Berlingo 1.6 HDi - vaša mnenja

Začel/a Mirè77, Maj 08, 2011, 11:01:54 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mirè77

Pozdravljeni!
Razmišljam o nakupu Berlinga 1.6 HDi, zato prosim za vaša mnenja (pozitivne/negativne strani vozila).
Hvala.

garac

Mirč dobrodošel. Pobrskaj po temah o berlingu, vsi vtisi, problemi, so že opisani.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

lerin

nimaš kej falit, fajn je, če daš kak € več, za več opreme, če daš za številčnejšo konjenico, pa je še bolš. Sicer pa je o tem avtu že veliko prediskutirano - prebrskaj.

TeMpL

Citat od: lerin;100306nimaš kej falit, fajn je, če daš kak € več, za več opreme, če daš za številčnejšo konjenico, pa je še bolš. Sicer pa je o tem avtu že veliko prediskutirano - prebrskaj.

Zgrešiš lahko zelo. Sam ima avto in razmišljam o vračilu, če bo potrebno tudi po pravni poti, ker imam vedno manj upanja da bodo odpravili tresenje volana, ki zna bi dokaj pogosta napaka. (no uspelo mi je vozite 1nega ki te napake nima)... Razen če te to ne moti...
No pa to, da je "odlagalnih površin v avtu "miljon", pa b bistvu nimaš kam kaj dat... (sej boš sam videl) :)

Kaj se motorja tiče sam lahko govorim za 1.6 hdi Fap euro5... Motor dela izredno mirno. Je pa morda malo premalo močen za 1.5 tonsko kravo, ki je povrhu še visoka kot blok :) Se pa da z njim lepo umirjeno vozit po magistralnih cestah zakaj več pa ni, seveda se je potrebno odrečti prehitevanju.. ampak za vozit otroke okoli, to tako ali tako ni preveč priporočljivo.
naložen s 3 osebami in nekaj prtljage mu tudi zmanjka moči za kak klanec na avtocesti... :(

Podvozje je izredno glasno, sicer se po nakaj časa navadiš, vendar ko se presedeš v kak drug avto (magari renault kangoo II-- moj služben avto) kar ne moreš verjet, da lahko gre avto tako tiho čez luknje in grbine!....

Avto je sicer prostoren, vendar je naslon za roko, ki je pritrjen na sedež malce preozek in preblizu.

Prav tako nastane problem, ko podereš zadnje sedeže, (za povečanje prtljažnega prostora, se sedež ne da postaviti več ravno daleč nazaj, in če si malo večji (sam imam 190cm).. se sicer da peljati, vendar za kako daljšo turo več ni udobno, ker sediš v volanu.

lerin

ok, potem pa ga vrni - jaz ga bom še vozil. Ne more nam biti vse vsem všeč. Hebat ga.

orescek

Z razliko od TeMpL-a:

Sedaj ga imam 7 mesecev. Potreboval sem avto, v katerega bom lahko stlačil psa in še vso opremo katero rabim. Da bom lahko prespal kdaj v avtu in pa kdaj lahko kaj pripeljal(IKEA pa te fore). Tako je sedaj prtljažnik od psa. Ostalo pa imam jaz.
Vzel sem Multispace Plus ker je bil ravno za božič v akciji in se mi je zdela v redu cena.
Predvsem moji občutki so pozitivni saj sem avto kupil z namenom. Komot narediš 800km mestne vožnje če se kolikor toliko držiš pravil igre na cesti. Prej sem bil navajen bolj trdih avtov tako da me je francoska mehkoba res očarala. Prostora je dosti, je pa res da včasih imaš občuek da jo je vseeno premalo. Situacijo rešim tako da pač imam eno plastično škatlo v prtljažniku kjer vozim zadeve. No pa po zadnjih zicih se vozijo.
Pač če veš zakaj rabiš ta avto se mi zdi super. Sploh če imaš kak kos dodatne opreme za katerega misliš da je brezveze(ogrevane seeže recimo :P ).
Moti me recimo da se pri sopotniku ne spušča šipa avtomatsko. Kak predal več bi bilo tut kul met. Na živce mi grejo une mizice zadaj, ker skoz nekod prcka z njimi in mi trese stol. Pa pri vstopu zadaj nima plastike tako da ti potniki skoz umažejo. Razen če si siten :)
Zame ima več plusov tako da sem za enkrat zadovolljen.:BigThumbs:
Upam da bo dolgo služil :)

alan30

orescek
Steklo pri sopotniku se spusti avtomatsko in tudi dvigne se avtomatsko.
[SIGPIC][/SIGPIC]

mitja12345

alan30: to pa ni res...samo voznikova šipa se dvigne avtomatsko in spošča auto...

alan30

Pol pa kar pot pod noge pa na servis reklamirat ker moja sovoznikova šipa se zapira in odpira avtomatsko.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

@alan, ni rečeno, morda je odvisno od opreme ali modelnega leta
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mitja12345

Koliko je star tvoj Berlingo?
Moj je star 5 mesecev, pa nima tega, je pa Multispace Pack. Pa ja, včeraj mi je začela cukati sklopka, je to začetek kariere?

LP

alan30

Moj je eden prvih, ki je prišel iz trakov imam pa prav tako multispace opremo.
Preko ene spletne strani sem preveru kdaj je bil narejen v NEDELJO 15.6.2008, in zdaj saj približno vem v katerem grmu tiči zajec glede kvalitete mojega berlinga.

Glede sklopke še sami nimajo pojma do kdaj je v garanciji , meni je začela tresti pri okoli 20000km pa so rekli, da ne bo nič z garancijo, da jo menjajo le tam do okoli 3000km, ko sem tako težil vsake par tednov in so se kilometri veselo bližali 50000km pa so rekli, da bi se dalo še kaj narediti, če bi imel avto vsaj tam okoli 40000km, no potem pa sem uspel dobiti inšpektorja, ki mi je že dvakrat zavrnil reklamacijo v avto in sem ga masiral tako dolgo da je na koncu videl da se lahko reši le, če bo odobril novo sklopko.

Odprto pa imam še reklamacijo glede pokanja vrat trenutno so naročili nove pante in zadržače na vratih je pa bilo vse to že menjano lansko poletje, sicer je bilo malo bolje a le za kratek čas, moram nehat ker če bom vse napisu bom do jutri na kompu.:Hammer3:

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

orescek

Citat od: alan30;105144Pol pa kar pot pod noge pa na servis reklamirat ker moja sovoznikova šipa se zapira in odpira avtomatsko.

lp
Alan

Na servisu samo so rekli, da se ne da. Sem pa pri kolegu na Xsari Picasso opazil isto finto. voznikova se dajo, sovoznikova pa ne.

Načeloma ni tak problem samo preveč se moraš sklonit in med vožnjo ni ravno fino :S

north

Hm to pa nemogooče, da ne gre sama gor a če na ključu držiš gumb za zaklep tudi ne gre gor?
Citroën - Creative Technology

mitja12345

To sploh ne dela, da bi s ključom zaprl oz. odprl okna, pa tudi ne da se sovoznikovo steklo odpira auto, mogoče je blo to res samo pri prvih modelih
LP