Razlika med 2.0HDi 100KW in 103KW

Začel/a MSrougeZX, November 22, 2010, 01:14:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

nest

S tem se popolnima strinjam. Vprašanje pa je, če je vredno 650 €... OK, če imaš s trenutnim motorjem probleme v hrib, pa ko je polno naložen. Ampak kolikor sem bral forume, je 103 kW dosti za vsak hrib na avtocesti ali pa proti smučiščem, pa naj bo avto naložen ali pa ne.

Tako da za občasna prehitevanja, pa da daš toliko EUR za kakih 17 - 20 kW (oziroma kakih 50 Nm)... Ne vem.

MSrougeZX

Jaz imam ponudbo za 250€, pa se zaenkrat še ne bom odločil da bi čipal.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

R.M

Jaz sem dal svojega čipat Tunerc-u zaračunal mi je 280 € naredil pa je mapo glede na moj motor sepravi prvo na valje pomerit potem pa spreminjal parametre.
Pokazalo je nekako takole:
Iz serijskih 132 konj(na valjih) (Navedenih 136 v prometni) In 324 Nm(na valjih) ( 320 Nm navedenih po papirjih)

Sem prišel na dobrih 155 konj  in 390 Nm navora. Tunerc je rekel, da bi se ga dalo odpreti na nekje 180 konj  ampak je rekel ,da ni priporočljivo zaradi FAP-a (le ta pobere nekje 15 konj )Priporočljivo je zamenjati tudi zračni filter z enim bolj pretočnim zaradi zdravja turbine.Porabo imam 5.2 l/100 km Malce hitrejše vožnje po AC(140 -160km/h ).  Ko grem na morje kjer je vožnja bolj dinamičnana  je poraba cca. 5.6l/100 km.

Gox

Pozdravljen na forumu ...

no ena izkušnja iz prve roke po tuningu.

Kako pa se avto obnaša sedaj po čipanju?

Velika razlika?

Lp
Goran

R.M

Zdravo!

No ja razlika je kar očitna.Najbolj se pozna definitivno navor ,avto je bolj poskočen v nižjih obratih. Pri nekje 2200 ima največ navora takrat lahko rečem da se kar konkretno premakne(pride super za prehitevanja v kakšen klanec).Kar se tiče obnašanja motorja avto nič ne kadi (kot je to značilno za večlino dizlov po čipanju). Nadvse sem zadovoljen s porabo 5.2l/100 za tako težek avto je kar solidno. Definitivno mi ni bilo žal odštet 280€ za čipanje + 20 € za pretočni filter. Tunerc je rekel  v kolikor  pride do kakršnekoli okvare po samem posegu (bilokaj z motorjem) ,da se pripelje avto in on naloži prvotni software gor vse zastonj seveda. Sedaj sem naredil nekih 15000 km in zaenkrat vse brez problema.

Lp Rok

dvorjan

Naj uganem. Porabo beres na potovalnem racunalniku. Daj par tankov se na roke racunaj. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

R.M

Ja tako je poraba je po računalniku. Vendar mi že zadostuje podatek , da mi je pred tem pil 1 liter več pri enaki vožnji. :)

Lp

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

dvorjan

Citat od: R.M;107529Ja tako je poraba je po računalniku. Vendar mi že zadostuje podatek , da mi je pred tem pil 1 liter več pri enaki vožnji. :)
Lp

Pa ti ni nic cudno, da kljub temu ne naredis 1300 km z enim tankom?

R.M

Kolikor sem do zdaj spremljal sem jih naredil po potovalnem racunalniku tam cca. 1000  malenkost vec. Nekih racunov nisem sel delat.  Vsekakor pa pije 1 liter manj kot pred posegom :)

LP

dexterboy

Khm, a ni tole malo čudno? Več konjev, večji navor pa manjša poraba samo zaradi čipanja???Kar znese pri tvojem 1 liter od petih, na prste izračunano celih 20%? To pomeni, da naj vsi obstoječi vozniki z enakim motorjem samo zamenjajo zračni filter pa bodo imeli avtomatično nižjo porabo... me malo spominja na tisto o svizcu, ki spoha travico v gozdičku... ali pa je Citroën skrivoma odkril Higgsov bozon pa mu ga turbina proizvaja pa ni toliko težek pa zato toliko ne pije pa zato toliko bolj leti pa zato...
Sej nočem proti nikomur osebno, ampak, to se bere kot kakšne reklame, kjer prodajajo čang šlang čaj :)))
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

R.M

Zdravo!

Kar se tice porabe je logicno ,da je manjsa , saj  sem pred cipanjem potreboval vec gasa , da sem drzal neko hitrost kot pa sedaj. (navor) . Tako bom rekel jaz sem s tem zadovoljen ni druge kot ,da se enkrat zapeljes z nekom ki ima cipan avto pa se nato pove kaj iz izkusenj. Veliko je teoretikov ,ki trdijo nekaj kar pa v praksi ne drzi. (ni letelo na nikogar od tu) Jaz sem vam povedal moje izusnje, lahko pa da ima nekdo drugacne

Lp

dvorjan

@dexterboy:
Ljudje se radi slepijo. Kaj hoces. Res je, pri enakem rezimu voznje navadno cipan avtomobil porabi manj goriva (ker prej proizvede zeleno moc), pri visjih obratih pa mora tudi vec konjev vec jesti (in zato se vbrizga vecja kolicina goriva) ... Najbolj smesni pa so mi uporabniki, ki ne znajo drugega kot gledati podatke potovalnega racunalnika in jih imeti za svete ... Ko pa danes ze vsak tretji nov avtomobil laze za vsaj liter v svojo korist in skodo uporabnika.

@R.M
Je pa lepo brati, da si Ervin (Tunerc) vzame cas in posveti vozilu. Tudi zato je nasel optimum med mocjo in porabo. Vecina jih pac le bolj odpre masine, da bolj letijo in to je to.

R.M

Ja mogoce se res bere kot reklama za Ervina vem pa ,da sta samo on in Rsr profija ona 2 naredita posebno mapo medtem ko ostali nalozijo ze prej narejen program :)

bikec1

jaz imam kar nekaj izkušenj s čipanjem... probal marsikaj od tuning box-a do chip tuninga in celo oboje hkrati in moram reči da tisti ki misli da bo imel porabo po chip tuningu manjšo se močno moti. Poraba je kvečjemu večja, v najboljšem primeru pa enaka kot prej. Je pa pravilo, da računalnik po tuningu kaže premalo porabo, ki slepi uporabnika.

Moje izkušnje z navijanjem so sicer dobre ampak z nakupom zadnjega avtomobila sem se odločil, da se tega ne grem več. Najprej plačaš tuning, potem plačuješ več za gorivo, voziš enako hitro, sklopka ima krajšo življensko dobo.
Dobra stran pa je dodatnih nekaj konjev, ki pridejo prav pri prehitevanju in dober občutek ko gledaš porabo na računalniku, čeprav veš, da ne kaže prav, ampak ljudje se radi slepimo.....
------------------------------
2.0HDI, 103kwTourer exclusive
------------------------------