Beli Berlingo

Začel/a janez, Februar 20, 2011, 08:40:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Hvala ... bom že poštimal. Najbolj pogost odgovor na moje vprašanje je ... čok - svečke - loputa

Danes sem poštimal vse papirje, avto zavaroval in ga peljal v avtopralnico. Pa še s šefom sva se dogovorila za eno dvodnevno čiščenje notranjosti.

Se ne spomnim kdaj sem nazadnje sedel v avtu in gledal tiste krtače... not ni nič pricurjalo, dober znak.

Gox

Èestitke za nov stroj, pa da bo lepo delal dalje :BigThumbs:

Zeko124

No, Keža, pa bo DAK sopihal le še po srečanjih in po dopustih. Pomoje dobra odločitev.

Naj lepo služi!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Lovro

...pa snega se bo začel izogibati, pa enkrat ga bomo zalotili na kakem srečanju, ko bo imel DAK-a pod gadafijem, da ga slučajno ne bi zmočila kaka plohica... (malo se hecam).
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Èe lahko citiram reakcijo na moj nakup ...

...gotovo posljednja linija tvrdokoraške obrane spačekizma je popustila...

heheh

janez

Da nadaljujem...

Priklopli smo Belega Berlinga na tist tester-računalnik... Je izpisalo napako na sondi - tista na ispišni cevi in senzor klenkanja. Ampak zdaj je mehanik to zbrisal in testiram dalje. Tri dni od takrat pa vžiga in pelje normalno... Meni itak nič ni jasno pa se vozim dalje, če bo treba pa se bom vrgu v stroške.

Ja pa služit je začel Berlingo... Orodje not pa gas na teren... enega skotanega traktorja spet poravnat in pošvasat. Ni kaj, prostoren pa je.

Zeko124

Keža, kolikor je meni znano mehanik pobriše "začasne" napake, "stalne" se pa ne da izbrisat in jih je potrebno sanirat.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Zeko124

Citat od: janez;93470Ja zeko... ja...

Sicer mi je mehanik razlagal v čem je fora, pa nisem čisto pokapiral za kaj se gre. Ker je skoraj pri vsakem bencinarju (kolikor sem bil zraven) pokazalo začasno napako na vbrizgavanju... V čem je fora še danes ne vem.

www.keramika-genorio.si

janez

Zdravo...

Danes je padel en izlet na Primorsko... pa še test Berlingota, če zdrži tako pot (pa malo bolj težko nogo...). Zjutraj sva počla tedensko vinjeto gor pa gasa po AC proti Kopru. Ma, sva v Divači dol skrenila pa na kavo. Koper do prjatla da vrnem sposojene prospekte Cimos - Tomos... pa me je razveselil ... zelo razveselil s paketom. Bom poslikal pa v eno drugo temo prilimal... zanimive stvari se najdejo. No , potem pa na kosilo v Izolo... vreme je bilo fenomenalno pomladno in sva se odločila še za ogled najinega Pirana. Tam pa je kot veste nov režim parkiranja... parkplachiša. Ni napačno ,kar se mene tiče. Sva se pa nahodila in ob štirih krenila nazaj... spet gas po AC.
Berlingo se lepo pelje, nobenih problemov razen primorske burje v nos . Kar ga je prav lepo ustavljalo in ta 1,4 motorček ji ni bil najbolj kos. Dobro, te pa v Kozini spet na kafe.

Dalje je šlo kot po maslu. 130 konstantno in ne morem verjet kolk malo ljudi se vozi sploh 130, oziroma na gornji točki omejitev na AC. Večina je bila na 110, romunski - ukrajinski - bolgarski kombiji na 120, enih par preko 130. Od Kozine do ljubljane sem spremljal - zasledoval enega Kangooja... oba sva se peljala prav lepo 130 ena za drugim.

Se mi dopade moj Berlingo... prav nič nismo zmatrani pripeljali na domače dvorišče. Edino se mi zdi da je kar precej popil (glede na pozicijo cajgra na števcu za bencin... zjutraj je bil na polno, zdaj je pa dol nekje...) . Ma to je bil en tak test, zdaj pa normalno dalje.

Nekih slik pa ni , ker sem klasično pozabu baterijo nafilat na fotoaparatu... pa jaz mal čudno zgledam ker me je napihalo...

MSrougeZX

Kaj pa je to za eno anteno nad sopotnikovo glavo?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

janez

To je zgleda neka mobitel antena varijanta. Sploh jo še nisem pogledal kak gre dol. Sej tudi na ogledalu not visi dišavni krogec pa gor piše srečno 2010...

Perem ga zunaj pa not sem ga očistil... to je pa vse. Dokler ne pride malo bolj toplo vreme pri nas se sam vozim...

MSrougeZX

1.4 motor je tak neuničjiv in trpežen...sem ga mel v zx-u...edino rada dihtunga na glavi pušča...to je pa tudi vse...deli za motor so pa smešno poceni.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

janez

"rječi ti se pozlatile" ... :BigThumbs:

gule

Keža ko prideš v Bosno na obisk ti za ene 300 eur namontiramo LPG na Berlingeca, pa se boš veliko bolj poceni vozil...:funny34d: