Ax ugasnil na AC ...

Začel/a Gox, April 21, 2007, 11:06:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Skoraj popravljen :-) Ne uga?a ve?, sam ?e malo zatrokira okoli 2000 obratov.

Morem poiskat servis uplinja?ev, da mi ga sčistijo in nastavijo. (pa noter v njem je nekaj za zamenjat, neka ?oba)

drugače servis narejen, nove svečke, olje in neke cevke.

LP

Goran

gigo

Servis za frgazarje ma tu pri meni. Ima zanimivo ime... Webber.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Gox

Lahko kaj ve? napiše? o tem? V ponedeljek skočim do Izole, ?e je tam ?e majster za frgazarje...?e ga tam ni ve?, morem najti nekoga drugega.

LP
Goran

maxss

Citat od: Gox;15598Lahko kaj ve? napiše? o tem? V ponedeljek skočim do Izole, ?e je tam ?e majster za frgazarje...?e ga tam ni ve?, morem najti nekoga drugega.

LP
Goran
... ?e je in dela tudi Tomy Kos ... guru za vplinja?e včasih je dirkal z AX Sport ... Peugeot 205 in Yugo ... L.p. Max

Gox

Aha, torej ?e delajo. Bom v ponedeljek skočil do tam, da se zmenim za eno čiščenje uplinja?a.

LP
Goran

Gox

Danes sem bil pri AMD Izola (Tomi mehanik). Pogledal mi je karburator. Pravi da se s tem sicer ne ukvarja ve?, kosov nima in nima niti tekočine za pranje karburatorjev.

Preveril je pospe?evalno ?obo, ki je OK. Nekaj malega je reku da je bilo narobe in je nastavu. (10?)

Morem pa menjat en drugi kos. Mislim da se mu re?e regulator v?iga. (pride za razdelilno kapo, ena cevka gre na karburator, ki glede na ustvarjen vakum regulira v?ig)

V tem kosu imam počeno membrano. Novega kosa pravi da se ne dobi. In da ?e bom to menjal bo avto šel 15% boljše. Sedaj dela nekako vredu, samo včasih pri nizkih obratih zna ?e kaj zaka?ljat.

Ima kdo kak tak delujo? kos doma? (ne sme imet prebite membrane) ?e povlečemo zrak skozi, more membrana lepo zapirat.

LP
Goran

gigo

A ne bi vprašal torota? V skrajni sili lahko pogledaš na avtonetu ker nekaj časa nazaj sem zasledil prodajo istega ax-a kot je tvoj. Morda pa pride prav.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Gox

Citat od: gigo;15987A ne bi vprašal torota? V skrajni sili lahko pogledaš na avtonetu ker nekaj časa nazaj sem zasledil prodajo istega ax-a kot je tvoj. Morda pa pride prav.

Seveda bom vprašal :BigThumbs: celo oglasil se bom kar tam, (?e malo za Xsaro kej pogledat), samo enkrat po dopustu ... zdej tik pred dopustom ne utegnem :-)

Ta čas pa preverjam ?e slučajno kdo ima to doma. (ker bi znalo bit da tudi na odpadu dobim s počeno membrano)

LP
Goran

garac

daj slikaj ob priliki, da vidimo, kaj potrebuje?. en kos te ?e čaka pri meni za tvoj ax
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

badger

Kolega je rabil točno tako membrano kot jo ti išče?. Pa? on jo je rabil za
205 1.4, je pa druga? ista. Da se jo kupit novo, jih ?e prodajajo tako, da mal
povprašaj.
V frgazarju imaš pa drugače vse ok. Mislim membrane rade preparijo in imaš potem
težave z cukanjem.

lep pozdrav

Gox

To zadevo z membrano smo re?ili, smo odprli regulator, menjali membrano in nazaj zaprli z vijaki in zadihtali. Tako da ta regulator zdaj deluje.

Imam pa ?e novo težavo, ugotovili smo da je nekaj z uplinja?em narobe, zato avto dobiva preveč goriva in mrzel komaj da v?ge.

ič?em nov (drug) Solexov uplinja?, potem bom videl ?e bo avto delal OK, al je ?e kaj drugega za menjat.

Po 15 letih dobrega delovanja, me zadnje čase ta avto kar malo heca. Sem pa vsaj bencin pri?paral ko avto stoji.

Bom poročal naprej, ko ga popravim.

LP
Goran

deyo

Citat od: Gox;17758To zadevo z membrano smo re?ili, smo odprli regulator, menjali membrano in nazaj zaprli z vijaki in zadihtali. Tako da ta regulator zdaj deluje.

Imam pa ?e novo težavo, ugotovili smo da je nekaj z uplinja?em narobe, zato avto dobiva preveč goriva in mrzel komaj da v?ge.

ič?em nov (drug) Solexov uplinja?, potem bom videl ?e bo avto delal OK, al je ?e kaj drugega za menjat. (upam da je Garač kaj našel pri binetu)

Po 15 letih dobrega delovanja, me zadnje čase ta avto kar malo heca. Sem pa vsaj bencin pri?paral ko avto stoji.

Bom poročal naprej, ko ga popravim.

LP
Goran

Po 15-tih letih si pa lahko privo??i kako okvaro :AngelPray:.

No upam pa da boš zadevo čimprej uredil. Potem pa spet 15 let mir :emot68:

Gox

Ja star je, pa ?e ima kako bolezen... No upam da bo po popravilu spet kako leto mir :-) Za nadalnjih 15, pa bo dolga :-)

Picdriver

GoX, si mogoče kaj razmišljal, da bi menjal cel avto (v enem kosu)?!

Gox

Citat od: Picdriver;17799GoX, si mogoče kaj razmišljal, da bi menjal cel avto (v enem kosu)?!

Ne ?e :-) Mi ga je ?koda menjat. Te?ko bi mi ga bilo prodat za 200?.

(pa ?e za drugega (?e bi menjal) mi manjka enih 20tiso? :-))

LP
Goran