Beli Berlingo

Začel/a janez, Februar 20, 2011, 08:40:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

to bi bila varianta za 1,4 predelava najbrž ni draga dol pri vas gule. Pozna se upor berlingu. 1,4 se kar precej muči z visoko karoserijo in pri 130 mora že kar pit. Jaz imam porabo ponavadi celo po 8l, če pa grem na ac in ga stisnem preko 130 se poraba povzpne na 10 in več.Tja do 3000 obratov je nekako zmerna poraba.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Ena stvar... Odkar sem ga "teral" v nedeljo dol do Kopra in nazaj mi nič ne cuka več... Sicer je komaj dva dni od takrat, sam a je možno, da sem mu "ven skuru" problem? 140 na uro pa se popravi?

Smešno a ne?

dvorjan

Ma ni smesno.

Ljudje so pac cudni in sparajo na vseh koncih in krajih, potem pa tudi mehaniko mucijo, da se 30 konjev (kolikor jih je pri bencinarju pod 2000 obrati) ubada s tono teze ipd. Saj vidis, kake se pisejo v temah o dizlih. Kot da bo kdo prisparan liter goriva s seboj nesel na oni svet ...

Me pa veseli, da ti motor dela bp. Mogoce je uvidel, da je prisel k dobremu gospodarju. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

janez

Danes sem skočil kolegu da malo pošraufama Berlinga in da vidimo, kaj ga muči...

Svečke smo menjali in tisto loputo očistili in še ena cev za "iberlauf je bila počena" . Lambdasondo je nekdo že menjal pred mano, to sva ugotovila, ko sva jo demontirala in kolega se je po svojem občutkum in pregledu enostavno odločil , da z njo ni nič narobe. Pa potem nisva drugo gor tišala, kar staro očistila in dala nazaj.

Motor lepo teče, vendar še vedno isti problem - občasno ob speljevanju hoče ugasnit. Diagnoza zaenkrat...(a jest mu čist verjamem) je tist senzor bi lahko zajebaval , tam pred loputo.

Pozna kdo Bineta iz Žiri... ? Kakšno lepo besedo da zastavi pa da mi mal tiste senzorje premeče, da ne kupujem mačka v žaklju ...?

MSrougeZX

Kaj pa če bi še probali menjat benzfilter?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

mato

Janez maš tam v Celju Damjana, pa ma sigurn kakšen motor od berlingota 1,4. Saj pomoje ma xsara,saxo to vse isto. Pa naj me vrag če ne paše tud od kakega peugeota. Kontaktiraj Žigata ker ma njegov ata Branko tud še kakšen motor doma.

MSrougeZX

Tudi od ZX-a bi mogel pasat, pa od 206..
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

janez

Ja evo nič ne pišem o svojem Berlingu... ni kaj napisat. Laufa pa laufa ko Duracel zajček. Èista kovačeva kobila... če ne bom kr kmalu mal na kakšno dvigalo peljal pa dvignu gor bom še naprej  mislu da mam nov avto. Sam vem, da do jeseni bom moral mal pogledat stanje, kljub temu da nič ne crkuje. Tehničnega imam v februarju pa ne bi bilo dobro sred zime dele iskat pa rihtat... Sam mal tak razmišljam...

dvorjan

Ja, pred zimo porihtas podvozje in zascito pa je ... A cuka se vedno?

janez

Jaz sem še vedno zadovoljen s svojim Berlingom... neverjetno...

Danes sem mu privoščil celodnevni wellness tretma , terapijo, masažo, kopanje in sproščanje ... Verjetno je bil danes prvič odkar je na cesti orngočiščen... Kemično in kaj vem kaj še. V glavnem Berlingo se not "sija ko sunce ". Strop je bil črn, zdaj je lepo siv. Tepihi so bili mali kamnolom... zdaj so kot perzijanec. Sedeži so se od svinjarije že svetili kot da bi bili iz skaja... zdaj so za v opero. Neverjetno kaj se da naredit iz kible.

Ko še zunaj ne bi bil tolk zbutan...

Ma jaz sem zadovoljen.     :BigThumbs:

zlikovski

dvorjan

Janez ti ga samo vozi, pa je. Obcasno poglej olje in to je to. Pa v naravo ga pelji, zdaj ko vse cveti. =)

janez

Zdaj ko sem ga dal očistit sem malo tudi spodaj pregledal ,če kaj rjavi. Oziroma... rjavi tak vsak avto, gledal sem ,če je kaj prerjavelo. Malo sem ga prešlatal z "šraufncigrom"... tak na nežno pa začuda za tolk "star" avto ni nikjer kritičen. Razen ena luknjica na prednjem desnem notranjem blatniku, ko jo bom saniral ob naslednji priliki...

Še vedno pa ne vem kaj se bo dogajalo s tem avtom v bodoče. Ima par napak in par napak se bo verjetno še pokazalo... tisto cukanje, katalizator je znotraj prazen pa tudi ostali del ispušnega sistema ni biser... Pred tehničnim bom našel verjetno še kakšen končnik za zamenjat, čeprav mi deluje vse OK. Sam kaj veš...

Pa grd je ko strela tak zbutan zunaj... bi ga moral prebarvat ... enkrat... nekoč...

Pa izolirat spodaj, znotraj, zgoraj,...

Potem pa se postavi vprašanje... Ali se splača vse našteto porihtat, kar ne bi bilo poceni ali pa kaj drugega kupit. Sam , drugega kupovat, zdaj ko sem se tega navadu pa spet ...

Ampak... jaz sem še vedno čist zadovoljen z njim. Tak, da ne bo sam šimfarija nad starimi citroeni pa to a ne?

garac

Ne splača se rihtat, zvozit do konca, pa drugega kupit, kot včasih spačke. Tudi če ga barvaš, zaščituješ in ne vem kaj še vse, zato ne bo nič hitrejši, niti delal ne bo bolje. Popraviš samo tisto kar  je treba, avto je za vozit. Tist, ki ga glanca in je njegov suženj, se ponavadi bolj malo vozi
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Bilo kak... fajn se je pa vseeno zjutraj vsest v očiščen avto.