Beli Berlingo

Začel/a janez, Februar 20, 2011, 08:40:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

" Zahvaljujemo se vam za nakup in vam obenem čestitamo za Vašo izbiro... Ko boste podrobno spoznali vaše novo vozilo, bodo vaša potovanja še prijetnejša."

Hja, te pa sem si privoščil enega Berlinga... 1,4 - bencinar - 1998

Oprema ? Je ni... Èist po spačkarsko... česar ni se ne more pokvarit... kar pa je pa tak ne dela...

Lepota ? Ni glih neki višek lepote...

Vožnja ? Lepo gre... pa ustavi se tud...

Barva ? Bela - še original... splajhana...

Prostornost ?  Ma*er je prostorn...

Parkiranje ? Skor premajhno domače dvorišče... Ok, to bomo rešili, par spačkov spravim na cesto pa bo plac.

Ja nič , prejle sem skočil v Ljublano pa ga kupil za dokaj normalen denar, avto na novo registriran pa lepo vozen. Jutri prvo pade eno pranje pa mal znotraj očistit, potem pa mal praske in vdrtine ven zbezat, malo rjico počohat pa bo. Upam , nekaj časa...

Slike pa jutri, ko bo lepši.

saxovts

keža čestitke pa si le stopil v bolj novodobni svet vozil. naj ti dobro služi. Boš videl da se z A serijo ne more primerjat :)  :emot112::emot112:

janez

Hvala Žiga. No bom videl kak se bo obneslo... Je pa hudič kak se človk hit razvadi... Sem se peljal lepo v tišini tistih 100 kilometrov, doma zalaufam Amija da sem plac naredu, sem mislil ,da je Boing pristal...

Pa vroče mi je blo ko pes... iz navade se nisem slekel in nisem kape dol dal. Pol pa cel cajt študiral kaj je narobe s knofi, da ne morm isklopit. Ma sej sem isklopu, sam "prijetno hladno" mi je postalo šele kos em okno odpru... Je pa fino narejen Berlingo. Odprem okno pa nič... nobenga prepiha pa nič kaj bolj glasno med vožnjo...

Pa sto na uro sem se pelo... ne morš verjet...

garac

Èestitke, naj dobro služi!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Hvala, bom pa definitivno rabu kakšno spodbudno besedo... še nisem prepričan ,da sem se prav odloču... Dijana ali Berlingo ali dijana ali berlingo... dijana... berlingo...

No, kot totalen bizgec kar se tiče mlajših avtov od 30 let sem zraven vzel kolega mehanika - kleparja - ličarja... Ajde, ni imel neke bistvene pripombe...

Pa cena je orng padla...

padla...
padla...

Pol sem si pa kafe in tedensko vinjeto privoščil ... heheh

MSrougeZX

to je ta ko ima prevoženih 208t km? Èe ja in če si ceno zglihal pol si ga tak skoraj zastonj odpelal.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

janez

Evo ena današnja slikca mojega Berlinga... Žal se je vsipal ponoči sneg in danes je pranje odpadlo. Se pa malo vozim okol po mestu.

Lovro

Naj ti dobro služi. A DAK-a vseeno planiraš imeti?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

Naj ti služi. Lepo vozi!!!

:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:

janez

Hvala... Ja , DAK se bo normalno po planu dikončal, mogoče bo še boljši,ker se mi ne bo mudilo... Berlingo pa te za vsak dan.

Zdaj pa že prvo vprašanje... Sej se zavedam kaj sem kupil, poceni pa staro. Me pa zanima , če kdo od bolj iskušenih ve ali pa da je že imel kakšen tak primer. To ,da je nekaj narobe smo videli že tam pred nakupom... rabim sam mnenje...

Se pravi, Avto ko je topel normalno laufa, gre, nič ne ropoče... skratka čist OK. Nič se ne prižigajo kake lučke al pa kaj takega. Težava je pa sledeča. Ko je hladen in ga vžgeš... vžge od prve, normalno teče. Èe spelješ recimo v parih sekudah se mu nekaj zgodi... zatrokira, ne prime gas... mal počakaš, mal po pedalu... in potem vse kot v pravljici. Teče, laufa, vozi kot da ni nič.

Èe je avto pred tem vozil in dosegel normalno delovno temperaturo pa se mu to ob vžigu ne zgodi. Prav tako danes zjutraj ko sem ga pustil nekaj časa na mestu tečt, tega problema ni bilo. Kasneje ko sem laufau od trgovine do trgovine pa vsakič ko sem speljal. Vmes se je ohlajal in ni dosegal delovne temperature.

Je kaj znanega?

mirchi

Bo treba loputo ocistit,malo vakumske cevke pregledat pa mogoce svecke zamenjat. Nic groznega.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

janez

OK, razen svečk drugo ne vem o čem se gre... hehe

No v četrtek medtem ko bom en traktor varil bo gazda na "štrom" priklopu Berlingota... tester al kak se reče pa bomo vidli kaj bo računalnik pokazal.

Kilometre pa zdaj na "toplem" nabiram. Pa gre...

mato

No saj pa ne da je Janez kupu berlingota. Janez čestitke dobro naj ti služi,pa čim več kilometrov. A načrtuješ družinico?

gule

Frend srečno in lepo, da si kupil nekaj novejšega...tvoje težave z motorjem mogoče že nove svečke, pa tista razdelilna kapa otpravijo...:BigThumbs:

dvorjan

Bravo Keza, cestitke za nakup. Pa saj je prav, da ne matras spackov pa dijan vsak dan, naj berlingo trpi. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!