Uplinjač in armaturka (DS)

Začel/a deuche, Januar 27, 2011, 09:19:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Citat od: Lovro;91748Sicer bi jim nesel pepelnik, vendar je žal že brez barve in vzorca (reliefa) ter pobarvan z neko X sivo barvo.[/QUOTEDOBRA NOVICA - sem bil malo površen. V spominu sem imel, da je barva pepelnika fuč - ma me je kopkalo, pa sem šel pogledat - malo sem zabluzil. Okolica je res fuč, na pepelniku pa je še barva. Èe poznaš kakega res dobrega ličarja ki se spozna na barve, ti ga lahko posodim, da bo poskusil najti pravi vzorec, če se ti ne mudi, bom pa ob priliki šel jaz.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Ej @Mate je tule ličar... njega pokličte. Je menda našu barvo Garaču pa bo te našu še za ta en pepelnik...

deuche

Evo mene. Sem spet malo na poti pa imam malo časa.

@Garač & Andraž. Kdo je kaj rekel mi je vse eno. V prilogi si poglejta kaj pravi knjiga za motor z Andraževim karburatorjom in, če tisti, ki so jo pisali ne vedo, potem nihče ne ve. Moja se tudi malo hitro vrti, vendar še nisem prišel do štelanja motorja, bom pa v kratkem.

Pri 1000rpm je loputa že toliko odprta, da se gorivo dovaja skozi glavno šobo in ne več skozi tisto za prosti tek. Èe pa sta morda hodila v kako strojno šolo, potem vesta, da bi motor pri 1500rpm še bolj mirno tekel, pa zato menda ne bomo štelali minimuma na te obrate.

andraž

Ker sem se držal stran od strojne šole, teh podatkov ne razumem. Lahko tole malo bolj po slovensko poenostaviš...

deuche

@Lovro

Mal si zmešal teme, sedaj je malo tu malo tam.

Meni se zdi ta leder, kolikor vidim kar nekako ista, kar se reljefa tiče. Informacija je dobra in je korak dalje.

Mislim, da mi je tudi Robi govoril o istem tipu (Alanu) in mi za ta namen prinesel v torek pepelnik od rdeče ID, ki je sicer precej potemnel vendar je reljef odlično viden. AC141 je mislim da moja streha, kar prakticira tudi Sassen. Verjetno je nekaj na tem.

Vsekakor, bi bilo dobro, da se najde ličar in damo kar dve na enkrat pihnit, bi moralo biti ceneje.

Ličarjov ne poznam in še s tistimi, ki sem imel opravka bi jih naj raje vstrelil. Vsaj enega od njih. Morda najbolje Kežo poslušat, ker je v tem poslu in verjetno ve kaj govori, če priporoča tega Mateta. Kdo ga bo kontaktiral?

deuche

Citat od: andraž;91886Ker sem se držal stran od strojne šole, teh podatov ne razumem. Lahko tole malo bolj po slovensko poenostaviš...

V bistvu si naredil edino pametno. Jaz se tudi nebi še enkrat zaj....

Èesa ne razumeš a priponke al kaj bi jaz rad povedal?

garac

@deuche, mato-tu (Mateju) lahko kar tu v temo napišeš, ali pa na zs, če imaš željo, pa ti lahko na zs pošljem njegovo gsm cifro
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

Citat od: deuche;91887@Lovro
Mal si zmešal teme, sedaj je malo tu malo tam.

Ma glavno, da se trudimo, ane?

Baje se da ta del armaturke celo odmontirati, da ni treba voziti k ličarju cele žabe.

Jaz sicer še nisem tega preverjal. Si mogoče že ti kaj tam razdiral? Èe je na tistem Robijevem pepelniku barva kljub potemnelosti približno enaka barvi tvoje strehe, bi lahko to bila res barva AC 141. Lahko pa za vsak slučaj Robijev pepelnik primerjava še z mojim pepelnikom.
Lp. Lovro

Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Ja, tehnični podatki na priponki mi ne pomenijo nič razen obratov, ki naj bi bili med 550 in 600. Bi lahko malo "prevedel" kaj ostale številke pomenijo. Da bo netehničnim smrtnikom kaj več jasno.

janez

Majoj... avti vam crkujejo pa rostajo vi pa se sekirate za odtenke barve na pepelnikih... heheh

Lej, če maš kodo barve ti ličar zmeša barvo. Sej zato so računalniki. In bo taka kot mora bit. Èe pa boš zraven ličarju težil da je pa na pepelniku mal svetlejša al temnejša pa ... ne zastopiš kaj dela 50 let sonca.

