Avtomatska klima - pokanje

Začel/a ANDREJ79, Februar 14, 2011, 02:59:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

in še Opel Combo in Ford tourneo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

ja pa smo fertik... Se pravi lahko izbirate med 5 konkurenti... Ful konkurenca res...

Renark

Imamo še  škoda Roomster
    pa  Dacia se fejst povzpenja
:BigThumbs:

Sem probal  Cadija - glasen motor, udobje nekje isto kot v berlingu, edino armaturka je logično in okusno urejena, ko pa pogledaš nazaj na zadnje sedeže in v prtljažnik pa je revščina, razen pri onih najbolj opremljenih variantak za 28000€

Nam gre berlingo ko  Puščica  :BigThumbs:

blpol

Èe bi kdo prebral navodila bi hitro opazil da so črički pri klimi dejansko releji.

Pokanje relejev je sicer opisano na strani 136 pri "Nivo aditiva za dizelsko gorivo (dizelski motor s filtrom trdnih delcev) "

To je citat iz navodil:

Med obnavljanjem filtra trdnih delcev lahko pod armaturno ploščo zaznate zvok relejev.

alesz

CitatMed obnavljanjem filtra trdnih delcev lahko pod armaturno ploščo zaznate zvok relejev
Pri normalno voženem avtu se to pojavlja redkeje.Sploh pa reciklaža se nikoli na uključi pri nesegretem motorju.....rabiš 10 minut konstantne vožnje pri segretem motorju,višjih vrtljajih,da ti računalnik uključi reciklažo in to potem traja 6 minut.................

TeMpL

Ok, da se vrnemo k osnovni temi. So komu menjali (dodatni elektro grelec v kabini) in s tem odpravili..klikanje/pokanje/prasketanje v kabini ?

Sliši se kot nek rele, ki je ponorel.. ali pa bolj laično.. kot da bi se vešča ujela v aramturko in se od panike zaletavala sem in tja :)

Ali se bo spet potrebno skregat vsemi na citroenu, vozit okoli s primitivnimi inšpektorji, pisat nove dopise?
Torej je kak servis v slo ki to popravi brez teženja 10tih obiskov in tega, da ne bodo nič popravil, samo kaj novega uničili?
Dela je za cca 30 minut.
No, pa da bi morda res menjali grelec.. ne se samo zlagali, da so ga in ni nič pomagalo in da bogi reveži res ne morejo nič storiti, da napako odpravijo, kot je praksa skoraj pri vsaki stvari?

Torej kako je s tem?
Cena novega "grelca" = 129 eur. Upam, da to ni spet predrago citroenu za popravilo :)

Zadeva se pojavlja, ko so pogoji izpolnjeni to je zunanja temperatura pod 10C temperatura motorja <60C in pa ventilacija od 3-> (tudi "avto" v mode seveda), pa kako minuto oz pol minute po tem ko odpelješ .. pa do takrat ko se avto = kabina ogreje...

@Andro tebi so to uredili?

slepec

jaz sem bil na servisu pri jenku,pa sem mu povedal problem,in je povedal da zamenjajo pod garancijo, samo naročit ga mora,pa sem rekel da počakam do naslednjega servisa,takrat pa mi bo zamenjal,se pa mi pojavijo isti simptomi kot tebi,aja še to rekel,,da se cela armatura podre,tako da ni dela za 30 min ampak več ur
da še malo napišem o avtu
obrnilo se je 20.000km,avto dela brez pripomb,razen to z grelcem,pa moti me poraba na ac,če se pelješ več kot 130kmh,je punca šla na morje in nazaj poln avto,po ac 150-170kmh,pride domov pa poraba 9,5l me skoraj kap,drugače imam povprečje 6l dizla,,vozim pa po omejitvah,skratka zelo zadovoljen

north

Citat od: slepec;113841jaz sem bil na servisu pri jenku,pa sem mu povedal problem,in je povedal da zamenjajo pod garancijo, samo naročit ga mora,pa sem rekel da počakam do naslednjega servisa,takrat pa mi bo zamenjal,se pa mi pojavijo isti simptomi kot tebi,aja še to rekel,,da se cela armatura podre,tako da ni dela za 30 min ampak več ur
da še malo napišem o avtu
obrnilo se je 20.000km,avto dela brez pripomb,razen to z grelcem,pa moti me poraba na ac,če se pelješ več kot 130kmh,je punca šla na morje in nazaj poln avto,po ac 150-170kmh,pride domov pa poraba 9,5l me skoraj kap,drugače imam povprečje 6l dizla,,vozim pa po omejitvah,skratka zelo zadovoljen

Uf ga pa precej ožemaš nazadnje ko sem se peljal po ac sem mel porabo okol 6l/100km res pa je da sem peljal tam med 110km,130km drugače pa tud če ga tam okol 170km  pije max 7,5l/100km..

Ps. a tale grelc ma tudi ročna klima?
Citroën - Creative Technology

TeMpL

Citat od: north;113862Ps. a tale grelc ma tudi ročna klima?

Vgrajen je pri HDI motorjih = (dizlih).

blpol

To pokanje bi lahko rešili tudi z nadgradnjo programske opreme vozila. Bi bilo cenejše pa še bolj zadovoljni bi bili vsi. Saj bi začela ventilacija na avtomatiki lepše delati (ko je avto mrzel piha minimalno pa še to samo na šipo, ko pa se ogreje pa lahko maksimalno na vse lopute).

TeMpL

Citat od: blpol;114177To pokanje bi lahko rešili tudi z nadgradnjo programske opreme vozila. Bi bilo cenejše pa še bolj zadovoljni bi bili vsi. Saj bi začela ventilacija na avtomatiki lepše delati (ko je avto mrzel piha minimalno pa še to samo na šipo, ko pa se ogreje pa lahko maksimalno na vse lopute).

Sej deluje že sedaj tako :) Èe stisneš tipko auto ;)

alesz

CitatTo pokanje bi lahko rešili tudi z nadgradnjo programske opreme vozila
Poka sam grelec. v bistvu nastane pokanje zaradi različnih temperaturnih raztezkov samega satovja grelca in elektročnih elemantov ki so v njega zaliti......................

TeMpL

Krasno, danes zamenjali "Grelec v kabini". Brez komplikacij, v 20 minutah. Pohvalno!!!
Prasketanje, pokanje odpravljeno!!!

Pohvale "novemu" servisu v MB. :emot112:

north

Uf so pa hitro zamenjali je to kje v bližini mikrofiltra da je tok hitro zamenjano?
Citroën - Creative Technology