C5 mk IV

Začel/a garac, Marec 12, 2011, 11:23:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

strešice, smrekica, dvojna puščica... odvisno, vsak pač po svoje poimenjuje
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

Citat od: fifk;241650Tudi v zelo starih revijah Avto magazina sem zasledil to poimenovanje.

Tudi v tujih revijah sem to zasledil. Verjetno je res, kar pravita, verjetno je bolj to razumljivo, kot pa da napišeš "zoba zobnika".
Ampak meni je vseeno bolj všeč, da se poimenuje tako, kot treba. Zgleda da ratavam star tečen desc, ki ga vsak detajl zmoti. :Red-Irate: :emot77:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Tiki

Citat od: Lovro;241659Zgleda da ratavam star tečen desc, ki ga vsak detajl zmoti. :Red-Irate: :emot77:

Ja škoda, pa čist uredu dec si bil.... hahaha
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

gule

Lovro je že znana teorija, da normalni ne vozijo Citroen...torej, vse je kakor treba.

DejanO

Veliki Citroen pride "soon" je rekla Linda Jackson pred večerjo na 100 letnici v LFV, za letošnji Frankfurt še verjetno ne bo perajt, verjetno pa bo pomladi 2020 v Ženevi ali jeseni v Parizu.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

mickolino27

Citat od: DejanO;271487skoraj 100%

Pa brez hidravlike :argue1:

DejanO

Citat od: mickolino27;271489Pa brez hidravlike :argue1:

seveda, hidravlike zaenkrat ni na sporedu, so ti hidravlični dročniki, kot v C5 AC, cactusu. V C5 AC se neverjetno obnesejo, pa stroški vzdtževanja do 300.000 km so na minumumu. Ni senzorjev višine, raznih cevi, dragih hidravličnih amortizerjev, zlate pumpe,...

zlikovski

Kako se odnesejo ti novi amortizerji?

andraž

Èe ima DS7 enake, potem je to približno H od HIDRAVLIKE.

gule

Konec je hidravlike in flek mejkerjov. Še nekaj metuzalem romantikov je tukaj in konec. Ni denarja za takšne cirkuse.

Xandrej

Naj dajo tako ven ko je na sliki ne pampol neki zmazek ven pride

zlikovski

Oblikovno mi je vredu, bi se pa strinjal z Xandrejem.

Citroenovc

Citat od: DejanO;271502seveda, hidravlike zaenkrat ni na sporedu, so ti hidravlični dročniki, kot v C5 AC, cactusu. V C5 AC se neverjetno obnesejo, pa stroški vzdtževanja do 300.000 km so na minumumu. Ni senzorjev višine, raznih cevi, dragih hidravličnih amortizerjev, zlate pumpe,...

No zdaj pa ti meni povej, kaj pa je bilo pri enem normalno redno vzdrževanem C5 (I&II) stroškov s hidravliko do 300k km?
Pri IIIjki so pač fino zajebal s tem, da so hoteli paralelno furat hidravliko in fedre in so na ta račun naredili nevzdržljive amortizerje.

Zame je še vedno plus hidravlike konstantna višina ne glede na naloženost in s tem občutno boljše vozne lastnosti in predvsem možnost dviga vozila. Meni sploh drugo pride redno prav.

In pa vedno ko mi ven privlečete te zgodbice o dragem vzdrževanju hidravlike - me prav zanima koliko lastnikov klasično vzmetenih avtomobilov redno menjava amortizerje in fedre - ker oboje se drastično slabša s km ... In stroške ni ravno nek zanemarljiv, če hočeš, da je vgrajena roba primerna in kvalitetna.
OK

LP
Primož

Zeko124

Citat od: Citroenovc;271517No zdaj pa ti meni povej, kaj pa je bilo pri enem normalno redno vzdrževanem C5 (I&II) stroškov s hidravliko do 300k km?
Pri IIIjki so pač fino zajebal s tem, da so hoteli paralelno furat hidravliko in fedre in so na ta račun naredili nevzdržljive amortizerje.

Zame je še vedno plus hidravlike konstantna višina ne glede na naloženost in s tem občutno boljše vozne lastnosti in predvsem možnost dviga vozila. Meni sploh drugo pride redno prav.

In pa vedno ko mi ven privlečete te zgodbice o dragem vzdrževanju hidravlike - me prav zanima koliko lastnikov klasično vzmetenih avtomobilov redno menjava amortizerje in fedre - ker oboje se drastično slabša s km ... In stroške ni ravno nek zanemarljiv, če hočeš, da je vgrajena roba primerna in kvalitetna.

Si mi vzel z jezika oz. tipkovnice. Kako se bo obnesla ta nebulozna zgodbica o teh novih hidravličnih blažilnikih se šele mora pokazati na dolgi rok, a kdo pozna koga ki ima kakih 300.000 prevoženih s tem pa da lahko reče to je to, deluje?

C5 AC se pa že sam po sebi zelo slabo obnese, poznam kar nekaj zapriseženih Citroenarjev ki so čakali da pride v prodajo, ga vzeli na test in domov odšli z dolgimi nosovi, večinoma so prešaltali na Volvo in VAG grupo. Me res zanimajo prodajne številke, o okusih in potrebah se ne razpravlja ampak meni osebno je to ena ogromna cenena neuporabna plastična kanta.

Od trenutne palete ki jo imajo v ponudbi se mi zdijo uporabni proizvodi Berlingo, C4 Spacetourer (ki se je očitno že predobro prodajal in so ga morali hitro ukiniti) in pa Jumper, pod pogojem da se bodo novi motorji pokazali za boljše od predhodne serije. V nasprotnem jih bo tudi v tem segmentu še naprej Fiat prehiteval z JTDjem po levi in po desni.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si