Sploh pa Krtijo vprašte kak se restavrira stare reči... bolj ko bote barvali pa filozofirali dlje boste od resnice. Tak puste kot je, je nabolje in najbolj vredno.

Lovro

Janez, ne gre se le za barvo pepelnika ampak za zelo velik del armaturke. Na moji armaturki manjka tudi "reliefni" del barve in je "grdo k svina". Malo reliefa, malo le gladke x barve, bljak. O pepelnikih pa se pogovarjamo zato, da bomo zadeli pravo barvo oz. se prepričali, da je to res AC 141. Avto pa mi ne rosta.

Je pa res, da tole nisem ravno dobro naredil, da sem tu nadaljeval temo o barvah armaturk ker se prepletata dve različni debati, samo zdaj je kar je. Razen, če se kakemu adminu da preseliti temo bodisi o armaturkah, bodisi "Andraževo" kam drugam.

Lahko pa midva z Dechom nadaljujeva temo o armaturkah tam kot je treba - Deuche, če se ti da, mi odgovori na vprašanje iz mojega prejšnjega posta kar v "ta pravi" temi.
Lp. Lovro

Citroenovi starodobniki:

deuche

Citat od: andraž;91901Ja, tehnični podatki na priponki mi ne pomenijo nič razen obratov, ki naj bi bili med 550 in 600. Bi lahko malo "prevedel" kaj ostale številke pomenijo. Da bo netehničnim smrtnikom kaj več jasno.

Saj zaradi obratov sem priponko pripel, ker se mi je zdelo nemogoče, da bi bil minimum na skoraj 1000min-1. Zato sem tudi samo tvoj tip in obrate obkrožil z rdečo. S strojno šolo sem ciljal na trditev, da bi motor še bolj glatko tekel pri 1500min-1
Vsi ostali podatki so tudi meni brez pomena, oz nimaš kaj početi z njimi, tako kot ne naprimer s hodom bata v tvojem motorju. Je kakršen pač je.
Pogojno bi bila uporabna velikost šobe za minimum (idling jet), ker če ne prideš skozi z nastavitvijo, ki sem jo napisal par postov nazaj in so položaji vijakov izven lahko korigiraš z njo. Sam tega jaz v življenju še nisem počel, ker to bi prišlo v poštev, ko začneš mešat motorje in karburatorje, ki niso fabriško predvideni za skupaj.
V našem primeru velja to kar sem napisal, da če ne prideš skozi s približno takimi položaji vijakov (moje izkušnje, lahko da so izjeme na katerih nisem delal) je karburator zrel za obnovo in takrat pač montiraš vse nove šobe kot jih je fabrika predvidela in jih dobiš v kitu. Èe kiti ne bi obstajali potem bi si lahko pomagal s tistimi številkami v prilogi in iskal npr šobe teh velikosti, ki so specificirane.
Velikosti šob so večinokrat odtisnjene na šobah in naj bi bile enake kot v priponki, premer venturija je kakršen je, vijak za zmes in pupica za pospeševanje sta očitno podana po nekem standardu, ki samo bog ve kateri je, ali je solexov, citroenov ali kak francoski. Verjetno ne JUS. Pri teži plovca pa je podana enota vendar...

deuche

@Lovro, Armatura itak gre ven, keoliko je dela bomo pa še ugotovili. Verjetno bom delal drugi teden kak dan v LJU in bom probal najti malo časa, da se vstavim pa nekaj nakombiniramo. Vsekakor smo slabši od pet letnikov.

@Keža, Celega daka si naredu v garaži zdaj pa nas j.... zaradi armature :)
Problem je, da je moja pobarvana z navadno barvo in še to zelo grdo. Morala bi biti, z reljefom je pa navadna gladka barva pošpricana na hojladri.
Pepelniki so za vzorec, ker ga snameš v 3sek in ga ni problem vleči sabo. Z armaturo je malo težje.

deuche

@Garač, prosim, če res malo prestaviš te karburatorje in armature, ker to je ratalo brez repa in glave.

janez

Citat od: deuche;91951@Keža, Celega daka si naredu v garaži zdaj pa nas j.... zaradi armature :)

Ma fantje jest se mal zezam... ne mi zamerit. Sej sem jaz tudi spraševal okol za te vaše armaturke kak pobarvat pa nisem dobil  nekega pametnega odgovora.