Posvojil sem pujsa - HippsY je novi član družine!

Začel/a coyote, Februar 11, 2011, 02:37:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

2sv

Gorcha

Jedno pitanje, gde mogu da se nabave ova bočna stakla koja su dodatno ugraðena (samo da nisu od pleksiglasa - plastika)?
Da li se otvaraju? Sa slike koliko vidim mislim da se otvaraju.
Merio sam i može zadnje staklo od dijane, ali me nervira jer je trapezasto, jedna stranica je uža od druge za 4 cm.

coyote

Citat od: Gorcha;95437Jedno pitanje, gde mogu da se nabave ova bočna stakla koja su dodatno ugraðena (samo da nisu od pleksiglasa - plastika)?
Da li se otvaraju? Sa slike koliko vidim mislim da se otvaraju.
Merio sam i može zadnje staklo od dijane, ali me nervira jer je trapezasto, jedna stranica je uža od druge za 4 cm.

Na mojem hy so okna plastična in se odpirajo. To so okna za kamperje ali kamp prikolice. Èe hočeš steklo, lahko montiraš naprimer okna od DAK-a.
FAST & FURIOUS ??
SLOW & CURIOUS !!

Gorcha

Od DAK-a mogu, odgovara dimenzija, ali mi se ne sviða što nisu pravilnog oblika, pravougaona veæ trapezasta. I još jedna stvar koja mi ne odgovara je dužuna (nešto malo preko 80 cm), a idealno bi bilo da bude širina oko 60 cm. Bar za moj slučaj. Ono što mi odgovara je da budu klizna, kao što su kod dijane, tako da æu najverovatnije morati da naručujem iz Pančeva koji rade auto-stakla i klizače sam da pravim.

Jagoda

Premze rihtaš praviš.... Morda ti to kaj pomaga
Dober je za kogar je ...

Jagoda

...
Pa naj ti rata. Men je prjatu šraufu. Pa ga rajš ne bom omenu, ker mi zihr ne bo hotu dat provizije... Haha
Dober je za kogar je ...

coyote

Citat od: Jagoda;95808...
Pa naj ti rata. Men je prjatu šraufu. Pa ga rajš ne bom omenu, ker mi zihr ne bo hotu dat provizije... Haha

Tvoj prjatu je tut moj prjatu! Od danes...

Ker ima nov hobi, se bom do njega peljal šele naslednji vikend.
Prascu ne mislim tikati parklja, ker se bojim, da ne bom znal sestaviti v doglednem času (svetovno srečanje bo tik tak tukaj...).
Kakorkoli - hvala Keži, Jagodi, Jetiju za pomoč - za zdaj moralno.
FAST & FURIOUS ??
SLOW & CURIOUS !!

janez

Ni kaj hvalit... Na srečanje v Kubed se pripelji pa bomo kakšno rekli...

coyote

V soboto sva skupaj preživela čudovit večer (in noč) - na žurki je bil HippsY glavna zvezda: v njem se je pilo, jedlo, igralo, rolalo, spalo, plesalo... Mogoče tudi kaj drugega, raje ne vem...

Prejšnje deževje mi je odneslo brisalec. Nisem bil srečen.
Današnje deževje mi je prineslo brisalce. Srečen sem!
FAST & FURIOUS ??
SLOW & CURIOUS !!

coyote

Citat od: janez;96506Malo o bremzah...  http://www.youtube.com/watch?v=50tFUe3g2r8&feature=related

Rastavljeno, očiščeno in kompletirano - delo narejeno "u nulo"!

Sam še nisem rešil težave, ker se časovno ne morem uskladiti z doktorjem.
FAST & FURIOUS ??
SLOW & CURIOUS !!

enej_46

Ker vidim da zadeva ni zanimiva brez slik, vam bom samo kopiral iz Hy foruma :)
lp
enej_46

CitatLep pozdrav, predstavljam vam očetovega prašiča.
Ker sem sam ljubitelj avtomobilov in rad vedno nekaj prčkam sem se odločil, da bom stvari vzel v svoje roke in spravil bando da začne kaj konkretnega delat na živali, saj jih je entuziazem premamil, in se je v avto samo tankalo in gas :D
Žal poteka dogodkov po vrsti nimam,saj se z umazanimi rokami ne da slikati.

Prvi stik s prašičom, odprem zadnja vrata in se počasi približam, saj ne vem kako me bo zadeva sprejela...

