krom letvice na odbijačih. Sprašujem, ker sem že nekaj stvari poskusil a nobena se ni končala lepo. Feltne pa so čisto prave.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

superca13

Citat od: Citroenovc;103031Sam si naredil "diagnostiko" za brisanje napak? Zanimiv projekt.

Ja, saj je enostavno. Metoda s stikalom, signalno lampo in kupom kablov, kode na papirju, navodilo za postopanje in priklop in to je to ;) Največji problem je bil ta, da nihče ni znal zbrist napak iz Hydractive po tem postopku s to "napravo". Vse ostalo je šlo, le to nikakor. In tukaj je bil moj naječji prispevek, da sem moral naštudirat pravilno zaporedje korakov, kako to naredit, da še to funkcionira.
Bolj zanimiv bo sedaj projekt izdelave naprave, ki bo celo izpisovala podatke(da ne bo treba v seznam s kodami gledat). Se s kolegom spravljama zraven že nekaj mesecev ;) Bo enkrat tudi to ;)

superca13

Citat od: gigo;103032Lepo porihtan xm. Kako boš pa saniral tiste krom letvice na odbijačih. Sprašujem, ker sem že nekaj stvari poskusil a nobena se ni končala lepo. Feltne pa so čisto prave.

Veš da sem študiral tudi te letvice. Edina opcija je, da mu prozorno plastiko snamem, spodaj pa spoliram, če se še da. Ampak tista plastika gor nazaj več ne gre ali pa jo zlomiš ko snemaš.
Druga rabljena/nova dobra letvica mi še najbolj diši ;)

andraž

Krasen je, bravo. A so nove letvice drage? Èe niso, jih kupiš in je potem mir na to temo. Pri starih se vsako snemanje hitro pozna, pa so potem še slabše kot so bile.

Xandrej

Ko iz trgovine! Zdaj pa še moj... He he pol pa gassa... Ta je lep v 3 pm... Pa ne v 3 v 4 pm... V nulo!