Plačevanje cestnine

Začel/a garac, April 30, 2007, 09:57:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Cestnino plaèujem

kartico ABC
22 (61.1%)
 DARS kartico
1 (2.8%)
 gotovino
11 (30.6%)
rugo...
2 (5.6%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 4

Markolin

Evropska zakonodaja teži k pla?ilu cestnine po prevočeni razdalji - cesta se mora sama sebe vzdr?evati. Vinjetam bo slej ko prej odklenkalo, ke je to nepo?ten Našin pla?ila. Eden pla?a tedensko vinjeto, pa se samo enkrat pelje. drugi pla?a isto, pa se vozi 5x na dan na primer, kdo je tu oškodovanec oz. prepla?nik. Sicer pa so v cestninske sisteme nemci vložili ?e na miljarde evrov, rezultatov pa ni. TAKO BO, KOT BO NAPISANO V EVROPSI ZAKONODAJI, se pravi pla?ilo po prevoženih kilometrih ceste. Cestninile de bodo tudi lokalne in regionalne ceste, ?e bo potrebno, za njihovo vzdrževanje.

Mal si EU zakonodajo poglejte.

LP

Marko

PS

10 let sem na DARS-u delal na cestninskih sistemih, in vem kako ta stvar te?e.

Gox

To se ?e dolgo govori, da se bo cestnino plačevalo po prevoženih kilometrih.

Pomojem je to tudi ?e najbolj pravi?no, pa? kolikor prevoziš, toliko pla?a?.

LP

gigo

če se bojo napovedi uresničile se nam obeta nasmeh na naših ustih, ker sem pa zelo skeptičen ne vidim še resolucije v kratkem roku. Nekatere države kot so grčija in anglija se ne bojo nikoli strinjale da bi z uvedbo novih določil evropskega prarlamenta znižale in tako zmanjšale dotok sredstev v proračune iz cestne infrastrukture.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Tma

ABC v SLO, ENC v HR. Sem pa? preveč na AC da bi plačeval za cestnino (he pa ?e za turbino je boljše).
ps: Naše AC so proti HR AC pravi kolovozi.
LP
Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

gigo

Citat od: Tma;6179ABC v SLO, ENC v HR. Sem pa? preveč na AC da bi plačeval za cestnino (he pa še za turbino je boljše).
ps: Naše AC so proti HR AC pravi kolovozi.
LP

Seveda ker so zaenkrat nove. Bomo videli ko bo nekaj poletij mimo in bo deformacija asfalta na isti čene še slabši ravni kot pri slovakih!
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

boga

Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

_janez_

Ja hrva?ke so delali slovenci, Naše tiste, ki so najbolj zjahane, pa italijani.

michoBX

Gotovina. Ce se le da, se ne vozim po avtocesti - se bojim da bo kj stran padlo!
Hja, dougcajt mi je ja...

garac

takole pravijo pri slovenski izdaji autobild-a
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jerry

Najprej je treba regionalne ceste naredit. Ni po?teno da se moraš na dolenjsko peljat po AC ?e bo pla?ljiva. V nasprotnem primer, ?e se noče? peljati po AC se moraš peljati po makedamu. Mislim da to ni fer.
V glavnem je potrebno ?e kaj urediti preden o sistemih pla?evanja razmi?ljati!
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

michoBX

CitatNajprej je treba regionalne ceste naredit.
IN POPRAVIT...
Ma mi gre ?e kr fjn v nos tale gradnja avtocest - dobr obvoznice itd. so čist nekaj drugega, samo da se pa jaz domov peljem po regionalni cesti, ki pa ni vredna takega naziva - luknja pri luknji, flika čez fliko - ?e dobr de mam hidro vzmeten avto...

Veliko slovencev koristi avtocesto za v službo, le ti se bi lahko vozili ceneje, sezonski ljude (tujci, kateri se furajo čez slo na CRO) pa naj pla?ujejo najmanj 2x cestnino...
Hja, dougcajt mi je ja...

Jerry

Hočem re?i da je včasih bila cesta od Grosuplja do Vi?nje gore....sedaj pa je samo AC in ?e ena cesta ki pa je deloma tudi makedamska. Torej se ne moreš peljati na dolensko po regionalni kot npr. v Maribor ali pa v Koper.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

garac

po eni strani bi bilo prav da pla?a? kolkor voziš. Ceste so kot so.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Klemzy

Citat od: Jerry;8448Hočem re?i da je včasih bila cesta od Grosuplja do Vi?nje gore....sedaj pa je samo AC in ?e ena cesta ki pa je deloma tudi makedamska. Torej se ne moreš peljati na dolensko po regionalni kot npr. v Maribor ali pa v Koper.

Iz Grosuplja do Vi?nje gore lahko prideš tudi po eni cesti ki ni nič makedamska. Je pa res da "uradna" cesta poleg avtoceste kao za obvoz gre preko Police in posledi?no po makedamu. Katera je pa iz dneva v dan slab?a oz. skoraj nič vzdrževana.

hadei

Ali se nam obeta nov Našin pla?evanja cestnine?!
[SIGPIC][/SIGPIC]