HY "Buldog"

Začel/a Gorcha, Marec 23, 2011, 10:10:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gorcha

Ista priča, do golog lima pa redom...
Sa ove strane je malo komplikovanije zbog kliznih vrata, ali na sreæu nosač tih vrata se ne radi.

Gorcha

Po nekoliko puta treba montirati i demontirati dok se ne pripremi za zavarivanje. A posle je lako, zavariti i obrusiti...

Gorcha

...i na kraju preæi temeljnom do sledeæe detaljnije pripreme za farbanje. A do tada radi se na drugom delu limarije.

Gorcha

Krov je bio premazan zaštitom, pa je bilo problema sve to skinuti. Probano je brenerom, ali se lim deformiše jer je tanak, hemikalije sam zaobišao zbog ostalih delova limarije koji su veæ uraðeni, tako da je raðeno rotacionom žičanom četkom. Posao ni malo lagan.

Gorcha

Gornji deo "table" je isto tako uraðen zaštitom, tako da je i tu bilo posla. A ispod svega toga otvori za tablice, od Francuskih do naših. Ni manje ni više nego 10-ak rupa :Hammer3:
Osvetljenje tablice biæe izmešteno sa strane i umesto jednog biæe dva komada. Znači i ti otvori su zatvoreni.

Gorcha

Nosač zadnjih vrata ili drugačije da ga nazovemo venac (rub) krova je uglavnom dobar. Za razliku od bočnog dela gde su oba menjana, ovde je samo desna strana u uglu popustila, tako da je samo taj deo odraðen.

Gorcha

Kao što sam rekao, krov je dosta propao, tako da su negde morale i ovakve intervencije da se rade. Ili da se menja ceo krov, što mi nije išlo u prilog.
Obično krov propada na sastavu, jer je tako konstruisan. U mom slučaju je bilo sa prednje strane i manje pozadi. Ali je i taj problem rešen, bar se nadam...

Gorcha

Što se krova tiče ostaje još da se urade ojačanja u obliku "T" profila sa unutrašnje strane koja æe biti postavljena izmeðu fabrički postavljenih četvrtastih konstrukcija.

Gorcha

Malo sam zapustio ovu temu. Radi se, odmara se, ide se na CITRO-susrete...
Na red su bočne strane limarije na zadnjem delu.
Mesto rezervnog točka, kao i rezervoara se koriste kao dodatni bunkeri za stvari. Rezervni točak æe biti izmešten na zadnjem delu, a rezervaoar za gorivo u podu.

Gorcha

Limarija iza prednjih levih vrata.

Gorcha

Sledi finiširanje i priprema za farbanje. Za sada samo grubi limarski radovi.

Gorcha

Teško je sačuvati i vratiti sva "rebra".

Gorcha

Kao što sam rekao, rezervi točak se izmešta na zadnjem delu kako bi se "bunker" iskoristio za druge stvari.

Gorcha

Okolo zadnjeg levog točka bili su manji limarski zahvati, nepopularno krpljenje.

Gorcha

Sa desne strane je bilo više posla oko limarije. Oko zadnjeg točka ista priča kao i sa leve strane.