Rokov HY gre na jug

Začel/a garac, Januar 12, 2011, 05:13:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jagoda

Citat od: garac;113867Kako je pa to ratalo, da se je ohišje pumpe sesulo? A paše od kakega drugega citroena?

Motor je zgubljal moč brez "znanega" vzroka ? Vzrok je tu. Zanimivo, da (je) zadeva še vedno funkcionira, kljub polomljenemu ohišju. Po moje zato, ker so jo na mestu držale cevke za gorivo. Membrana je pa seveda cela! Cukanje pa je povezano s kabli. Problemi znani, samo še rešit jih moram.
PS: Sem slišal, da paše tudi črpalka od Yugo 45, kar pa na žalost oz. srečo odpade. Zakaj tako je najbrž razumljivo.
Dober je za kogar je ...

Jagoda

Èrpalko novo dobil. Vinotoč hvala. Okna v barvi avtomobila naročena.
Dober je za kogar je ...

vinotoc

Vidim da si zadovoljen. Sliko!
LP vintoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Jagoda

Dober je za kogar je ...

vinotoc

Citat od: Jagoda;115081Evo...

zajtrka ne dobiš!
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Jagoda

Spet vozen, samo zadeva še vedno ne delije BP, kljub zamenjavi kablov na svečkah. Èe mi lahko kdo svetuje, kje je večja možnost napake na elektriki motorja ali na gorivu. Èe to kaj pomeni, ko se peljem navzdol mi seka (včasih) nazaj. Hvala v naprej.
Dober je za kogar je ...

Zeko124

Hmm. seka...  A ni to sicer bolezen skurjenih platin (ugibam)?
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

amipick

Tej motorji niso bli narjeni za 95 oktanski benzin.Si probal vozit z 100?
Seka-to se dogaja,ko se mešanica goriva in zraka vname preden je bat na svojem položaju,torej malo pod vrhom v spuščanju in je en ventil še malo odprt,morali bi bit zaprti,da je komora zadihtana.Do predčasnega vžiga pa pride zaradi premalega št. oktanov.
Se dogaja na dosti vozilih in če ti to dela samo po klancu dol,ko ne držiš gasa se nimaš kaj bat.
Raje pa vprašaj kakega prasecmojstra,ki bolj pozna te vaše motorje.Jaz sem ti samo teoretično razložil zakaj se to dogaja.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

deuche

Citat od: amipick;116243Seka-to se dogaja,ko se mešanica goriva in zraka vname preden je bat na svojem položaju,torej malo pod vrhom v spuščanju in je en ventil še malo odprt,morali bi bit zaprti,da je komora zadihtana.Do predčasnega vžiga pa pride zaradi premalega št. oktanov.

Sem si vzel kar časa, da bi tole razvozlal, vendar druže precedniče brez zamere, tega preprosto ni mogoče dešifrirat.

deuche

Citat od: Jagoda;116167Spet vozen, samo zadeva še vedno ne delije BP, kljub zamenjavi kablov na svečkah. Èe mi lahko kdo svetuje, kje je večja možnost napake na elektriki motorja ali na gorivu. Èe to kaj pomeni, ko se peljem navzdol mi seka (včasih) nazaj. Hvala v naprej.

Predpostavljam, da imaš ventile naštelane in vžigalni sistem OK. Konkretno prevelik predvžig bi ti sekal nazaj v karburator in ne na auspuh in poznalo bi se ti pri vožnji, ko je motor obremenjen. Zato mislim, da nebi smelo bit to.

Dalje prerevna mešanica je poznan problem točno pri zaprtrm karburatorju po klancu navzdol. Probaj jo obogatit (piši si kaj delaš od izhodišča, da se lahko vrneš). Prerevno mešanico imaš lahko tudi zaradi puščanja med karburatorjem in motorjem in vleče fouš zrak namesto skozi karburator. Glede na to, da si menjal gorivno pumpo, upam, da je prava in, da imaš filter v rezervarju (ali pa če imaš še kakega) čist.

Èe seka konkretno po možnosti s plamenom in ne bolj brbota imaš daleč prebogato mešanico. Probaj jo osiromašit, vendar verjetno nekaj ni v redu s karburatorjem. To bi moglo načeloma vsekat tudi, ko spustiš gas med šaltanjem.

V tvojem primeru, če se je to začelo pojavljat, ko si dvignil auto v Srbiji je najbolj možno, da ti nekje zelo neznatno pušča auspuh, ki ste ga menjali in ti pri zaprtem gasu, ko so tudi tam stvari malo na glavo vleče svež hladen zrak.

Kakor pravi vojko stari motorji znajo biti kar se tega fenomena tiče tudi nerešljivi, vendar glede na to, da imamo verjetno iste motorje, ta nebi smel tega delat, če ga primerjam z mojim.

deuche

Nekaj moram vzet nazaj. Moj avto ni merodajen, čeprav bi motor moral biti isti, ker ima dva minimuma in dokončno zapre karburator samo takrat, ko tiščim bremzo. Drugače ima višji minimum in je loputa odprta tako, da ni primerljivo. Vprašaj ostale prašičerejce ali Lovrota, če ti to dela odkar ga maš in ne na novo.

Lovro

Èe misliš na tisto sekanje, pri moji žabi nič ne seka nazaj, tudi pri klancu navzdol ne. Vsaj jaz nič ne slišim.
Baje so 1911 ccm motorji pri prascu in žabi enaki, le v nasprotno smer se vrtijo.

Vprašaj ob priliki še Jetija, ki ima tudi tak motor.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

amipick

Deuche-ja no,nekaj tehničnega sem hotel razložit čimbolj enostavno,ampak enostavno se to preko foruma ne da.
Bi blo v živo,z skicami lažje,pa bi zastopu.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Jagoda

Dober je za kogar je ...

amipick

Pridna jagoda,dobiš pijačo ob priliki ;)
CITROEN-CX
CIMOS-Dak