Berlingo 1.6 HDi - vaša mnenja

Začel/a Mirè77, Maj 08, 2011, 11:01:54 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alan30

Na daljinca se sprednja stekla samo zaprejo odpreti se pa ne dajo, ampak tole je pa res zanimivo glede sovoznikovega stekla bom šel prav v en salon malo počekirat pa bom sporoču kako je z tem steklom.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

mitja12345

dvorjan

Citat od: mitja12345;105330Na daljinec se zaprejo stekla??????????

Ja, pa tudi odpreti bi se morala ... Naj ti Xandrej na C5 demonstrira ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

orescek

Hm. bom to stestiral. Res tega pa v moji 7 mesečni karjeri še res nisem probal.
Upam da dela in bo to še ena stvar ki jo ugotovim čez čas in se čudiš. :)

Mogoče kdo ve obstaja kak avtoradijo, ki omogoča bluetooth in da še vedno uporablja zgornji LCD za prikaz postaje in podobno.

mitja12345

Na C5 vrjamem da to deluje, na mojem ne! sem probal 5 min nazaj, pa žal...Berlingo III se spreminja očitno vsak dan, vedno kaj manj dajo, kar obljbijo oz. so dajali...

north

Citroën - Creative Technology

mitja12345

north

Tole je pa zlo čudno pomoje ima že nek drug program naložen v računalniku saj imava midva z alenom isti letnik in obema dela vse to stem da jaz nisem imel še nobenih težav.Èe si prav razlagam moraš za sovoznikovo okno držat tipko če želiš, da se ti zapre?
Citroën - Creative Technology

alan30

dvorjan na daljinca jih lahko samo zapreš dpreš pa ne.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

@alan30:
Ah, pol je pa Berlingo prikrajsan za dobrote nekaterih drugih Citroenovih limuzin (predvsem drazjih modelov).
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

orescek

@north: pravilno si razlagaš :)

Tudi sam sem probal. Odprl šipo in ugasnil avto. potem sem šel cca. 2m od avta in se ni zgodilo nič. tipko sem držal cca 10 sekund.
Načeloma mi ni problem. So drsna vrata boljša za prezračevanje avta.

hoco

Jaz sem pred enim tednom dobil Peugeot Partner 1.6 HDi 93KS. Sem se odločil zanj, ker je bil v akciji (Family) in zato cenejši od Berlinga. Trenutno imam dobrih 1000km. Sem bil na dopustu (4x odrasli + prtljaga do stropa in 2 kolesi na zadnjih vratih). Z vožnjo sem bil kar zadovoljen. Tudi v klance (Korensko sedlo, prelazi v Dolomitih) je dobro vlekel. Vsekakor veliko bolje kot moja prejšnja Xsara 1.6 SX 110 KS. Mogoče mu malo zmanjka moči za prehitevanje na avtocestah. Imam stekleno streho Modutop, ki se kar dobro obnese. Za enkrat me tudi pri močnem soncu ni pretirano motilo, ker se stekel ne da zastreti. Ventilacija, ki je speljana po modutopu na zadnje sedeže ni ravno vrhunska, kot tudi ni vrhunski avto, a za to ceno in je odlično. Predalčki, ki jih je mnogo res niso vsi najbolj uporabni. Na predale pod streho grejo le knjige in zemljevidi, ki lepo sedejo v vdolbino. Večje stvari na ovinkih hitro dobiš na glavo. Zelo uporaben je zadnji predal pod streho (nosilnost10kg) za lažjo kramo. Še najbolj me moti elektrika, ki pa je mogoče drugačna kot pri Berlingotu. 12V vtičnice niso pod napetostjo, če ni kontakta. Tudi če je kontakt se vklopi Economy mode, ki izklopi vse (tudi radio). Stekla lahko dvigam in spuščam samo s stalnim pritiskom na gumb. Pragovi niso oblečeni v plastiko in se tkanina pri vstopanju zelo hitro umaže, čiščenje pa ni ravno enostavno še posebno smrekove iglice se prav zažrejo. Razočarale so me tudi uporabne dimenzije prtljažnika, ki so precej manjše kot so napisane v tehničnih podatkih. So pa zelo uporabni samostojni sedeži v drugi vrsti, ki se z lahkoto odstranijo in imajo tudi možnost nagiba naslonjala. Polica, ki prekriva prtljažnik je zelo okorna. Meni bi bil bolj všeč rolo s funkcojo delnega dviga. Polico se da sicer pospraviti v prtljažnik za sedeže a zavzame preveč prtljažnega prostora. Zadovoljen sem tudi z delovanjem bluetooth telefoniranja in branja MP3 z USB ključa.
Strešne sani so pri modutopu krajše in se jih da obrniti v prečni položaj. Takšne sani niso ravno prednost, saj je potem strešni kovček preveč pomaknjen nazaj kar pa onemogoča odpiranje zadnjih vrat, če je naje montiran prtljažnik za kolesa.
Èe bi bil avto za 5-10cm daljši in z malo manj francoske šlamparije, bi bil super.

lerin

nekaj pa res ne razumem - zakaj tale partner in nekateri berlingi nimajo vgrajenega dviganja/spuščanja stekel touch&go, ampak morajo ljudje držati tipko, da se stvar spusti/dvigne. Jaz imam v berlingu naprednejšo varianto, ki pa ne more biti nek strošek, ko se izdeluje avto. TEga res ne razumem.

alan30

Citat od: lerin;106114nekaj pa res ne razumem - zakaj tale partner in nekateri berlingi nimajo vgrajenega dviganja/spuščanja stekel touch&go, ampak morajo ljudje držati tipko, da se stvar spusti/dvigne. Jaz imam v berlingu naprednejšo varianto, ki pa ne more biti nek strošek, ko se izdeluje avto. TEga res ne razumem.

Zato ker novi berlingi so dobili nekaj drugih obveznih dodatkov kot naprimer ESP in, da ne bi preveč podražili avta so mu pač nekaj bonbončkov uzeli, so pa mi v salonu rekli, da so berlingi od letnika 2010 vsi brez desne avtomatske šipe kar je tudi razvidno iz samega knofa za dvig stekla.
V končni fazi je berlingo več pridobil kot pa izgubil z ukinitvijo te avtomatike na sovoznikovi šipi.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

TeMpL

Citat od: alan30;106172Zato ker novi berlingi so dobili nekaj drugih obveznih dodatkov kot naprimer ESP in, da ne bi preveč podražili avta so mu pač nekaj bonbončkov uzeli, so pa mi v salonu rekli, da so berlingi od letnika 2010 vsi brez desne avtomatske šipe kar je tudi razvidno iz samega knofa za dvig stekla.
V končni fazi je berlingo več pridobil kot pa izgubil z ukinitvijo te avtomatike na sovoznikovi šipi.

lp
Alan

hah moj je Multispace pack maj 2011.. s kr nekaj opreme pa nima avtomatike niti za voznikovo stran, kar je sramota. (krivec bi naj bila japonska)... oziroma = krneki....

če pa gledaš cene nadomestilih delov, sta pa motor (ki vozi steklo) in tipka katere je potrebno menjat, za avtomatiko in brez nje = cena enaka ?! wtf?!

koliko zgleda se pri citroenu trudijo, da bi prodali še kak dražji avto.... je pa to sramota...:Red-Irate: