HY "Buldog"

Začel/a Gorcha, Marec 23, 2011, 10:10:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gorcha

Pripreme za montažu bočnih stranica.

Pre toga mora da se otkloni sva korozija i da se sredi limarija, kako sa desne...

Gorcha

...tako i sa leve strane.

Gorcha

Prostor ispod haube.

Gorcha

Prednji deo polako dobija svoj oblik. Pre finalnog zaštiæivanja i farbanje, spojevi su zadihtovani i zaštiæeni.

Gorcha

Uraðeni su još neki detalji: "zub" haube, skinuta je šoferšajbna, mehanizam brisača i ventilacija.

Gorcha

Od limarije, što se tiče prednjeg dela tj. kabine, ostao je još gornji deo, odnosno rub krova.

Desna strana:

Gorcha

Jagoda

Vse pohvale, iz slik zgleda zelo lepo narejeno.
Dober je za kogar je ...

Gorcha

Posle radova na kabini, prelazim na krov. Za razliku od donjeg dela, ovde je krov dosta propao. Najverovatnije jer je dugo stajao, pa je (ne)vreme učinilo svoje.
Krov iznad kabine je bio premazan masivnom zaštitom. To mi dosta oduzelo vreme i nije lako skinuti sve to do golog lima.

Gorcha

Prelazim na rub krova sa leve strane. Očekivano stanje, ali ne baš toliko.

Gorcha

Ali sve se to napravi :Hammer3:

Gorcha

U originalu, četvrtasti profil po rubu krova je od lima i spojen sa unutrašnje strane, gde pre ili kasnije prodire voda i javlja se sve ovo. Ovde sam to zamenio četvrtastim profilom od tankozidne cevi istog preseka, dok je oluk od šparinga, koji daje dodatnu čvrstinu zbog eventualnog nosača. Ujedno je izbegnuto višeslojno slaganje limova.
I na kraju to izgleda ovako.

Jagoda

Tudi pri meni je bila streha veliko presenečenje...
Dober je za kogar je ...

Gorcha

Mene nije iznenadila korozija koliko me iznenadla glupa rešenja i kako ja to zovem "sendvič" limovi.

Gorcha

Rub krova sa desne strane.
Nije teško naæi trulež. Samo malo da se zaviri ispod lima...
Bilo je posla i  sa ove strane :Hammer3: