Moj C35

Začel/a janko1, Marec 30, 2011, 09:47:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janko1

Pozdravljeni.

Odločil sem se, da v tej temi malo prikažem kako zgleda 22 let star C35, ko malo pogledamo pod tepihe in izolacijo.
Namen imam nadaljevati obnovo, ki se je sicer začela že pozimi 2006/07, ko sem povaril zadnji del kombija do sprednjih koles, zaradi pomanjkanja časa, saj se je bližal dopust pa sem sprednji del pustill in ga samo " našminkal", da je vse nekako zgledalo. V tem času sem našel darovalca organov (predvsem karoserijskih delov) in se le odločil, da z zadevo nadaljujem, pravzaprav me je prisililo dejstvo, da se je lani pojavilo puščanje hladilne tekočine na glavi, kljub temu pa je zmogel še cca 2700 km poti po Bosni, Èrni gori vse do Albanske meje in nazaj. Tako, da je sedaj na vrsti pretesnitev motorja, zamenjava sklopke (če jo bom uspel nabaviti, drugače obnova lamele, in zamenjava ležaja, potisna plošča pa ostane), zamenjava termostata, vodne črpalke, vetrobranskega stekla ter kleparsko-ličarska obnova v lastni režiji.

Za začetek še nekaj fotografij zadnjega vikenda.

janko1

garac

a pohištvo boš tudi snel? Pod steklom je rja, ali zakaj si izčupal kpl. armaturko?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janko1

Ne pohištvo ostane, saj je bilo odstranjeno ko se je delala sanacija zadnjega dela, zdaj je pa na vrsti sprednji del. Armaturka je moral ven,, ker je preden sem ga dobil jaz v roke zamakalo najverjetneje pri brisalcih in je vse skupaj lepo prerjavelo in ko je prerjavel še del pri loputi za zračenje, za pečko gretja je lepo tekla voda do tal v kabini in rja je tu, s tem , da je prejšni lastnik vse to premazal s poliestrom in naredil še večje sr..je.:argue1: Moram še fotografirati in bom prilepil slike.:take_picture:

mirchi

Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

garac

Moram reči, da uživam ob vseh teh obnovah na forumu, pa naj si bo to spaček, GSA, DS, C35, HY... Priznam C35 pa sploh ne vem, če sem že kdaj videl, da bi ga kdo obnavljal.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Ja, jaz se tudi ne spomnim kakšne obnove C35 ...

Bravo Janko...

Ka te ma tist spredaj zeleno posodo, menda ja nima hidravliko ?

ps, sem totalen laik okol C 35 ... ne se smejat...

rok.si

Pa ena hidravlična krogla z regulatorjem pritiska se skriva za menjalnikom, zavorni sistem ima LHM.

Kaj pa so tisti "izrastki" na menjalniku, tam, kjer se privijejo polosovine ? Zavore ?

janko1

Pozdravljeni, je bilo malo zatišja, vendar se dogaja.

Ja v Sloveniji je teh kombijev zelo zelo malo ohranjenih in se tudi ne obnavljajo, vsaj jaz še nisem to zasledil (ni tako zanimiv kot HY, vendar mehansko zelo podoben, predvsem kar se tiče vzmetenja - torzija). Drugače pa se v tujini predvsem holandci kar ukvarjajo z obnovami C35.

Kot je napisal rok.si ima zavore narejene kot "hidravličarji", to se pravi črpalka LHM, ki daje tlak, regulator pri menjalniku z eno hidravlično kroglo ter še eno kroglo, ki se vidi na fotografijah. Tako da, če ni delovanja motorja ni zavor, ima pa zato ročno zavoro vezano na menjalni (disk na zadnji strani menjalnika). Kar se tiče zavor ima "fenomenalne" zavore in se na tehničnem, kar čudijo in hvalijo, da so zavore boljše kot na novejših kombijih. Glede nato da se je kombi prozvajal od leta cca 1972, je  na vseh kolesih opremljen z diski in za zadnjo os tudi razdelilcem zavorne sile (večja teža, več zavorne sile), kar je bila takrat redkost, če je sploh takrat kakšen kombi imel to vgrajeno (je večina imela še bobnaste zavore na zadnji osi).

Rok.si, tisti izrastki na menjalniku so reduktorji. Kombi je sicer zelo počasen končna hitrost cca 110 km/h (tovarniško). Vendar je potovalna cca 80-90 km/h (polno opremljen in naložen cca 3,5t) , kar je za 69 KM in porabo cca 9,5l,  zadovoljivo. Hitrost v klanec mu pa pojenja kot spačku.

Zdaj pa še nekaj fotografij, zaradi tega sem se odločil, da zamenjam celoten sprednji konec, se ne splača popravljati.:Hammer3: Zadnja fotografija je od darovalca organov.

deuche

O to je pa verjetno najboljši kombi vseh časov, ne prej ne potem ni noben tako zanimiv.

A je to tisti original kamper, ki se je prodajl par let nazaj za 1,8miljona?

janko1

Tako, nekaj fotografij, da se vidi kakšen je C35 brez sprednjega dela in rezanje ter varjenje kabine.

janko1

Obnova desne strani - blatnik.

janko1

Glede nato, da je zračnik za zajem zraka, na originalni kabini v boljšem  stanju sledi zamenjava. Pred tem sem obnovil rob odprtine pokrova motorja nad zračnikom.

janko1

gregor

Zdaj pa vem, kaj si danes zjutraj fleksal. :-) Se bom moral enkrat ustavit ko gremo mimo, danes ni blo tolk časa. Zanimiv projekt.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio