Ax ugasnil na AC ...

Začel/a Gox, April 21, 2007, 11:06:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

No danes se mi je prvič zgodilo, da mi je med vožnjo po avtocesti KP-LJ avto kar med vožnjo ugasnil pri 135km/h.

Zjutraj sem štartal iz KP, ker se mi ni mudilo sem proti Èrnemu kalu vozil 115-120km/h ... v Kozini vzel listek in nadaljeval ... ko sem se začel spuščat dol proti Divači, gas na polovici, hitrost nekje 135km/h, prehitim belega kangooja, ko opazim da obratomer pade na 0, pri stisnjeni sklopki ...

Avto ugasnil, kot da bi ga ustrelili ... nič nobenega znaka več ... probam v peti brzini, četrti ... nič avto ne vžge ... sem se premaknil na odstavni pas in v leru peljal še nekaj sto metrov in zapeljal ven na izvozu Divača. (nisem hotel ostat na odstavnem na AC, pa sem raje ven zapeljal) prišel sem skoraj do cestninske postaje (kakih 100m prej) kjer sem zavil na makadam ob cesti in ustavil.

Pogledam pod haubo nič, sumljivega ... malo kable pregledam, da ni kej dol padlo.. zgleda vse OK ... potem sem zaverglal enih 5-6 krat, po 10 sekund, ko avto vžge, najprej samo za sekundo pa vgasne. Nato pa v naslednjem poskusu s prve vžge.

Avto deluje, minimum OK, vse ok.. tako da sem nadaljeval vožnjo proti Logatcu po stari cesti.

Avto sedaj deluje povsem normalno, kot vedno ... tako da ne vem kaj mu je bilo zjutraj .. sem pa v Kopru, preden sem šel, tankal poln rezervar OMW 100-ke.

Upam da se to ne ponovi več :-)

LP
Goran

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Citat od: garac;5462Bi rekel črpalka goriva

mogoče ... kakšno pumpo pa ima AX-na uplinjač , brez injectiona?

Električna verjetno ni, sej se nič ne sliši ko daš kontakt? A je pumpa v rezervarju, al je spredaj pri motorju?

LP
Goran

michoBX

?e ni pumpa elektri?na, pol je membranska, kt na bxu.
Hja, dougcajt mi je ja...

deyo

V takem primeru poskusi samo odpreti ?ep od rezervarja goriva.
Se je meni to dogajalo leta nazaj na Fordu, pa sem samo odprl rezervoar in nazaj zaprl, obrnil ključ in je vžgal.

Picdriver

Res bi znalo bit zgolj to, da je zadelana una luknjica (ki dovaja zraka) na pokrov?ku rezervoarja za gorivo. Podoben ?tos se je dogajal tudi moji sestri na Fiesti. Ko smo ugotovili, kaj je, je samo šla in odprla pokrov rezervoarja. Sližalo se je, kot da opirač vakuumsko zaprte posode. Nato so ji na servisu izpihali svinjarijo iz tiste luknjice in zadeva je bila OK.

Pa saj, drugega skoraj ne more biti. AX je pa ja Citroen, le-ti pa ja ne crkujejo ;-) Moj Ax (sicer 1.4D) je pri meni odslučil 165.000 km brez ene same okvare! Aja la?em. Moj je imel obratno foro. Ko si ga hotel ugasniti, ni ugasnil :-)))) ampak je laufal dalje. A o tem naslednji

deyo

To?no tako. Ustvari se vakum, ki stisne (baje - tako so mi rekli) membrano. Enih trikrat sem najprej karburator dol vzel in ga spihal (bill je pa itak čist), ga dal nazaj in avto je takoj vžgal. Potem pa mi je en mehanik reku, da naj najprej naredim to kar sem napisal dva posta zgoraj. In to je bilo to.

Gox

Aha, bom preveril kako je s to luknjico za zrak na ?epu. (da ni kaj umazano) lahko da je kje voda ostala noter, ker sem ve?er prej, avto ?e opral, pa dobro drsal po ?epu, ko je bil malo od bencina zelen :-)

Sicer avto zdej deluje brez problemov.

LP
Goran

Gox

Sem preveril ?e to luknjico na ?epu, pa je prosta ... ni zamažena.

Danes mi je avto ponovno ugasnil na poti iz slučbe domov. In to ponovno pri nekje 4500 obratih/min. (podobni pogoji kot zadnji? na AC) Samo da sem tukaj vozil 100km/h v klanec navzgor v 4 prestavi.

Obstal se ob desnem robu v ovinku, na tropasovnici. (na tisti strani kjer sta dva pasa) Sem skočil ven, pa odprl ?ep rezervarja...ma ni bilo sli?ati da bi bil vakum.

Avto je po kakih 3 minutah in nekajkratnem verglanju vžgal in spet deluje OK.

Sem se zapeljal do mehanika, pa je reku da je najverjetneje filter goriva umazan, naj najprej tega menjam. ?e pa ni to vzrok, pa zna biti neka plošča ki je na ma?ini, pa gre gor en konektor in je za?raufana z dvema torx vijakoma.. (vem katera je za pokazat, sam ne vem kako se ji re?e.) V glavnem da te plošče rade delajo probleme ... (cca 35? cena)

No jutri bom menjal filter goriva, (mehanik ni imel nobenega na zalogi) pa bom potem vidu .. ?e je vzrok ugašanja odpravljen ... OK.. ?e ni pa gremo raziskovat dalje :-)

Jutri pa bom bolj počasi vozil .. samo do 3000 obr :-) Zgleda da mu pri višjih obratih mal zmanjka.

LP

deyo

Kot izgleda nimaš mojega in od Picdriver sestrinega sindroma.
Poročaj kaj boš re?il.

Gox

Evo problem ?e vedno ni re?en. Menjal sem filter goriva za 1,70?. Vendar po menjavi avto ?e vedno pri visokih obratih crkne. Za preizkus sem peljal v tretji prestavi, pospe?il na 4000obratov, držal nekaj sekund.. ko avto crkne ... ustavim ob robu ceste, počakam minuto, zaverglam in gremo dalje....

Zdej sem naročil to elektronsko zadevo ki je na 3 in 4 sliki... Ne vem kako se temu re?e, pravi pa mehanik da je močno da tudi zaradi tega crkuje ...

Poro?am ko bo kaj novega. (po preznikih enkrat) Do takrat pa bomo peljali lepo normalno na 2500 obratih :-)

LP

Picdriver

Haloo! Je to edini filter goriva na Ax-u? Kolikor se jaz spomnim, je imel ax bistveno večji filter (alu valj?ek v velikosti jogurtovega lon?ka), ki je bil nameščen takoj za rezervoarjem in sicer pod enim pragom (ne vem ali je bil to levi ali desni - pa? tam, kjer grejo cevi za gorivo) ali pa celo za obrobo zadnjega blatnika, ?e je?! Daj poglej in menjaj TEGA!

Gox

Ne vem ,meni je mehanik pokazal tega in reku da tega menjam... Kakšnega drugega pa nisem videl na avtu.

LP

Gox

Sem pogledal po Haynesu in naj bi res bil se en filter nekje zadaj spodaj. Samo jaz ga se nisem videl.    Bom najprej menjal to ploscico, potem pa se ta filter preveril.  Po praznikih dobim kos.  Lp

Gox

Danes me je v moji odsotnosti obiskal mehanik in mi zamenjal ta kos. šel je na testno vožnjo in pravi da je sedaj OK.

Strošek popravila je bil 50€. Upajmo da bo sedaj ok.

Na slikah ta nov kos...zadnje dve ta star modul.

LP