Vse o gumah - pneumatikah

Začel/a michoBX, April 24, 2007, 11:10:42 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

michoBX

Zgodovina/Delovanje/Tehnika izdelave/Uporaba....

[ATTACH]3396[/ATTACH][ATTACH]3397[/ATTACH][ATTACH]3398[/ATTACH][ATTACH]3399[/ATTACH][ATTACH]3400[/ATTACH]

Vir; ?ivljenje in tehnika 2007/4
Hja, dougcajt mi je ja...

michoBX

Nadaljevanje...

[ATTACH]3401[/ATTACH][ATTACH]3402[/ATTACH][ATTACH]3403[/ATTACH][ATTACH]3404[/ATTACH]

garac

Zanimivo in drži, ?oferji se premalo ukvarjamo s tlakom v gumah
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

michoBX

Jaz jih redno doma pregledujem ?e kakšne dve leti. Prej to ni bilo v navadi dokler nisem jaz manometra kupil - kompresor mamo ?e dlje, in so se gume filale le, ?e je bila opazno prazna.

Vsaj 1x mese?no preverjajte tlak v gumah - bo poraba manjša, pa obraba gum tudi. mogoče celo malo udobnej?a in veliko varnej?a vožnja.

hadei

Predvsem varnej?a, ker premalo ali preveč napumpana guma lahko povzroči VELIKE težave z zelo boležimi posledicami.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Citat od: hadei;5698Predvsem varnej?a, ker premalo ali preveč napumpana guma lahko povzroči VELIKE težave z zelo boležimi posledicami.

"Kolega" je na starej?em Mercedesu zaradi večje udobnosti spraznil gume na 0.6. Dokler mu guma med vožnjo ni počila ... sem mu takoj povedal da naj Mercedesa menja za Hidravličarja, pa mu ne bo treba gum praznit :-)

marjank

Pozdrav  mogoče veste kaj sledi ?e avto dolgo stoji na enem mesu .. kaj je z gumam ???

garac

pole?ane dobijo vamp, sploh ?e niso dobolj napumpane, posledi?no tresejo
[SIGPIC][/SIGPIC]  

michoBX

Gume se strdijo(slab?i oprijem na cesti??u) in zaradi UV svetlobe pri?nejo razpadati(nestabilnost, močno da natrga notranji del pla??a in potem je jeba), sploh ni fajn ?e te gume pol gonič po AC, k tresejo...

marjank

To?no to sem hotel sli?at , men tresejo najbolj opazno pri tempomatu na 120 km/h ko se mitrost pove?a ali zmanjša pa ni nič opazit...a se bo to s časom kaj zboljžal  a zamenam gume ??

michoBX

mogoče bi pomagalo na-centrirat ponovno, seveda ?e so gume ?e tolko vredne - drugače pa nove gor, nimaš kaj - ?e jih močno trese, jih lahko usuje in potem je stroček ?e precej večji, ko ti je skrivlen ?e kakšen kos pleha...

marjank

so ji ?e dvakrat centreral pa n? bol .gume pa na videz ne zgledajo slabe Pireli neve bom probal ?e menjat prednje naza pa obratno  al pa  se izogibat hitrosti 120 km/h  malo žale..........

hadei

Pa si prepričan, da ti trese zaradi tega, ker je avto dolgo stal?! Da ni slučajno tudi optika kaj "raz?telana"?!
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

morda se ule?ejo, ampak malo veretno. POnovno centriranje tudi ni reženo, da bo napako odpravilo. Za avte, ki dlje časa stojijo (oldiji) v tujini prodajajo posebno podlogo za kolesa, ki drži obliko. Pravijo ji kar copati.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

marjank

nise prepričan  a mehankar je reku da verjetno ni kaj druzga  se je pelu ,bom ?e probal z čisto drugimi gumam