Plačevanje cestnine

Začel/a garac, April 30, 2007, 09:57:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Cestnino plaèujem

kartico ABC
22 (61.1%)
 DARS kartico
1 (2.8%)
 gotovino
11 (30.6%)
rugo...
2 (5.6%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 4

garac

Spet so dopusti in gne?a na avtocesti. Zanima me, kako pla?ujete cestnino? Ali imate ABC kartico, ali uporabljate gotovino, ali pa imate DARS predpla?ničko kartico?
Prosim, ?e utemeljite svoj Našin pla?evanja, prednosto, slabosti. Vemo, da ABC ?katljica vr?e kar nekaj cekinov, potem se pojavljajo problemi z namestitvijo itd
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

deyo

Uporabljam ABC kartico z popla?ničkim sistemom.

Zgodovina:

Najprej sem plačeval z gotovino, ko mi je bilo tega dovolj sem kupil ABC kartico (cca. 4000 takratnih SIT) in ?e sem se počutil kot "amerikanec" ker se mi ni bilo treba ustavljati in iskati drobi? in izgubljati časa. To je trajalo nekaj časa potem pa sem ugotovil, da se moram vseeno ustaviti, ko je zmanjkalo dobroimetja na kartici. Tako sem "zapel" ABC kartico na Diners in sedaj se mi pa res ne treba ve? ustavljati :).

Je pa hudič pri tem sistemu, ker ?e ti "pihnejo" ABC kartico in tega ne ugotovi? hitro, se lahko nekdo brezpla?no vozi po avtocestah (vsaj nekaj časa).

Jerry

Privatno ABC kolikokrat pa? grem čez cestnino...vedno se ustavim ko se odpravljam tako, da se mi za nazaj ni potrebno.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

garac

Kaj pa računi, ?e jih moraš predločit v službi za povračilo stro?kov? A takrat pla?ujete z gotovino?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

deyo

Citat od: garac;6064Kaj pa računi, ?e jih moraš predločit v službi za povračilo stro?kov? A takrat pla?ujete z gotovino?

Ne ne pla?ujem z gotovino ampak priločim el. izpis prehodov cestninskih postaj. Izpišem si ga iz Darsove strani. Najprej pa se seveda moraš prijaviti in registrirati svojo ABC kartico (vse narediš na spletni stani http://www.dars.si)

hadei

Sem bolj poredko na cestninskih postajah tako, da pla?ujem kar z gotovino. Je pa res, da je v sezoni za popiz*it, ko naleti? na avtocesti na kolono. Sramota, da jo takrat moramo pla?evat...
[SIGPIC][/SIGPIC]

Jerry

Ko rabim račun se pa? ustavljam.

hadei....v glavnem je poleti vedno gužva tako da bi morala biti vedno brezpla?na vožnja poleti:-)

Bolj me motijo luknje po cestah. Sploh ponekod ko so ?e precej velike...pa letno pla?ujemo za uporabo cest kar velike denarce.

hadei

Citat od: Jerry;6085Ko rabim račun se pa? ustavljam.

hadei....v glavnem je poleti vedno gužva tako da bi morala biti vedno brezpla?na vožnja poleti:-)

Bolj me motijo luknje po cestah. Sploh ponekod ko so ?e precej velike...pa letno pla?ujemo za uporabo cest kar velike denarce.

?e ne drugo pa vsaj 50% ceneje.
Kar se lukenj tiče na avtocesti?! Nisem nobene videl. ?e pa misli? luknje na ostalih cestah, pa ti moram zaupat, da DARS in pla?evanje na cestninskih postajah nimajo nič skupnega z temi luknjami. Za tiste luknje pla?a? pri registraciji za cestnino. Njim moraš jeb** mat**.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Jerry

Tudi na avtocesti so luknjaste ceste.

Sem se vozil po španiji. Pa je avgusta zašela padati to?a pa smo se ustavli. ?e je mimo nas letel plug in to?o zrinil s ceste. Pa poglej kako je pri nas. Nimajo nobenih kolesnic in nevem ?e ?esa.
Ali pa V Berlin 2x v enem mesecu. Nisem vidu nobenih delavcev na cesti. Poglej pri nas teh 100km avtoceste.

Lokalne....ne bom izgubljal besed in srečo imam da se po nekaterih peljem samo enkrat na leto ali pa ?e to ne.

gregor

?e sem slučbeno s slučbenim avtom, pla?ujem s slučbeno magno.
Privat pla?ujem z gotovino ali BA kartico od boljše polovice, z BA kartico moje banke pla?evanje (?e) ni močno.
Pogosto pa se cestnine izognem. V Vranskem se je vedno izogibam, ker sem po stari cesti hitreje kot čez cestnino.
ABC nimam, enkrat sem ga celo hotel kupit, pa niso imeli.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

dvorjan

Se najraje se cestninam izogibam, ce imam cas seveda (a ga ponavadi nimam, pa grem po AC do konca). Uporabljam ABC kartico, edinole ce grem v sluzbene namene placam in vzamem listek. Racunovodkinja bistveno manj komplicira kot pri internetnih izpiskih.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

_janez_

Jerry si imel srečo z vožnjo po nemški avtocesti, jaz sem namreč bil tam ko je bilo na dolžini 50 km delo na cesti, omejitev 80 km/h in vsako toliko menjava pasov.

?e je pa? delo na cesti treba opravit moreš cesto zapret, drugače ne gre, se pa temelji na temu, da se od 1.maja do 30. avgusta ne ovira prometa in se zapore odstrani.

Gox

Na avtocesti sem bolj poredko ... takrat pa ko grem kam pa pla?ujem z gotovino.

LP
Goran

hadei

Pa, da ne omenjam avtoceste v Avstriji. Zadnje čase samo nekaj rovarijo in je omejitev 80 km/h. Pa ravno tako moram imeti vinjeto. Tako, da drugje ni nič kaj boljše.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Bi bili za uporabo vinete tudi na Naših cestah? Saj vem pa jih bo zgubilo slo?bo boste rekli, pa vendar...
Prednosti vsekakor ima
[SIGPIC][/SIGPIC]