No ker imam rad avte in imam rad živali se takoj ujameva:

Spoznavanje je tistega dneva teklo naprej, in padla je odločitev. Naslednji dan akcija! Spolirali smo kljuke od vrat pokrovčke od felten ter obrobe, saj so bile prej grdo spraskane. Detajli ki so vidni le v živo, ampak spremenijo pogled na avto. Feltne so bile bolj boge, ene bele, ene sive, malo zaruznjene itd. Nekaj brušenja, kitanja in barvanja kasneje :

Naslednja stvar so biel mrežice v ½nosu½. Prej so biel pobarvane v barvo avta in vsaka luknjica je bila polna barve. Lastnikova odločitev je padla:½Naj bodo črne!½ :

Nato nas je bodla v oči rja, ki se je pojavila na stranskih vratcih, kjer ponavadi počiva rezervno kolo. Spet brus v roke in gas. Èez nekaj časa:

Iz te slike je razvidno da smo naredilo še desno stran, kjer je pokrov rezervoarja:

Slike naslednjih upgradeov še pridejo, saj smo se lotili tudi notranjosti. Zamenjali smo stare zgubane lesene panele na zadnjih vratih z novimi modernimi plastičnimi. Nekaj se je barvalo, spet brusilo, umazalo, prašilo, kupovalo itd. Žal slik nimam, bom pa poslikal takoj ko bo moæno.

Plani, kar se mene tiče, oz. dokler bo moje znanje zdržalo:
- Razdreti in očitstiti števec, po možnosti na novo pobarvati v črno
- Pobarvati železno konstrukcijo sedežev
- Osvežiti usnje prednjih sedežev
- Obleči sredinski predal v siv skaj
- Relokacija ojačevalca za subwoofer
- ...

Marsikaj se bo še naredilo, tako da... stay tuned! :) :shock:

coyote

Po daljšem premoru - kar se pisanja tiče - kratek povzetek dogajanja:

S pujsom sem prevozil nekaj čez 6000 km, tako da lahko rečem, da sva se navadila drug na drugega. Med tem sem zamenjal pod, uredil plinsko napeljavo za kuhinjo, priklopil rezervoar s čisto vodo, uredil bar ter montiral led lučke na strop. Pa še nekaj drobnarij in barvanj je bilo.

Žena je s prascem več kot zadovoljna, čeprav ob nakupu ni kazala nekega navdušenja. Izkazal se je kot vozilo za celodnevna kopanja in poležavanja na plaži, kjer se žena angažira pri intendantski službi in aranžiranju okolice vozila.
V maju smo bili štirikrat na celodnevnih izletih na Rtu Kamenjak pri Puli - terenska vožnja s pujsem je pravi užitek.

Tudi sinova sta s HippsY-jem dobila veliko igračo: prepričala sta me, da se udeležimo tuning showa v Kopru (09.07.), kjer smo celo pobrali pokal!!

Skratka zabava...

Spoznal sem še nekaj slo prašičarjev (vsi po vrsti pravi frajerji), s katerimi sem se dogovoril, da organiziram piknik na slo obali zadnji vikend v septembru (23.-25.9.).
In seveda Francija - ker je žena prevzela pripravo itinerarija se bojim, da se na srečanju ne bomo videli, ker ona hoče slikati to, si želi videti tisto, obvezno iti mimo tega...
FAST & FURIOUS ??
SLOW & CURIOUS !!

coyote

V petek sem bil s pujsom v ordinaciji na Vrhniki. Dr.Sasquatch (Jeti) je poskušal rešiti bubane parkeljne (prednje zavore). Diagnoza katastrofalna - potrebno bo zamenjati vse, kar se skriva pod bobni. S kirurško natančnostjo je sestavil, kar se je sploh dalo, očistil, podmazal in mi odsvetoval odhod v Francijo. Ja, pa kaj še...
 Ugotovila sva, da imava nekaj skupnih interesov - oba igrava orglice (jaz malenkost boljše...), oba imava pujsa (on malenkost boljšega...), oba se ga kar napijeva (količinsko izenačena...). On je malenkost višji...
Naslednji dan izlet do Hotedršice, kjer smo v družbi Vinkota nekaj malega popili, nekaj več pojedli, se namakali v potočku v družbi potočnih rakcev, čakali srnice... Sliši se pedrsko.

Komaj čakam, da mi še kaj crkne, da lahko še enkrat preživim tak vikend!
FAST & FURIOUS ??
SLOW & CURIOUS !!

ami8

In vseh teh dogodivščin verjetno ne bi bilo brez pujsa.Dobro vam je popestril življenje.Kar tako dalje.