Rokov HY gre na jug

Začel/a garac, Januar 12, 2011, 05:13:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Mogoče rjo... najverjetneje pa samo luščenje naslednjega nanosa , se pravi ali zaščita spodaj ali pa razni kiti in barva zunaj. Èe so pa med seboj (ličarji in kleparji) dost dobro dogovorjeni pa ne bo nič narobe. Jaz se ponavadi posvetujem z ličarjem kakšne materijale naj uporabim, da bo lahko on svoje materijale uporabil. Se pravi da se moji in njegovi med sabo ne "stepejo".

Mato lahko kaj več pove, ker je profi...

Jagoda

Da me prav razumeš. Èez to barvo gre špric kit, nato dvokomponentna barva ali pa baza lak. Stvar je že stestiral ravno zaradi kompatibilnosti s staro barvo oz. predhodno. Pravi da to vedno uporablja in da še ni imel problemov.
Dober je za kogar je ...

garac

osebno za temeljno vedno uporabljam epolor a+b, pa ni ličar še nikoli jamral, mislim, da so bolj problematične kakšne nitro temleljne barve.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Citat od: Jagoda;95630Da me prav razumeš. Èez to barvo gre špric kit, nato dvokomponentna barva ali pa baza lak. Stvar je že stestiral ravno zaradi kompatibilnosti s staro barvo oz. predhodno. Pravi da to vedno uporablja in da še ni imel problemov.

No sej te prav zastopim, jaz sam povem kaj je lahko problem. Pred leti so eni uporabljali eno super barvo, ko je pa avto prišel nazaj od ličarije so se noranji blatniki luščili v plahtah, bi lahko tapeto naredu iz barve. Pol so pa bili razni izgovori od špric kita do barve do bodija... seveda sam temeljna ni bila kriva, ker je najboljša.

Lej, če delajo tak pa nimajo problemov pol jih pusti naj naredijo. Èe boš karkoli hotel drugače, bo , če bo nastal problem po njihovem tvoja krivda.

pubi2cv

Èisto v redu je. Kaj pa včasih, ko še slišal niso za epoksi....Kar naj tako naredijo, nima bit kaj narobe.

garac

@pubi, jaz mislim, da bi z novodobnimi zaščitnimi materiali, (temelji, bodiji, voski, olji...) spaček, pujs ali žaba moral zdržati vsaj še1x toliko, kot je pred leti
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Dandanes smo v dobri poziciji... materijali so boljši kot pred desetimi leti. Pa če računaš da se vozi kar nekaj avtov okoli , ki sem jih delal pred desetimi leti s tistimi materijali in so še kar 90 procentni kar se tiče ohranjenosti - piši rje... Danes ni strahu. Ja, voski in dober materijal in dejstvo, da se malokdo vozi pozimi ... sam šparat ne na zaščiti in redno preverjat kaj se dogaja spodaj, očistit enkrat na leto in obnovit zaščito pa je.

Zunanjost je pa itak na udaru... ptiči, bemvejaši, sonce, kamenje, ... vsak še tako dober spaček je po nekem času potreben osvežitve barve in če je dobro narejen - vzdrževan potem ni tak velik strošek.

Jagoda

Dober je za kogar je ...

janez

Ja , si dolžn pir pa čevape... oziroma likof ko ga pripelješ domov.

Jagoda

Neki bo sigurn. Kaj pa odvisn koliko bo še v žepu...
Dober je za kogar je ...

Jagoda

Dober je za kogar je ...

Jagoda

Pa še nov stranski spojler, ki čaka na peskanje in lakiranje...
Dober je za kogar je ...

vinotoc

Ne morem mimo tega žalostnega pogleda:
Dragi Gašper.
Popolnoma razumem tvoje razočaranje ob pogledu na to, kaj ti je oči (Jagoda) naredil iz tvojega pujsa. Veš odrasli malo drugače funkcioniramo. Zato, da kaj polepšamo, najprej vse sesujemo in razdremo, potem pa se trudimo to popraviti in urediti vsaj v prvotno stanje, če ne v lepše.
Otroci pač funkcionirate kontra. Novo stvar dobite, pa če je kaj raziskovalne žilice v  vas, to "popravite" čimprej in potem veste kako funkcionira kakšna igrača.
Lahko ti povem, da bo pujs izgledal boljše ko se vrne iz tujine, kot pa izgleda sedaj.
V Lanterni bom rabil pomočnika. Računam nate!
Lep pozdrav!
žižek.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Gorcha

Uh, nešto mi poznata ova rða :Hammer3:

Jagoda

Citat od: vinotoc;95930Ne morem mimo tega žalostnega pogleda:
Dragi Gašper.
Popolnoma razumem tvoje razočaranje ob pogledu na to, kaj ti je oči (Jagoda) naredil iz tvojega pujsa. Veš odrasli malo drugače funkcioniramo. Zato, da kaj polepšamo, najprej vse sesujemo in razdremo, potem pa se trudimo to popraviti in urediti vsaj v prvotno stanje, če ne v lepše.
Otroci pač funkcionirate kontra. Novo stvar dobite, pa če je kaj raziskovalne žilice v  vas, to "popravite" čimprej in potem veste kako funkcionira kakšna igrača.
Lahko ti povem, da bo pujs izgledal boljše ko se vrne iz tujine, kot pa izgleda sedaj.
V Lanterni bom rabil pomočnika. Računam nate!
Lep pozdrav!
žižek.

Sporočilo bom posredoval Gašperju. Obljubim. Ti sporoči glede pomoči... :)
Dober je za kogar je ...