Rokov HY gre na jug

Začel/a garac, Januar 12, 2011, 05:13:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Citat od: Jagoda;93248... Repliko pločevine je praktično nemogoče izdelat...

Tule te moram popravit... Vse se da izdelat, pa z današnjo tehnologijo in stroji še lažje kot v preteklosti. Edini problem so kupci oziroma lastniki avtomobilov , ki te izdelke rabijo ... oziroma ko jim postaviš ceno ugotovijo ,da te izdelke ne rabijo. Spade da kupcev za izdelke ni v zadostnem številu in se potem proizvajalcem ne splača vložit denar v nakup strojev in izdelavo orodja.

In ker govorimo o citroenih na splošno to niso nekakšni visoko ovrednoteni redki veterani temveč velikoserijski izdelki, ki so bili v preteklosti narejeni kot poceni prevozno ali delovno vozilo ... tudi sedaj nimajo cene ,da bi lahko opravičili visoke denarne vložke obnove... Oziroma vrednost vozila ne opraviči vrednost izdelave določenega rezervnega dela. In zato nihče ali pa vedno manj proizvajalcev izdeluje dele.

Jaz že vrsto let (16) izdelujem pločevino za A serijo vendar vedno bolj poredko. Glavni razlog je strošek ročne proizvodnje proti strošku industrijske proizvodnje. Dokler se je še cenila točnost izdelave je še imelo smisel, zdaj ko je bolj važna cena kot pa kvaliteta pa ne gre več. Pri nas...

Gledam malo cene pločevine in plastike za novejše citroene ... Berlingo (ker sem pač padu not) ... cene so smešne.

Jagoda

Citat od: janez;93256Tule te moram popravit... Vse se da izdelat, pa z današnjo tehnologijo in stroji še lažje kot v preteklosti. Edini problem so kupci oziroma lastniki avtomobilov , ki te izdelke rabijo ... oziroma ko jim postaviš ceno ugotovijo ,da te izdelke ne rabijo. Spade da kupcev za izdelke ni v zadostnem številu in se potem proizvajalcem ne splača vložit denar v nakup strojev in izdelavo orodja.

In ker govorimo o citroenih na splošno to niso nekakšni visoko ovrednoteni redki veterani temveč velikoserijski izdelki, ki so bili v preteklosti narejeni kot poceni prevozno ali delovno vozilo ... tudi sedaj nimajo cene ,da bi lahko opravičili visoke denarne vložke obnove... Oziroma vrednost vozila ne opraviči vrednost izdelave določenega rezervnega dela. In zato nihče ali pa vedno manj proizvajalcev izdeluje dele.

Jaz že vrsto let (16) izdelujem pločevino za A serijo vendar vedno bolj poredko. Glavni razlog je strošek ročne proizvodnje proti strošku industrijske proizvodnje. Dokler se je še cenila točnost izdelave je še imelo smisel, zdaj ko je bolj važna cena kot pa kvaliteta pa ne gre več. Pri nas...

Gledam malo cene pločevine in plastike za novejše citroene ... Berlingo (ker sem pač padu not) ... cene so smešne.

Seveda se razume lahko tudi tako.
Dober je za kogar je ...

Jagoda

Dober je za kogar je ...

Jagoda

Pa še mal kasnej - pa potem!
Dober je za kogar je ...

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jagoda

Bom vidu kako to od blizu zgleda čez 14 dni? Bolš bo sigurn kot je bil. Ampak to ni dovolj.
Dober je za kogar je ...

Jagoda

Citat od: garac;93562Vzpodbudno:take_picture:
Hvala!
Dober je za kogar je ...

Lenko

Citat od: Jagoda;93564Bom vidu kako to od blizu zgleda čez 14 dni? Bolš bo sigurn kot je bil. Ampak to ni dovolj.

Glej da ne boš pozabu it v Slona na ene čevape.
PS: Pa še za nas eno porcijo pojej . :emot108:

Jagoda

Citat od: Lenko;93569Glej da ne boš pozabu it v Slona na ene čevape.
PS: Pa še za nas eno porcijo pojej . :emot108:
Sej gremo lohk skupaj. Sicer mam avto že poln ampak spremljal me bo Jaka VR. Tko da če bo še kakšen avto ne bo panike nobene.
Dober je za kogar je ...

Lenko

Bi blo za razmislit. Kaj pa vem. Se slišmo pa bomo vidli.

garac

Ti samo naredi še kakšno:take_picture:, bomo tudi brez čevapov preživeli. Da vidimo, kaj bo šlo na farbanje. Kaj si rešil z tesnili? Včasih me močno spominjaš na krtijo.
Še dobro, da nisem član vr.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jagoda

Ne razumem. Kdo ni član čevapov?
Dober je za kogar je ...

Jagoda

Še zmer karoserija. Sporočeno mi je bilo da je v 80% pripravlejn za barvanje.
Dober je za kogar je ...

Jagoda

..... Več pa morda že naslednji teden..
Dober je za kogar je ...

cikocx

Sej jim kar gre, upam da bo dobro končano
Cx za zmeraj:BigThumbs: