Moj C35

Začel/a janko1, Marec 30, 2011, 09:47:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Ne me basat, ti si se pa zelo resno lotil te obnove, bo mir za lep čas. Super.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janko1

Gregor, daj oglasi se, da se  spoznamo in kakšno rečemo, glede nato, da smo sosedi. Sem opazil na različnih forumih, da si strokovnajk za diesel motorje, bi mogoče lahko podal kakšen nasvet. Bom prvič menjeval tesnilo na glavi, vendar sem malo v dilemi, ko bom pretesnil kompleten motor ali naj snamem diesel črpalko, da se ne spremeni točka vbrizga. Predvidevam, da če se poklopijo oznake na zobnikih, nimam kaj faliti, ali je potrebno še kakšna natančnejša nastavitev.

Garač
Glede obnove, pa ti pride in se odločiš ko začneš enkrat rezat rjo :Hammer3:in vidiš, da ti ne preostane drugega, kot , da dobro narediš stvar in bi potem moralo držati vsaj še enkart toliko časa kot je do sedaj, še posebej, ker soli ne bo občutil. Samo upam, da bom vse skupaj spravil nekje do sredine junija, da gremo v julliju na dopust in svetovca v Francijo.:AngelPray:

janko1

Še nekaj fotografij za tiste, ki bi si kadarkoli namisli, sanirati rjo in prerjavene dele karoserije s poliestrom - pomeni počasen konec s pločevino in avtomobilom. Na fotografijh je del notranjega blatnika, ki je bil prekrit s poliestrom in sam poliesterski kos.
Aja še to moram pokazat: upgibni stroj "pig mašina" po janezovem patentu, sicer brez pomika premične - krivilne plošče in malo večja za upogib pločevine dolžine do 1m, ja je treba tudi kaj daljšega "spigati" kot samo 602 cm. Janez patentne pravice plačam, ko se srečamo na kašnem srečanju. :BigThumbs:

janez

Janko1 ... zmenjeno. Me veseli no ,da se te je ideja prijela in si si to orodje naredil. Vsekakor se ti bo isplačalo...

Lepo si se tega lotil ni kaj.

janko1

Počasi že dobiva svojo pravo podobo, obnovljena sta oba sprednja nosilca, nameščena kabina, zamenjan rob pokrova motorja v kabini,  zamenjan desni rob nad sprednjim kolesom, tla v kabini, ostane še leva stran in potem zamenjamo kapo in se lotimo ličanja. Še prej pa malo dopusta v Poreču.:emot77:

janko1

Še nekaj fotografij.

janez

Janko... konec praznikov. Kaj se kaj dogaja  s tvojim kemperjom??

žabec

Nisem vedel, da bo to kemper. Èe boš rabil kakšne informacije o predelavi v kemperja, mi kar sporoči, pred leti sem šel skozi vse procedure od izdelave do homologacije.
Samo ena boginja je prava !

janez

Sej tale je ,se mi zdi že kamper...

Gox

Je kamper ja :take_picture:

Most - Èeška srečanje 2cv

žabec

Zgleda, da sem zgrešil to informacijo. Dobro izgleda.
Samo ena boginja je prava !

janko1

Citat od: janez;99406Janko... konec praznikov. Kaj se kaj dogaja  s tvojim kemperjom??

Ja, smo bili mal na dopustu - Lanterna Poreč. Tako, da so zadnje fotografije tisto kar je bilo nazadnje narejeno. Zdaj pa naprej, potrebno še je "pošvasat" levo stran (menjava roba nad kolesom, velike večine podna v kabini...) in popravit ali zamenjat steber na desni strani med sovoznikovimi in drsnimi vrati. Včeraj sem spacal nosilec pod kabino, ki ga prej ni bilo, so ga lepo eliminirali oziroma ga je ga. rja, in majstri so vstran porezali še tisto, kar je ostalo in namazali s poliestrom.:Hammer3: Èe bo vse po načrtih, bi moral najkasneje v naslednjem tednu končati kleparijo, ampak .... Gre vse bolj počasi, za razliko od majstra kakeršen si ti.

janko1

Tako, že kar nekaj časa nisem objavil nobenih novih fotografij, v tem času je kleparija končana in je že v polnem teku ličanje. Prav tako sem uspel nabaviti vse kar sem si zadal da bom zamenjal na motorju, to se pravi komplet tesnila s tefloni (ebay.fr), nov termostat (ebay.it), komplet sklopka z novo zajlo (zadnja v Sloveniji) in vodna črpalka - originale (Novak, LJ), vetrobransko steklo (italija Gorica- preko žlahte). Kot kaže bo zneslo da bo do dopusta gotov :emot64:.
Zadosti pisanja, še mal foto materiiala:
Popravilo še leve strani, nov nosilec, podni, zamenjan rob, popravilo desnega notranjega blatnika.

janko1

še levi blatnik in zamenjan podn.

janko1

... odkrivanje presenečanja med dvojno pločevino stebra med sovoznikovimi in drsnimi vrati, ni preostalo drigega kot zamanjava le tega z darovalčevim, še sreča, da sem ga imel, kljub temu se je odtranila zgornja pločevina, ter se popravilo, kar je bilo potrebno.